ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σημαντικό: 64 πολίτες ζητούν απαντήσεις από το Δήμαρχο Σαρωνικού σε καίρια ερωτήματα σχετικά με τις φετινές πυρκαγιές στο Δήμο Σαρωνικού

Οι πολίτες πλέον ενημερώνονται διαδικτυακά, αλλά και σε ανοικτές συνελεύσεις, και δραστηριοποιούνται, απαιτώντας εφαρμογή των νόμων και ανταποδοτικότητα των φόρων και των τελών που καλούνται διαρκώς να καταβάλλουν. Δεν ανέχονται πλέον τις αόριστες και αβάσιμες δηλώσεις των αρμοδίων και τη μετάθεση των ευθυνών μεταξύ τους, αλλά και μπαίνουν στη διαδικασία του ελέγχου της εξουσίας, όπως πρέπει κάθε ενεργός πολίτης να κάνει, αφού προηγουμένως ενημερωθεί.

Ο σύλλογός μας υλοποιώντας τους καταστατικούς σκοπούς του, ένας εκ των οποίων είναι η εμπεριστατωμένη ενημέρωση των πολιτών, ξεκίνησε προ ημερών μία ενημερωτική εκστρατεία για το ζήτημα των δασικών πυρκαγιών, τις νομοθετικές προβλέψεις, τις αρμοδιότητες των διαφόρων υπηρεσιών, αλλά και τις ευθύνες που ανακύπτουν, από την τυχόν παραβίαση της νομοθεσίας και των πυροσβεστικών εγκυκλίων (δείτε εδώ, εδώ και εδώ). Η ενημέρωση αυτή διαχέεται, μέσω διαδικτύου, αλλά και σε ανοικτές συνελεύσεις πολιτών, οι οποίοι στη συνέχεια δρουν και ελέγχουν την εξουσία.

Χαιρετίζουμε, λοιπόν, την ενέργεια 64 πολιτών του Δήμου Σαρωνικού που απέστειλαν στο Δήμαρχο Σαρωνικού, Γιώργο Σωφρόνη, αίτηση, με την οποία ζητούν απάντηση σε σωρεία καίριων ερωτημάτων. Όπως θα δείτε, εστιάζουν κυρίως στο νόμο 3852/2010 («Καλλικράτης»), αλλά και στην αριθμ. πρωτ. 2132/17-03-2017 εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Δ/νση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών) σχετικά με «την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2017». Τις προβλέψεις της συγκεκριμένης σημαντικής εγκυκλίου είχαμε παραθέσει και αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο μας (δείτε εδώ).

Παραθέτουμε στη συνέχεια, το κείμενο της σχετικής αίτησής τους (πηγή στοιχείων αίτησης: ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ), που έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 1306/04-09-2017 και αναμένουμε να δούμε εάν και τί θα απαντήσει ο δήμαρχος Σαρωνικού. Στο μεταξύ, ο σύλλογός μας, θα συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες την ενημερωτική εκστρατεία του για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: