ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μοναδικός Αστικός βιότοπος το Φαληρικό Δέλτα και η παραλία του Μοσχάτου ειδικότερα….

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥhttp://moschatomag.com

H επιστροφή φυσιολατρών και πολιτών που μελετούν την περιοχή του Φαληρικού Δέλτα και της παραλίας του Μοσχάτου ειδικότερα είναι πια γεγονός. Δεν είναι τυχαίο, ότι στην περιοχή έχουν διεξαχθεί και σεμινάρια που αφορούν το βιότοπο και έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών.

Πρόσφατα μάλιστα, μια ομάδα φυσιοδιφών οι οποίοι μελετούν το τοπίο και έχουν ως όραμα τη δημιουργία ενός Φυσικού Πάρκου στην περιοχή μέσα από τη δημιουργία μιας ομάδας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύουν εικόνες που ίσως οι πιο πολλοί από εμάς δε γνωρίζαμε ότι θα μπορούσαν να «διαδραματίζονται» και στην παραλία του Μοσχάτου.

Όπως ενημερώνουν οι ίδιοι….

«Η Ομάδα μας αποτελείται από φυσιοδίφες, φυσιολάτρες ή/και ενεργούς πολίτες που μελετούν την βιοποικιλότητα της περιοχής του Φαληρικού Όρμου, των εκβολών των ποταμών Κηφισού και Ιλισού.

Σκοπός της ομάδας είναι να αναδείξει τη φυσική ομορφιά, την ορνιθοπανίδα και γενικά την πανίδα και χλωρίδα που συνθέτουν έναν μοναδικό αστικό βιότοπο στον Φαληρικό Δέλτα.

Πρόταση μας η δημιουργία ενός Φυσικού Πάρκου και Οικομουσείου που να καλύπτει όλο τον χώρο της Παραλίας Μοσχάτου και τις εκβολές των δύο ποταμών.

Η προσπάθεια δημιουργίας του Φυσικού Πάρκου είναι μια παλιά ιστορία – άρχισε από μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στα μέσα του ’80. Την περιοχή την έχουν μελετήσει διάφοροι ορνιθολόγοι και περιγράφουν μια «όαση» για την φύση εκεί.

Σήμερα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες τμήμα της περιοχής έχει μείνει άχτιστο και αναγεννιέται η φυσική βλάστηση. Έχουν επιστρέψει και τα πουλιά – και μαζί τους οι φυσιοδίφες της Αθήνας.

Όραμά μας να δημιουργηθεί το Φυσικό Πάρκο του Φαληρικού Δέλτα που θα προσφέρει περιβαλλοντική εκπαίδευση, φυσιολατρικό πολιτισμό και αναψυχή στον άνθρωπο αλλά και καταφύγια για την παράκτια βιοποικιλότητα.

Στόχος μας η ανάπλαση, οικολογική αποκατάσταση και ανάδειξη μιας νέας φυσικής όασης στο παραλιακό μέτωπο – δίπλα στο κέντρο του Λεκανοπέδιου της Αθήνας.»

Περισσότερα μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί από μέλη της ομάδας και μπορείτε να δείτε ακόμα πιο εντυπωσιακά στιγμιότυπα μέσα από το παραπάνω link.

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥhttp://moschatomag.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: