ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«ΦωτοΣαρωνικός»: Το νέο έργο αναφοράς του συλλόγου «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»

photosaronikos_kolaz_long

Μετά την υλοποίηση ενός εκ των βασικών στόχων του συλλόγου μας «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ», που ήταν η δημιουργία του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ» για την ενημέρωση των δημοτών του Δήμου Σαρωνικού, αλλά και των δημοτών του νότιου παράκτιου μετώπου της Αττικής (Σαρωνικός κόλπος) και των νήσων του Αργοσαρωνικού, είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την υλοποίηση και άλλου βασικού στόχου του, που είναι η δημιουργία του ιστοχώρου με την ονομασία «ΦωτοΣαρωνικός». Ο ΦωτοΣαρωνικός είναι παράρτημα τού ιστοχώρου του συλλόγου «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ», και έχει ως στόχο να προβάλλει μέσω τού φωτογραφικού φακού τις ομορφιές και την ιστορία των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, αλλά και των υπόλοιπων Δήμων τού Παράκτιου Μετώπου, που βρέχονται από το Σαρωνικό κόλπο, καθώς και των νήσων τού Αργοσαρωνικού (τοπία, φύση, χλωρίδα, πανίδα, μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι, άνθρωποι – κοινωνία, κλπ.). Κατ’ εξαίρεση και για ειδικούς λόγους, θα δημοσιεύονται φωτογραφίες και από τον υγρότοπο τής Βραυρώνας που βρίσκεται στον Δήμο Μαρκοπούλου.

Φιλοδοξία του συλλόγου μας είναι να καταγραφούν, μέσω φωτογραφιών, η ιστορία της περιοχής, τα μνημεία της, η χλωρίδα και η πανίδα της, αλλά και εν γένει οι φυσικές ομορφιές της – τα τοπία της και ο πολιτισμός της, αποτελώντας ένα έργο αναφοράς, στο οποίο θα ανατρέχουν, όχι μόνο οι μελετητές – ερευνητές της ιστορίας, του πολιτισμού και της φύσης της περιοχής, αλλά κάθε πολίτης και δημότης, ο οποίος οφείλει να γνωρίζει την ιστορία και την αξία της περιοχής στην οποία διαβιώνει και κατοικεί, να την προστατεύει και να την αξιοποιεί δημιουργικά. Παράλληλος στόχος είναι η προσέλκυση εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού και ιδίως εκείνου του είδους του τουρισμού, που σέβεται το φυσικό, πολιτισμικό και ιστορικό περιβάλλον της περιοχής και έλκεται από αυτό. Η προσπάθειά μας άρχισε με την ίδρυση του συλλόγου μας και εντάθηκε με τη δημιουργία φωτογραφικών εκθέσεων και μικρής διάρκειας βίντεο, όπως το παρακάτω, που είχε προβληθεί την 8η Δεκεμβρίου 2013 στο Δημαρχείο Σαρωνικού, στα πλαίσια τού εορτασμού τής Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού.

Ο ΦωτοΣαρωνικός θα φιλοξενεί, κυρίως, φωτογραφίες και βίντεο των μελών και των φίλων τού συλλόγου «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ». Παράλληλα, όμως, θα φιλοξενεί και φωτογραφίες – βίντεο οποιουδήποτε το επιθυμεί, υπό τον όρο ότι θα είναι ευκρινείς, υψηλής ανάλυσης, θα έχει θέσει επ’ αυτών τα στοιχεία – διακριτικά του (εάν δεν μπορεί να το επιτύχει τεχνικά, θα το πράττουν οι διαχειριστές τού ιστοχώρου) και θα συνοδεύονται οι φωτογραφίες & βίντεο από περιγραφή τού θέματος (π.χ. περιοχή λήψης τής φωτογραφίας – βίντεο, είδος πανίδας, χλωρίδας, εφόσον το γνωρίζει, κλπ.). Αν πρόκειται για παλιές φωτογραφίες (μη ψηφιακές – αναλογικές) θα πρέπει να μας αποστέλλονται σε ψηφιακή μορφή (σκαναρισμένες), συνοδευόμενες και αυτές από τα προαναφερόμενα στοιχεία (αν οι κάτοχοι – δημιουργοί αυτών των φωτογραφιών δεν έχουν τη δυνατότητα να το επιτύχουν τεχνικά, θα έχουν τη βοήθεια των διαχειριστών του ιστοχώρου προς τούτο). Οι δημιουργοί των φωτογραφιών – βίντεο, που επιθυμούν τη δημοσιοποίηση (ανάρτηση) – δημοσίευση τών φωτογραφιών & των βίντεό τους συναινούν αυτομάτως και στους όρους τού ιστοχώρου για το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων (άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές , κλπ. – περισσότερα εδώ).

Οι φωτογραφίες μπορούν να αποστέλλονται από τους δημιουργούς στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) enotita.saronikou@yahoo.gr με τη ρητή δήλωση, ότι αποστέλλονται για ανάρτηση στο «ΦωτοΣαρωνικό».

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

photosaronikos_kolaz

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: