ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ

ΠΗΓΗhttps://dimosmoschatou-tavrou.gr

Οι βάσεις για το πρώτο σύγχρονο Μεγάλο Πράσινο Σημείο στην Αττική και συγκεκριμένα στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, για την αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών, μπήκαν με την Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφηκε από την Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και τον Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου. Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΕΔΣΝΑ και του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου είναι ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η λειτουργία ενός Κέντρου Ανακύκλωσης, Εκπαίδευσης Διαλογής στην Πηγή (ΚΑΕΔΙΣΠ) και ενός Μεγάλου Πράσινου Σημείου (ΜΠΣ) επί της Λεωφόρου Πέτρου Ράλλη 22, στον Ταύρο.

Η ανάπτυξη Πράσινων Σημείων αποτελεί ουσιαστικά την υιοθέτηση της εθνικής πολιτικής σχετικά με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Ειδικότερα, ο Δήμος παρέχει το ακίνητο και ο ΕΔΣΝΑ αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την αδειοδότηση, την κατασκευή και τη λειτουργία του ΚΑΕΔΙΣΠ και του ΜΠΣ. Ο Δήμος έχει την αρμοδιότητα για την ίδρυση και τη λειτουργία του Πράσινου Σημείου κατά το μέρος που εξυπηρετεί τους δημότες του. Ο ΕΔΣΝΑ, ως φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) της Αττικής, έχει τις αρμοδιότητες της προσωρινής αποθήκευσης, μεταφόρτωσης, επεξεργασίας, ανακύκλωσης, αξιοποίησης και διάθεσης των στερεών αποβλήτων.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός ότι το πρώτο Μεγάλο Πράσινο Σημείο της Αττικής θα δημιουργηθεί στον Δήμο μας. Πρόκειται για υπαίθριο – περιφραγμένο χώρο με κατάλληλο εξοπλισμό και υποδομές, ώστε οι δημότες να αποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (όπως ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό) προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση. Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου έχει επενδύσει στην Ανακύκλωση, έχει βραβευθεί για τις προσπάθειές του σε αυτόν τον τομέα και θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση».

ΠΗΓΗhttps://dimosmoschatou-tavrou.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: