ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο σύλλογός μας έκανε τις πρώτες ενέργειες για το ζήτημα με τις διακοπές ηλ. ρεύματος στο Δήμο Σαρωνικού. Ακολουθεί η συλλογή υπογραφών

Στις 28 Δεκεμβρίου 2017 είχαμε προαναγγείλει ενέργειες προς την κατεύθυνση επίλυσης του σοβαρού και επιδεινούμενου προβλήματος των συχνών διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος σε εκτεταμένες περιοχές του παράκτιου μετώπου του Δήμου Σαρωνικού (δείτε εδώ). Οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδιασμού δράσεων, που αποσκοπούν στην όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση του προβλήματος και, στην αντίθετη περίπτωση, στη διευκόλυνση των πολιτών να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για τις όποιες τυχόν ζημίες έχουν υποστεί ή θα υποστούν.

Ήδη, λοιπόν, ο σύλλογός μας, προέβη στις 25 Ιανουαρίου 2018 στο πρώτο στάδιο των ενεργειών, που ήταν α) η κατάθεση έγγραφης αίτησης προς τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., που είναι ο διαχειριστής του δικτύου και ο αρμόδιος για τη συντήρηση και ενίσχυση – επέκτασή του (αρ. πρωτ. 1753/25-1-2018), με κοινοποίησή της στη μητρική εταιρεία ΔΕΗ Α.Ε., στον εποπτεύοντα Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας και στην εποπτεύουσα αρχή ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) και β) η κατάθεση αίτησης προς τον Δήμαρχο Σαρωνικού και προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού (αρ. πρωτ. 1368/5-2-2018).

Ο σύλλογός μας έχει περάσει πλέον και στο δεύτερο στάδιο των ενεργειών, που είναι η συλλογή υπογραφών επί δύο χωριστών κειμένων από κατοίκους και δημότες του Δήμου Σαρωνικού, που υφίστανται τις συνέπειες από τις συχνές διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και από επιχειρηματίες της περιοχής. Στο σημείο αυτό διευκρινίζουμε, ότι τα κείμενα, στα οποία υπογράφουν κάτοικοι και δημότες του Δήμου Σαρωνικού, δεν έχουν σχέση με το κείμενο υπογραφών που «κυκλοφορεί» μόνο στη Σαρωνίδα και περιορίζεται αποκλειστικά στους κατοίκους της Σαρωνίδας, ενώ το πρόβλημα αφορά και σε άλλες περιοχές του Δήμου (ο περιορισμός αυτός αποδυναμώνει την ισχύ της συγκεκριμένης ενέργειας). Υπάρχουν εξάλλου και διαφορές στο περιεχόμενο, τις οποίες θα διαπιστώσετε από την ανάγνωση – σύγκριση των κειμένων. Επίσης, το δεύτερο έγγραφο, το οποίο υπογράφεται από κατοίκους και δημότες του Δήμου Σαρωνικού, απευθύνεται στο Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αναλάβουν επίσημες και έγγραφες πρωτοβουλίες για την επίλυση αυτού του μείζονος προβλήματος για το Δήμο και τους δημότες, διότι δεν αρκεί η υπογραφή του δημάρχου σε ένα κείμενο πολιτών προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΗ, που μάλιστα αφορά μόνο στους κατοίκους της Σαρωνίδας, ή οι όποιες προφορικές παραστάσεις του προς τις διοικήσεις τους, τις οποίες επικαλείται ο Δήμαρχος σε δημόσια ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες ως προς το ζήτημα της συλλογής υπογραφών μπορείτε να απευθύνεστε στο mail του συλλόγου μας enotita.saronikou@yahoo.gr, καθώς επίσης στους φίλους και στα μέλη του συλλόγου μας, που ήδη έχουν ξεκινήσει τη συλλογή υπογραφών, προκειμένου να υποβληθούν συγκεντρωτικά στους αρμόδιους αποδέκτες των αιτήσεων. Τα έγγραφα προς υπογραφή: DEH  και DEH-2

Ο σύλλογός μας ξεκίνησε και αυτή τη χρονιά δυναμικά και θα συνεχίσει να υλοποιεί τους καταστατικούς σκοπούς του προς όφελος των κατοίκων και των Δήμων της περιοχής δράσης του συλλόγου μας.

 

Ακολουθούν τα έγγραφα του συλλόγου μας

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: