ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ» ζητά εξηγήσεις για την ΑΔΜΚΕΣ και τις εμφανιζόμενες ως παραγραφές μεγάλων χρηματικών ποσών

cropped-enotita-saronikou.jpgΣτις 3 Οκτωβρίου 2016 ο σύλλογός μας έκανε ευρέως γνωστή την αριθμ. 90/2-9-2016 απόφαση του Δ.Σ. της Ανώνυμης Δημοτικής Μονομετοχικής Κατασκευαστικής Εταιρείας Σαρωνικού του Δήμου Σαρωνικού (ΑΔΜΚΕΣ), από την οποία προέκυπταν τα ακόλουθα: α) ότι η ΑΔΜΚΕΣ  οφείλει στο Δήμο Σαρωνικού το ποσό των 144.761,95 ευρώ από τέλη που έχει εισπράξει και β) ότι η ΑΔΜΚΕΣ ανέθεσε, επ’αμοιβή, σε δικηγόρο να γνωμοδοτήσει κατά πόσο η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να διαγράψει τη συγκεκριμένη οφειλή, με το σκεπτικό, ότι το Δήμος Σαρωνικού δεν έχει βεβαιώσει ακόμη αυτήν την οφειλή και ότι έχουν παρέλθει δέκα έτη!

Στο σχετικό άρθρο του συλλόγου μας παραθέταμε το κείμενο της απόφασης και παράλληλα θέταμε δημοσίως μία σειρά ερωτημάτων (δείτε εδώ το άρθρο), τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν απαντηθεί από το Δήμο Σαρωνικού και από την ΑΔΜΚΕΣ. Ωστόσο, το ζήτημα πήρε διαστάσεις και συζητήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς όμως να υπάρξει η παραμικρή απάντηση της δημοτικής αρχής, έστω και έμμεση, αλλά και χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αυτονόητη αντίδραση της αντιπολίτευσης, την οποία επίσης αναμένουμε, καθότι οφείλει να ελέγχει τη δημοτική αρχή.

Με αφορμή την εκ μέρους του συλλόγου μας ανάδειξη του συγκεκριμένου ζητήματος, η ενημερωτική ιστοσελίδα paraktios.gr ανέσυρε ένα σχετικό με όσα συμβαίνουν μεταξύ ΑΔΜΚΕΣ και Δήμου Σαρωνικού βίντεο συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στις 16 Ιουλίου του 2015, το περιεχόμενο του οποίου είναι άκρως αποκαλυπτικό και γεννά ακόμη περισσότερα ερωτήματα, τα οποία χρήζουν απάντησης και μάλιστα άμεσης (δείτε εδώ την ανάρτηση στον paraktios.gr). Αξίζει να παρακολουθήσετε το βίντεο από το 3:21′ λεπτό μέχρι το 17:34′ λεπτό και στη συνέχεια να ανατρέξετε στο κείμενο της απόφασης της ΑΔΜΚΕΣ που προαναφέραμε και είναι του Σεπτεμβρίου του 2016, προκειμένου να εξάγετε τα αναγκαία συμπεράσματα (όσα μπορέσετε).

Το ΒΙΝΤΕΟ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16-7-2015

Η απόφαση του Δ.Σ. της ΑΔΜΚΕΣ στις 2-9-2016

ΑΔΑ: Ψ07ΦΟΕΤ3-92Α – Λήψη απόφασης ανάθεσης σε δικηγόρο της σύνταξης γνωμοδοτήσεων επί θεμάτων της ΑΔΜΚΕΣ

Με αφορμή το βίντεο που αναρτήθηκε στον paraktios.gr, αναζητήσαμε από το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ και ειδικότερα στο μήνα Ιούλιο του 2015 την απόφαση που φέρεται να λήφθηκε στις 16-7-2015. Μετά από σχετική έρευνα ανακαλύψαμε την απόφαση και από την ανάγνωση του περιεχομένου της, διαπιστώσαμε το λόγο, για τον οποίο, όταν την αναρτήσαμε τότε στο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ του μηνός Ιουλίου 2015, δεν μας είχε προκαλέσει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον: Στο περιεχόμενό της δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά σε όσα αναφέρονται στο βίντεο που αναρτήθηκε στον paraktios.gr σχετικά με την ΑΔΜΚΕΣ και ειδικότερα περί μη νόμιμων διαδικασιών – δαπανών, περί πράξεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κλπ

Η απόφαση της 16ης Ιουλίου 2015

ΑΔΑ: Ω4Ψ0Ω1Ξ-ΧΞΟ – Διαγραφή παραστατικών από την οικονομική διαχείριση, λόγω παραγραφής.

Κατόπιν όλων αυτών και αφού ο σύλλογός μας ανέμενε επί τρεις περίπου μήνες απάντηση της δημοτικής αρχής στα ερωτήματα που δημόσια είχαμε θέσει, χωρίς αυτό τελικά να συμβεί, αποφασίστηκε από το Δ.Σ. του συλλόγου μας η κατάθεση σχετικής αίτησης, με την οποία ζητούνται αντίγραφα εγγράφων, αλλά και απαντήσεις σε σειρά καίριων ερωτημάτων. Αναμένουμε από τη δημοτική αρχή και από την ΑΔΜΚΕΣ τα αιτηθέντα αντίγραφα και τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουμε. Παράλληλα, αναμένουμε και από τους δημοτικούς συμβούλους, ιδίως της αντιπολίτευσης, να αναζητήσουν τί ακριβώς συνέβαινε και συμβαίνει στην ΑΔΜΚΕΣ σε σχέση και με το Δήμο Σαρωνικού (π.χ. ανείσπρακτα ποσά, συμψηφισμοί, παραγραφές, μη νόμιμες διαδικασίες – δαπάνες κατά το Ελεγκτικό Συνέδριο ή κατά τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, κλπ). Εμείς ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, διότι έχουν ανακύψει πολλά και μείζονα ζητήματα – ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων και διευκρινίσεων, μετά των σχετικών αποδεικτικών εγγράφων που επίσης ζητούμε στην αίτησή μας.

Ακολουθεί η αίτηση του συλλόγου μας

skmbt_c22016122116280_0001

skmbt_c22016122116280_0002

skmbt_c22016122116280_0003

skmbt_c22016122116280_0004

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: