ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δελτίο τύπου του συλλόγου εργαζομένων στο ΕΛΚΕΘΕ για δηλώσεις του δημάρχου Γρ. Κωνσταντέλλου

Με αφορμή δηλώσεις του δημάρχου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης για το ΕΛΚΕΘΕ, στα πλαίσια συνεντεύξεώς του σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο σύλλογος των εργαζομένων εξέδωσε οργισμένο δελτίο τύπου (το δεύτερο μέσα σε λίγες ημέρες: εδώ το 1ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΚΕΘΕ). Όπως φαίνεται, η περίπτωση της εκτεταμένης ρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου και των ακτών του και η συνακόλουθη περιβαλλοντική καταστροφή που έχει συμβεί, έδωσε την αφορμή το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πολλούς να χρησιμοποιήσουν το ΕΛΚΕΘΕ ως το εύκολο εξιλαστήριο θύμα στα πλαίσια πολιτικών αντιπαραθέσεων και  μετάθεσης ευθυνών, όπως είθισται να συμβαίνει στη χώρα μας.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση και παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη του ζητήματος, που σχετίζεται άμεσα με τον έλεγχο μίας σοβαρής κατάστασης που επηρεάζει την υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών στο Δήμο Σαρωνικού και ευρύτερα στο παράκτιο μέτωπο του Σαρωνικού Κόλπου.

Η δική μας θέση είναι, ότι το ΕΛΚΕΘΕ, με το οποίο ο σύλλογός μας είχε και έχει αγαστή συνεργασία σε κοινούς τομείς δράσης (οπότε είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις δυνατότητές του), είναι ένας καταξιωμένος κρατικός – επιστημονικός φορέας με τεράστιες δυνατότητες, οι οποίες αναγνωρίζονται από χώρες του εξωτερικού και αλλοδαπούς φορείς, που διαρκώς προσφεύγουν στις υπηρεσίες του. Το πρόβλημα είναι με την αντιμετώπιση του ΕΛΚΕΘΕ στο εσωτερικό, ιδίως από τους εκάστοτε κυβερνώντες, που, αντί να το ενισχύουν, συστηματικά το απαξιώνουν με διάφορους τρόπους και για λόγους, που μπορούν να αναλυθούν σε άλλο άρθρο μας.

Παραθέτουμε αρχικά τη συνέντευξη στο ΣΚΑΪ  του δημάρχου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, ο οποίος, πέραν του επίμαχου σημείου, που προκάλεσε τις αντιδράσεις των εργαζομένων στο ΕΛΚΕΘΕ, παραδέχθηκε, ότι το ΕΛΚΕΘΕ «αποτελεί ένα ινστιτούτο υψηλού επιστημονικού κύρους», και στη συνέχεια την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΚΕΘΕ:

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 1:55:30΄ ΛΕΠΤΟ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: