ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση του συλλογου της Α.Τ.Ε. «ΔΗΜΗΤΡΑ» για το ζήτημα του νέου κοιμητηρίου στο Δήμο Σαρωνικού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ 

Προσφάτως πληροφορηθήκαμε, ότι, πριν λίγες ημέρες, τοπικός σύλλογος της όμορης περιοχής του Καταφυγίου στην Παλαιά Φώκαια ανακοίνωσε ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του, με το οποίο ισχυρίζεται, ότι το νέο δημοτικό κοιμητήριο που σχεδιάζει η δημοτική αρχή να χωροθετήσει πλησίον ακριβώς του οικισμού μας (Α.Τ.Ε.), ανήκει στην περιοχή ενδιαφέροντος του συγκεκριμένου συλλόγου και ότι συμφωνεί με αυτήν τη χωροθέτηση, προβάλλοντας μάλιστα απλουστευτικά επιχειρήματα επικοινωνιακού τύπου.
Πλην όμως, η ανακοίνωση του συγκεκριμένου συλλόγου είναι, τουλάχιστον, ανακριβής, διότι το σχεδιαζόμενο κοιμητήριο δεν έχει σχέση με τον οικισμό του Καταφυγίου (απέχει πολύ από αυτόν), αλλά με τον δικό μας οικισμό. Ως εκ τούτου, καλό θα ήταν να σταματήσει να δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις στους δημότες και να μην προτρέχει να προκαταλάβει τις εξελίξεις για το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να διευκολύνει τη δημοτική αρχή σε βάρος ενός ολόκληρου πρότυπου οικισμού και όχι μόνο.
Όπως έχουμε μάλιστα πληροφορηθεί, το ίδιο έπραξε ο συγκεκριμένος σύλλογος και με τους συμπολίτες μας των Καλυβίων σε σχέση με το σχεδιαζόμενο ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων.
Για όλες αυτές τις σοβαρότατες υποθέσεις απαιτείται να αποφεύγονται αιφνιδιασμοί των τοπικών κοινωνιών, αλλά και να ακολουθούνται οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος. Ειδικά δε για το θέμα του νέου κοιμητηρίου στο Δήμο Σαρωνικού επισημαίνουμε, ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ανάγκη δημιουργίας νέου κοιμητηρίου, αλλά η ολοκλήρωση των, εδώ και πολλά έτη, χωροθετημένων κοιμητηρίων στη θέση «Γερακίνα» της Παλαιάς Φώκαιας και στη θέση «Σκόρδι» της Αναβύσσου. Αρκετές μελέτες έχουμε πληρώσει όλοι ως φορολογούμενοι κάτοικοι αυτού του Δήμου, χωρίς τελικά να βλέπουμε αποτελέσματα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε και για νέες αχρείαστες μελέτες, αλλά και για αχρείαστες απαλλοτριώσεις, όταν υπάρχουν ήδη δρομολογημένες λύσεις, για τις οποίες δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση.
Σύντομα θα επανέλθουμε στο θέμα.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: