ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού και …. «οι σκοτεινές δυνάμεις» ….

Σε πρόσφατη ανάρτηση του συλλόγου μας για την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Δημήτρη Κλούρα, με τον τίτλο «Η Απειλή προ των Πυλών», αναφερθήκαμε ακροθιγώς στην άρνηση τού Δημάρχου Σαρωνικού, Γιώργου Σωφρόνη, να παραχωρήσει το αμφιθέατρο του Δημαρχείου στο σύλλογό μας, προκειμένου να διεξαχθεί στον συγκεκριμένο χώρο η εκδήλωση παρουσίασης τού βιβλίου, υποσχόμενοι να επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες επί τού θέματος (δείτε εδώ«Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί, ότι είχε ζητηθεί από τον Δήμαρχο τού Δήμου Σαρωνικού η παραχώρηση, για τις ανάγκες της εκδήλωσης, τού αμφιθεάτρου του δημαρχείου στα Καλύβια, αλλά ο Δήμαρχος αρνήθηκε να παραχωρήσει στο σύλλογό μας το αμφιθέατρο γενικά για την περίοδο του καλοκαιριού. Περισσότερα, ωστόσο, για το συγκεκριμένο ζήτημα θα δημοσιευτούν προσεχώς»).

Η άρνηση αυτή τού Δημάρχου, Γ. Σωφρόνη, δεν ήταν τυχαία και ήρθε σε συνέχεια λεκτικών επιθέσεων και μεθοδεύσεων του Δημάρχου Σαρωνικού κατά του συλλόγου μας και προσωπικά κατά του προέδρου μας και συγγραφέα τού ως άνω βιβλίου, Δημήτρη Κλούρα (π.χ. δείτε εδώ και εδώ), με αφορμή, μεταξύ πολλών άλλων, α) τον επιτυχημένο αγώνα αποτροπής των μη σύμφωνων με τη νομοθεσία μεθοδεύσεων τού Δήμου για μεταβολή των χρήσεων γης στη Σαρωνίδα (δείτε εδώ), β) την ανάδειξη ζητημάτων σε σχέση με διαχειριστικά και λειτουργικά ζητήματα στην ΑΔΜΚΕΣ (δείτε εδώ) και γ) τη σύμπραξή μας στον δίκαιο αγώνα τών κατοίκων κυρίως τών Καλυβίων  για ακύρωση των σχεδιασμών τού Δήμου και τής ΕΥΔΑΠ για εγκατάσταση ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων (δείτε εδώ και εδώ). Η άρνησή του, λοιπόν, σε συνδυασμό και με τούς λόγους, τούς οποίους επικαλέσθηκε στην έγγραφη απάντησή του, ήρθε ως φυσικό επακόλουθο τής συμπεριφοράς του έναντι τού συλλόγου μας και ιδίως του προέδρου μας (η απάντησή του παρατίθεται αυτούσια στο τέλος). Στην τελευταία του μάλιστα λεκτική επίθεσή του, δύο μόλις ημέρες μετά την άρνησή του να μας παραχωρήσει το αμφιθέατρο, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει, στα πλαίσια συνεντεύξεώς του σε τοπικό διαδικτυακό μέσο, το σύλλογό μας και, ως εκ τούτου, και τον πρόεδρό μας και συγγραφέα, Δημήτρη Κλούρα, ως «σκοτεινή δύναμη» (δείτε εδώ και ιδίως στο 22′ λεπτό τής συνεντεύξεώς του, που αναφέρεται στο ζήτημα των χρήσεων γης στη Σαρωνίδα). Το 2016 μας είχε χαρακτηρίσει ως «εχθρούς» (δείτε εδώ). Πώς είναι, λοιπόν, δυνατόν να παραχωρήσει το αμφιθέατρο τού Δημαρχείου σε «εχθρούς» και σε «σκοτεινές δυνάμεις»; Όλα έχουν την εξήγησή τους ….

Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί, ότι η ημερομηνία και ώρα για την οποία ο σύλλογός μας ζήτησε το αμφιθέατρο επελέγη, αφού προηγουμένως είχε επιβεβαιωθεί, ότι δεν είχε προγραμματισθεί στο αμφιθέατρο οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση, σύμφωνα με το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου. Στη δε σχετική αίτηση τού συλλόγου μας, την οποία παραθέτουμε αυτούσια στη συνέχεια, ρητώς προσκαλούμε τον ίδιο το Δήμαρχο να παραστεί στην εκδήλωση, όπως και όλους τούς δημοτικούς συμβούλους.

Σ’ ό,τι αφορά την «πρόταση» τού Δημάρχου, Γ. Σωφρόνη, να επανέλθουμε με αίτησή μας τον Σεπτέμβριο και να τεθεί η εκδήλωση «υπό την αιγίδα του Δήμου», πέραν τού ότι ήταν προσχηματική, τόσο ο πρόεδρός μας και συγγραφέας Δημήτρης Κλούρας, όσο και ο εκ των ομιλητών στην παρουσίαση τού βιβλίου, Θεόδωρος Δάλμαρης, είχαν πρόσφατη και πολύ πικρή εμπειρία τού τί σημαίνει η «αιγίδα τού Δήμου» σε εκδηλώσεις πολιτών, που δεν είναι αρεστοί στον Δήμαρχο. Συγκεκριμένα, σε αντίστοιχη εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου, αυτή τη φορά τού κ. Δάλμαρη, με έναν εκ τών ομιλητών τον Δημήτρη Κλούρα, που έγινε στις 22-4-2018 στο αμφιθέατρο τού Δήμου Σαρωνικού, «υπό την αιγίδα τού Δήμου Σαρωνικού» (δείτε εδώ), αποδείχθηκε πώς εννοεί ο Δήμαρχος αυτήν την «αιγίδα». Αυτή η «αιγίδα» ήταν μόνο «στα χαρτιά», διότι στην πράξη, τόσο ο δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης όσο και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων τής παρατάξεώς του, απουσίαζαν από αυτό το πνευματικό γεγονός για το Δήμο Σαρωνικού (δείτε εδώ). Ούτε καν εκπρόσωπό του δεν είχε στείλει.  Ωστόσο, την επόμενη ημέρα της εκδήλωσης, δηλαδή στις 23-4-2018, έβγαλε ανακοίνωση για την παγκόσμια ημέρα του βιβλίου …. (δείτε εδώ). Τη «βιβλιοφιλία» του όμως την είχε ήδη «αποδείξει» την προηγούμενη μέρα. Κατά τον ίδιο τρόπο «απέδειξε» στις 29 Ιουλίου 2018 και το «ενδιαφέρον» του για τα εθνικά θέματα, απουσιάζοντας επιδεικτικά από μία εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου, με αντικείμενο ένα μείζον εθνικό θέμα και με ομιλητές, όπως ο γνωστός καθηγητής και γεωπολιτικός αναλυτής Ιωάννης Μάζης και ο γνωστός πρέσβης επί τιμή Περικλής Νεάρχου, αρνούμενος μάλιστα, με απαράδεκτες δικαιολογίες, την παραχώρηση τού αμφιθεάτρου τού Δημαρχείου.

Αφού διαβάσετε στο τέλος την αίτηση τού συλλόγου μας και την απάντηση του Δημάρχου, αξίζει να ακούσετε τί είπε και ο ίδιος ο Δημήτρης Κλούρας (εδώ), αλλά και ο Θεόδωρος Δάλμαρης, μετά από σχόλια τού γνωστού δημότη Σαρωνικού και καταξιωμένου επιστήμονα, Στέφανου Μπινιάρη (δείτε εδώ).

Μετά από όλη αυτή τη διαχρονικά απαράδεκτη συμπεριφορά τού Δημάρχου Σαρωνικού, Γεώργιου Σωφρόνη, διευκρινίζουμε, ότι ασχολούμαστε μαζί του και απαντάμε στις προκλήσεις του μόνο και μόνο, διότι έχει έναν σημαντικό θεσμικό ρόλο, αυτόν τού Δημάρχου, που επηρεάζει τις ζωές των κατοίκων τού Δήμου Σαρωνικού και αποτελεί ρυθμιστή των ζητημάτων που αφορούν τον Δήμο και τούς δημότες Σαρωνικού.

Η απάντηση του Δημάρχου Σαρωνικού

 

 

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: