ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ό,τι προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη για τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε σχέση με το πρόβλημα της ηχορύπανσης

cropped-enotita-saronikou.jpgΠριν παραθέσουμε τις προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για το μείζον πρόβλημα της ηχορύπανσης ιδίως από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο είναι έντονο και στο Δήμο Σαρωνικού, χωρίς δυστυχώς η δημοτική αρχή να το αντιμετωπίζει όπως θα έπρεπε, επισημαίνουμε, ότι ήδη ο Άρειος Πάγος, σε πρόσφατη απόφασή του έκρινε, ότι στην έννοια της ρύπανσης περιλαμβάνεται και η ηχορύπανση. Ως εκ τούτου, έχει και πρέπει να έχει την ίδια νομική αντιμετώπιση. Πέραν της ηχορύπανσης μείζον ζήτημα σε σχέση με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι και αυτό των χρήσεων γης, που επίσης ο Δήμος Σαρωνικού το έχει αντιμετωπίσει με τον χειρότερο τρόπο (δείτε εδώ).

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Προτάσεις για τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και το πρόβλημα της ηχορύπανσης

Η ηχορύπανση ως σοβαρός παράγοντας υποβάθμισης της ζωής των πολιτών, η υπερσυγκέντρωση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές με κατοικίες και η απροθυμία των αρμόδιων αρχών να ανακαλέσουν την άδεια λειτουργίας καταστήματος που παραβιάζει τους όρους λειτουργίας του είναι στο επίκεντρο της παρέμβασης του Συνηγόρου του Πολίτη προς τα αρμόδια Υπουργεία. Ο Συνήγορος προτείνει την κωδικοποίηση και συστηματοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης και τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση της ηχορύπανσης.

Συμπληρωματικά Αρχεία

ΠΗΓΗhttp://www.synigoros.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: