ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκθετος ο δήμαρχος Σαρωνικού στο ζήτημα της ΑΔΜΚΕΣ. Δημόσια ισχυρίστηκε αναληθώς, ότι εκτελέστηκε η εισαγγελική παραγγελία που έλαβε ο σύλλογος μας «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ότι ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γ. Σοφρώνης, στα πλαίσια συνέντευξης που παραχώρησε στον paraktios.gr και σε σχετική ερώτηση που του έγινε από τον διαχειριστή του Αγαμέμνωνα Ξυγκάκη, απάντησε αναληθώς, ότι εδόθησαν από την ΑΔΜΚΕΣ, τα στοιχεία – έγγραφα που ζητούσε ο σύλλογός μας «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ», αναγκαζόμενος να ζητήσει ακόμη και εισαγγελική παραγγελία, απευθυνόμενη, τόσο στο Δήμο Σαρωνικού, όσο και στην ΑΔΜΚΕΣ (δείτε εδώ). Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση του κ. Ξυγκάκη ισχυρίσθηκε τα εξής (βλ. το βίντεο στο 1:03:11΄λεπτό): «Ζήτησε κάποια στοιχεία από την εταιρεία και απ’όσο ενημερώθηκε από την εταιρεία τα έλαβε τα στοιχεία που ζητούσε. Τα έχει λάβει».

Πλην όμως, η εισαγγελική παραγγελία έχει κατατεθεί στις 8-6-2017 και μέχρι σήμερα δεν έχει εκτελεστεί στο ελάχιστο, δηλαδή ο σύλλογός μας δεν έχει λάβει το παραμικρό στοιχείο – έγγραφο από αυτά που ζητούνται με την εισαγγελική παραγγελία, τόσο από τη δημοτική αρχή, όσο και από την ΑΔΜΚΕΣ. Ως εκ τούτου, αποτελεί μέγιστη αναλήθεια του δημάρχου ο συγκεκριμένος ισχυρισμός. Είτε λοιπόν συνειδητά απέκρυψε την αλήθεια, είτε δεν γνωρίζει τί γίνεται με τις υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις του Δήμου, των οποίων έχει την εποπτεία και ευθύνεται για τον τρόπο που λειτουργούν. Είναι δύσκολο να πούμε τί είναι το χειρότερο από τα δύο, αλλά και τα δύο τον αφήνουν απόλυτα εκτεθειμένο στην κοινή γνώμη και συμβάλλουν στην απώλεια της αξιοπιστίας του. Εξάλλου, πώς να είχε ικανοποιηθεί η εισαγγελική παραγγελία, όταν προκύπτει, ότι στοιχεία που όφειλαν να έχουν δημοσιοποιήσει προ ετών σπεύδουν άρον άρον να τα δημοσιοποιήσουν μετά τη λήψη της εισαγγελικής παραγγελίας (περισσότερα γι’αυτό το θέμα προσεχώς)!

Σε κάθε περίπτωση, με την απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού στον κ. Ξυγκάκη, που ορθώς του έθεσε, με εύσχημο τρόπο, ζήτημα αδιαφανούς λειτουργίας της ΑΔΜΚΕΣ, κατόρθωσε να αποφύγει τις ερωτήσεις που δικαιολογημένα θα του γίνονταν στα πλαίσια της συνέντευξης, αδιαφορώντας για την απώλεια της αξιοπιστίας του ως δημάρχου. Ήδη ο σύλλογός μας ετοιμάζεται για τις επόμενες ενέργειές του σε περίπτωση, που διαπιστωθεί οριστικά τυχόν πρόθεση της δημοτικής αρχής και της ΑΔΜΚΕΣ να παραβιάσει, καθ’οιονδήποτε τρόπο, την εισαγγελική παραγγελία (ακόμη και σε περίπτωση πλημμελούς εκτέλεσής της). Ούτως ή άλλως, ακόμη και να εκτελεσθεί η εισαγγελική παραγγελία με την αποστολή των εγγράφων που ο σύλλογός μας έχει ζητήσει με αυτήν, ο Δήμος και η ΑΔΜΚΕΣ. δεν θα έχουν απαντήσει (το έχουν αποφύγει) στα ερωτήματα που δημοσίως, αλλά και εγγράφως τους είχαμε θέσει (δείτε εδώ και εδώ), δεδομένου, ότι με την εισαγγελική παραγγελία μπορεί να υποχρεωθεί ο δημόσιος φορέας να δώσει έγγραφα και όχι απαντήσεις σε ερωτήματα. Ως εκ τούτου, όλα όσα ισχυρίζεται στη συνέντευξή του ο δήμαρχος για την ΑΔΜΚΕΣ (βλ. από το 53΄ λεπτό της συνέντευξης), αναιρούνται με την πρακτική του ιδίου και της ΑΔΜΚΕΣ., την οποία ελέγχει ως εκπρόσωπος του μοναδικού μετόχου της, δηλαδή του Δήμου Σαρωνικού.

Ως προς το σύνολο των ισχυρισμών του Δημάρχου, τόσο για την ΑΔΜΚΕΣ, όσο και για τα υπόλοιπα ζητήματα, το μόνο που μπορούμε προς το παρόν να πούμε είναι, ότι με όσα ισχυρίζεται στις εκάστοτε συνεντεύξεις του, ακόμη και στην επίμαχη, αντιλαμβανόμαστε το λόγο, για τον οποίο απέφευγε και αποφεύγει συστηματικά κάθε δημόσια αντιπαράθεση με αντίλογο και επιχειρήματα και αρέσκεται σε μονολόγους και σε φιέστες σε ασφαλή γι’αυτόν περιβάλλοντα (θυμηθείτε πως είχε αποφύγει προεκλογικά και τη δημόσια αντιπαράθεση – debate με τους ανθυποψηφίους του).

Ολοκληρώνοντας, αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να λάβουν οι δημότες σοβαρά υπόψη τις όποιες δημόσιες δεσμεύσεις του δημάρχου, όπως για παράδειγμα αυτή, ότι δεν θα τοποθετηθεί αναψυκτήριο στην κεντρική παραλία της Σαρωνίδας ή για το Κ.Ε.Λ. ή για οτιδήποτε άλλο, όταν δημοσίως διατυπώνει αναληθείς ισχυρισμούς, όπως αυτός, ότι δόθηκαν τα έγγραφα που ζητούσε ο σύλλογός μας, αρχικά με αίτηση και στη συνέχεια με εισαγγελική παραγγελία; Και μία επισήμανση. καλούμε την ΑΔΜΚΕΣ και τη δημοτική αρχή να σπεύσουν να οριοθετήσουν με σημαδούρες τους θαλάσσιους χώρους στις παραλίες του δήμου  πριν προκληθεί σοβαρός τραυματισμός λουομένων ή ακόμη και θάνατος. Φέτος διαπιστώνουμε, ότι οι παραλίες έχουν αφεθεί στην τύχη τους, τόσο ως προς την καθαριότητα, όσο και ως προς τα ζητήματα ασφάλειας (ναυαγοσώστες, κλπ). Πρόσφατα θρηνήσαμε την απώλεια μίας γυναίκας στην κεντρική παραλία της Σαρωνίδας, που πνίγηκε σε απόσταση λίγων μέτρων από την παραλία. Οι όποιες ενέργειες γίνονται από την πλευρά της δημοτικής αρχής έπονται καταγγελιών και διαμαρτυριών πολιτών και όχι βάσει υλοποίησης ενός συγκεκριμένου προγραμματισμού. Αυτά προς το παρόν.

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: