ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ στο σύλλογο ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του δημάρχου Σαρωνικού

Την 1η Μαρτίου 2018 ο σύλλογός μας αναφέρθηκε στη νέα θεσμική απρέπεια του Δημάρχου Σαρωνικού σε σχέση με το μείζον ζήτημα των συνεχών διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος σε εκτεταμένες περιοχές του Δήμου Σαρωνικού, οι οποίες ταλαιπωρούν και ζημιώνουν κατοίκους και επιχειρήσεις της περιοχής (δείτε εδώ). Την Παρασκευή διαπιστώσαμε το λόγο, για τον οποίο ο δήμαρχος Σαρωνικού, αντί να προβεί στις δέουσες ενέργειες, στις οποίες του ζητούσε ο σύλλογός μας να προβεί με έγγραφη αίτηση (δείτε εδώ), έσπευσε αιφνιδιαστικά να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ, καλώντας σ’ αυτήν επιλεκτικά μόνο τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σαρωνίδας και εκπροσώπους ενός ή δύο το πολύ τοπικών συλλόγων, καθώς 2-3 πολίτες που εκπροσωπούσαν μόνο τον εαυτό τους! Έσπευσε, επίσης, να δημοσιοποιήσει το «γεγονός», χωρίς μάλιστα να αναφέρει ποιους συλλόγους είχε καλέσει και ποίοι ήταν παρόντες, πέραν του ιδίου, του εκπροσώπου του ΔΕΔΔΗΕ και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σαρωνίδας.

Την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, ο σύλλογός μας έλαβε ταχυδρομικά την έγγραφη απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ στην από 25-01-2018 αίτησή του. Το απαντητικό έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ  φέρει ημερομηνία σύνταξης την 22-02-2018, ενώ στο ταχυδρομείο έφθασε στις 26-02-2018. Ο δήμαρχος, λοιπόν, γνωρίζοντας τις ενέργειές μας προς τον ΔΕΔΔΗΕ, τις οποίες είχαμε δημοσιοποιήσει από τις 05-02-2018 (δείτε εδώ) και όντας σε επαφή με τους εκπροσώπους του ΔΕΔΔΗΕ, ήθελε να προλάβει τις εξελίξεις, προκειμένου να μην φανεί, για μία ακόμη φορά, ότι υστερεί και ότι η επίλυση ενός μείζονος  προβλήματος για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του Δήμου Σαρωνικού δρομολογείται από ενέργειες άλλων. Έσπευσε, λοιπόν, να συγκαλέσει άρον άρον, την 1η Μαρτίου 2018, μία «σύσκεψη», καλώντας εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ και ελαχίστους αρεστούς σ’ αυτόν συλλόγους και πολίτες, αποκλείοντας το σύλλογό μας και όχι μόνο.

Όπως όμως προκύπτει οι εξελίξεις είχαν ήδη δρομολογηθεί από τις ενέργειες του συλλόγου μας, καθότι ήδη ο σύλλογος μας έχει λάβει εγγράφως την από 22-02-2018 έγγραφη απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ, με την οποία α) αναγνωρίζει το πρόβλημα και τη σοβαρότητά του και β) δεσμεύεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για την άμεση επίλυσή του, τόσο με την εντατικοποίηση των εργασιών συντήρησης, όσο και με την άμεση υλοποίηση έργων ενίσχυσης και επέκτασης του δικτύου της περιοχής. Παράλληλα, η απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ εκθέτει ανεπανόρθωτα τον δήμαρχο Σαρωνικού, διότι ρητώς αναφέρεται σε πρόβλημα που αφορά, όχι μόνο την περιοχή της Σαρωνίδας, αλλά κατ’ αρχήν την περιοχή της Αναβύσσου. Συγκεκριμένα, η έγγραφη απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ καταλήγει, ως εξής: «Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές στο σύνολό τους. Ως εκ τούτου, πλέον των προγραμματισμένων και περιοδικών εργασιών συντήρησης, έχουν δρομολογηθεί και ήδη υλοποιούνται έργα περαιτέρω ενίσχυσης του δικτύου σε ολόκληρη την περιοχή της Αναβύσσου, ούτως ώστε να μετριασθούν οι συνέπειες των εξωγενών παραγόντων σε αυτό. Εν κατακλείδι, αναμένουμε, απουσία των ανωτέρω απρόβλεπτων εξωτερικών παραγόντων που επιδρούν δυσμενώς επί των εναερίων δικτύων, την ελαχιστοποίηση της όχλησής σας από διακοπές της ηλεκτροδότησης«. Το πλήρες κείμενο παρατίθεται στο τέλος της ανάρτησης.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος μπορεί να συνεχίσει την αδιέξοδη, αναποτελεσματική και «φθηνή» επικοινωνιακή τακτική των …. προφορικών επαφών και «συσκέψεων», αλλά και να αναμένει ακόμη απαντήσεις του ΔΕΔΔΗΕ. Την ίδια εξάλλου τακτική ακολουθεί και στο σοβαρότατο ζήτημα της αποχέτευσης στο Δήμο Σαρωνικού, την ίδια στιγμή, που άλλοι Δήμοι της Αττικής έχουν δρομολογήσει την επίλυσή του, είτε με δημιουργία ΚΕΛ στην περιοχή τους, είτε με τη σύνδεσή τους με την Ψυττάλεια. Ήδη, στο ζήτημα αυτό, έχει εκδοθεί η από 08-11-2017 απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που προωθεί τη σύνδεση με την Ψυττάλεια περιοχών των Δήμων Παλλήνης, Κορωπίου, Ωρωπού, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Μαραθώνα και Σαλαμίνας (ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ«Στο ΚΕΛΨ θα καταλήγουν και τα αστικά λύματα από τις περιοχές του Γέρακα, της Ανθούσας και της Παλλήνης του Δήμου Παλλήνης, καθώς και της περιοχής Κίτσι του Δήμου Κρωπίας, καθώς επίσης και τα αστικά λύματα των περιοχών Χέρωμα και Κόρμπι του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που βρίσκονται εντός του εγκεκριμένου πεδίου συλλογής λυμάτων του ΚΕΛΨ, των οποίων οι πληθυσμοί και οι παροχές τους έχουν ληφθεί υπόψη στον σχεδιασμό των δικτύων αποχέτευσης και του ΚΕΛΨ. Τα νέα προτεινόμενα έργα αφορούν στην ένταξη των έργων συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων από περιοχές του Δήμου Σαλαμίνας (Αγ. Παρασκευής, Αγ. Αθανασίου, Αγ. Δημητρίου – Ζορμπαλά, Αιαντείου και Κακιάς Βίγλας, Δημητράνι, Περάνι, Κολώνες, Μαρούδι, Περιστέρια και Κανάκια), του Δήμου Ωρωπού (Καπανδρίτι, Μικροχώριο, Πολυδένδρι, Αφίδνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία) και Δήμου Μαραθώνα (Βαρνάβας)»)! Την προαναφερθείσα απόφαση έχει αποφύγει να την αναφέρει ο δήμαρχος Σαρωνικού. Η θητεία του πλησιάζει πλέον στη λήξη της και όλα τα μείζονα προβλήματα του Δήμου Σαρωνικού, όχι μόνο δεν θα έχουν επιλυθεί, αλλά ούτε καν θα έχει δρομολογηθεί η επίλυσή τους. Παράλληλα, έχουν προστεθεί και άλλα σοβαρά προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, ο σύλλογός μας δεν επαναπαύεται στην προαναφερθείσα απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία περιέχει ασάφειες και αντιφάσεις ως προς την αιτιολόγηση των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, δεδομένου, ότι, όπως ο σύλλογός μας είχε επισημάνει στην από 25-01-2018 αίτησή του, η κατάσταση έχει χειροτερεύσει, αλλά και οι διακοπές ρεύματος συμβαίνουν ακόμη και σε περιόδους καλοκαιρίας. Ως εκ τούτου, θα απαντήσει στο παραπάνω έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και θα συνεχίσει τη συγκέντρωση υπογραφών, μέσω των μελών και των φίλων του συλλόγου.

Ο σύλλογός μας, όσο και εάν τον αντιμετωπίζουν εχθρικά, τόσο η δημοτική αρχή και άλλες δημοτικές παρατάξεις, όσο και ορισμένοι τοπικοί σύλλογοι, οι οποίοι αρέσκονται να «χαϊδεύουν», για διάφορους λόγους, τη δημοτική αρχή και εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων, προβαίνοντας σε προσβλητικές συμπεριφορές, συνεχίζει ακάθεκτος να δραστηριοποιείται για το καλό του τόπου και των κατοίκων, χωρίς εξαιρέσεις, έχοντας καταστεί συνώνυμος της αποτελεσματικότητας και ξεπερνώντας αποκλεισμούς και απαράδεκτες συμπεριφορές τοπικών αρχόντων και διαφόρων άλλων. Αντλεί δύναμη και στήριξη από το έργο του, τα μέλη του και τους φίλους του, χωρίς να έχει ζητήσει την οποιαδήποτε επιχορήγηση είτε από το Δήμο Σαρωνικού είτε από οποιοδήποτε άλλο Δήμο του παράκτιου μετώπου είτε από άλλη αρχή. Στηρίζεται αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: