ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτογραφίες από την πεζοπορία της Κυριακής στον εθνικό δρυμό Σουνίου

Την περασμένη Κυριακή (12-3-2017), ο σύλλογός μας (ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ) και οι σύλλογοι ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Α.Τ.Ε. «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», συνδιοργανώσαμε πεζοπορία στον εθνικό δρυμό Σουνίου και ειδικότερα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου – Καμάριζας (η έβδομη για το σύλλογο ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟ). Πολλοί, που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στην πεζοπορία, αποθαρρύνθηκαν από τον άσχημο – βροχερό καιρό της προηγούμενης ημέρας και από τη συννεφιά το πρωϊ της Κυριακής. Όσοι όμως το τόλμησαν – και ήταν αρκετοί – δικαιώθηκαν, διότι ο καιρός σταδιακά βελτιώθηκε και είχε στη συνέχεια ηλιοφάνεια. Όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να δουν τις πλείστες μεταλλευτικές στοές της περιοχής (αρχαίες και νεώτερες), τον αρχαίο «πλυνό» (μεταλλοπλύσιο) στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και τις πλείστες δεξαμενές συλλογής ομβρίων υδάτων, που χρησίμευαν για το «ξέπλυμα» των μετάλλων. Επίσης, πληροφορήθηκαν τους τρόπους εξόρυξης και επεξεργασίας του αργυρούχου μολύβδου από την αρχαιότητα μέχρι τους νεώτερους χρόνους. Τέλος, απόλαυσαν μία θαυμάσια πεζοπορία στον εθνικό δρυμό και γνώρισαν από κοντά διάφορα είδη άγριων ορχιδέων και άλλων αυτοφυών φυτών.

Ο σύλλογός μας επιδιώκει τις συνεργασίες με άλλους συλλόγους και θα συνεχίσει να το κάνει. Για όσους δεν κατόρθωσαν να συμμετάσχουν στην πεζοπορία, υποσχόμαστε, ότι θα διοργανωθούν και άλλες τέτοιες πεζοπορίες. Η άνοιξη ήρθε και είναι η καταλληλότερη εποχή για πεζοπορίες στα όμορφα και για πολλούς άγνωστα μέρη της ευρύτερης περιοχής.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Άρης Μιχάλης, Δημήτρης Κλούρας και μέλη Αριστόδικου και Πολιτιστικού συλλόγου Α.Τ.Ε. «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

ΣΧΕΤΙΚΑ: Την Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 (10:30 π.μ.), ακολουθούμε τα χνάρια της φύσης και του πολιτισμού στην Καμάριζα (εθνικός δρυμός Σουνίου)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: