ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίκειται η ολοκλήρωση της διαδικασίας ξεπουλήματος του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ», που θα ζημιώσει ανεπανόρθωτα το ελληνικό Δημόσιο και τους κατοίκους της Αθήνας. Ενημερωτική εκστρατεία του συλλόγου «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»

cropped-enotita-saronikou.jpgΗ μετατροπή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού σε μητροπολιτικό πάρκο, όπως ο νόμος, με τον οποίο καταργήθηκε η χρήση του πρώην αεροδρομίου, προέβλεπε, αποτελεί καταστατικό σκοπό του συλλόγου μας «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ«. Ως εκ τούτου, είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε άλλο σχέδιο εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου χώρου, ο οποίος, σημειωτέον, περιλαμβάνει πλείστα αρχαιολογικά ευρήματα, στεγάζει πολλές δημόσιες υπηρεσίες και αποτελεί τη μοναδική πρόσφορη λύση για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής στο λεκανοπέδιο της Αττικής και ιδίως στο νότιο τμήμα της Αθήνας. Σχέδια, που προβλέπουν τη δημιουργία πόλης εντός της πόλης και ελάχιστο χώρο πρασίνου, αποτελούν σχέδια καταστροφής (περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής).

Δυστυχώς, όμως, τα σχέδια των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, τα οποία συνεχίζει η παρούσα νεομνημονιακή κυβέρνηση, αυτό ακριβώς προβλέπουν, δηλαδή την τσιμεντοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, καθώς και πολλές άλλες αρνητικές προβλέψεις, τις συνέπειες των οποίων θα βιώσουν όλοι οι Αθηναίοι και ιδίως οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων. Το δε ελληνικό Δημόσιο, όχι μόνο δεν θα έχει το παραμικρό όφελος, αλλά θα χρηματοδοτεί, με διάφορους έμμεσους τρόπους, την περίφημη «επένδυση». Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο το γεγονός, ότι ήδη έχει παρέμβει η εισαγγελική αρχή (δείτε εδώ, εδώ και εδώ). Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι και άλλες αντίστοιχες συμβάσεις περιέχουν ασύμφορους για το ελληνικό Δημόσιο και την ελληνική κοινωνία όρους και άκρως επωφελείς για τους «επενδυτές». Δεν είναι επίσης τυχαίο το γεγονός, ότι και για την πώληση και την επαναμίσθωση των 28 πρώην ακινήτων του Δημοσίου, όχι μόνο έχει παρέμβει η εισαγγελική αρχή, αλλά και έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος (δείτε εδώ). Και στην περίπτωση της πώλησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας επίκεινται εξελίξεις, καθότι οι σχετικές συμβάσεις ζημιώνουν κατάφωρα το ελληνικό Δημόσιο (δείτε εδώ και εδώ), γεγονός, που έχουν παραδεχθεί ακόμη και οι ίδιοι οι συνυπογράψαντες υπουργοί (δείτε εδώ)!

BOYLH-4

Προχθές κατατέθηκε τελικά στη Βουλή η σύμβαση πώλησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στην εταιρεία Lamda Development, προκειμένου τις αμέσως επόμενες μέρες και εντός του Σεπτεμβρίου, κατ’απαίτηση των δανειστών της χώρας, να κυρωθεί (δείτε εδώ). Ήδη με την κατάθεση του σχετικού τελικού σχεδίου σύμβασης, που επί μήνες η κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ και ο «επενδυτής», κρατούσαν επτασφράγιστο μυστικό και απλώς διέρρεαν μία ωραιοποιημένη κατάσταση, αναντίστοιχη με τις προβλέψεις του περιεχομένου της, κατατέθηκε και η κατ’άρθρο 75 παρ. 3 του Συντάγματος ειδική έκθεση, από τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην οποία υπάρχει η πρώτη επίσημη παραδοχή, ότι η συγκεκριμένη σύμβαση θα προκαλέσει ζημία στο ελληνικό Δημόσιο (ήδη μόνο για τη μετεγκατάσταση δημόσιων υπηρεσιών, κλπ, εκτιμάται, ότι θα απαιτηθεί ένα ποσό περί το 1,5 δισ. ευρώ)!Η παραδοχή, ωστόσο, αφορά μέρος μόνο της πραγματικής ζημίας, την οποία, ούτως ή άλλως, αδυνατεί να προσδιορίσει η κυβέρνηση, διότι θα εξελίσσεται δυναμικά, σύμφωνα με τις απαράδεκτες δεσμεύσεις, τις οποίες έχει αναλάβει το ελληνικό Δημόσιο, αλλά και τις αντίστοιχες χαριστικές προβλέψεις υπέρ του «επενδυτή«. Ενδεικτικώς, παραθέτουμε χαρακτηριστικό απόσπασμα αυτής της ειδικής έκθεσης (ellhniko-1):

«3. Ενδεχόμενη δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού και του προϋπολογισμού του ΤΑΙΠΕΔ από: α) την καταβολή αποζημίωσης στον Αγοραστή ή στην Εταιρεία, στις προβλεπόμενες περιπτώσεις (επέλευση Γεγονότος Αποζημίωσης, Γεγονότος Καθυστέρησης ή Ευθύνης του Δημοσίου, κλπ) (άρθρα 6 και 11 της Σύμβασης), β) την αντιμετώπιση εξόδων διαιτησίας για την επίλυση διαφορών που ανακύπτουν κατά την ερμηνεία και εφαρμογή της Σύμβασης (άρθρο 21 της Σύμβασης).

«Οι ανωτέρω δαπάνες θα αντιμετωπίζονται από τις πιστώσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού, του προϋπολογισμού του ΤΑΙΠΕΔ και των προϋπολογισμών λοιπών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, κατά περίπτωση.

«4. Απώλεια δημοσίων εσόδων από την εφαρμογή των προβλεπόμενων φοροαπαλλαγών για την πώληση και μεταβίβαση των Πωλούμενων Μετοχών (άρθρο 18 της Σύμβασης).

«Η ανωτέρω απώλεια θα αναπληρώνεται από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού».

Για όσους έχουν αμφιβολίες περί της ζημίας του ελληνικού Δημοσίου, της ελληνικής κοινωνίας, της τοπικής οικονομίας και του περιβάλλοντος, αρκεί να αναγνώσουν το κείμενο της σύμβασης, την οποία καλείται να κυρώσει το ελληνικό Κοινοβούλιο: ellhniko-2

Για τις ολέθριες συνέπειες όσων προβλέπονται στην προς επικύρωση σύμβαση για το ελληνικό Δημόσιο, την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία, αλλά και για το περιβάλλον, παραπέμπουμε στο άκρως αναλυτικότατο και κατατοπιστικότατο άρθρο της τέως Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κας Νάντιας Βαλαβάνη, που φιλοξενήθηκε και στο ιστοχώρο του συλλόγου μας (διαβάστε το εδώ). Είχε δε προηγηθεί και εξώδικο δεκάδων πολιτών και πολιτικών προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών (δείτε εδώ).

Σε κάθε περίπτωση, όσα προπαγάνδιζε και προπαγανδίζει ο «επενδυτής» σε σχετικό βίντεο και αναμασούν σκοπίμως, όλα τα συστημικά Μ.Μ.Ε., που αποσιωπούν το περιεχόμενο της σύμβασης, ουδεμία σχέση έχουν με τον εφιάλτη, που θα αντιμετωπίσουν το ελληνικό Δημόσιο και οι κάτοικοι της Αθήνας.

Αξίζει, παράλληλα, να διαβάσετε και την πρόταση, που παρουσιάστηκε σε ημερίδα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στις 27/6/2016, με θέμα τον αγώνα κατά της υφαρπαγής του Ελληνικού. Πρόκειται για μία πρόταση για ένα εναλλακτικό, οικολογικό,οικονομικό και κοινωνικό σχέδιο.

 

13925034_10210284566893360_2101075000929944128_n13887128_10210284568533401_1887356667117350247_n13886946_10210284570853459_3720263808665751005_n13880303_10210284573053514_2989732654858718402_n

Ο σύλλογός μας, με το παρόν άρθρο του, εγκαινιάζει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για ένα ακόμη μείζον θέμα, που προβλέπεται να επηρεάσει τις ζωές μας.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: