ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΕΤΡΙΝΟ – ΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

Μας εστάλη η παρακάτω καταγγελία μαζί με φωτογραφίες :

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΕΤΡΙΝΟ – ΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

25/07/16
Προς: Τον Δήμαρχο Δήμου Σαρωνικού – κον Σοφρώνη Γεώργιο
Αθηνων & Ρηγα Φεραίου
190 10 Καλύβια

Συνήγορο του Παιδιού / ποιότητα ζωής
Χαλκοκονδύλη 17
Τ.Κ. 104 32 Αθήνα

Κοιν.:

1)Την Πρόεδρο της Τοπικής Δημοτικής Κοινότητας Αναβύσσου
Kα Κετέογλου Όλγα,
Βασιλεως Κωσταντινου ΙΒ’
190 13 Ανάβυσσος.

ΘΕΜΑ ‘’ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ’’

Με την παρούσα ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον Δήμο Σαρωνικού για την αμέλειας του, την εγκατάλειψη και την αδιαφορία του τα τελευταία 3 χρονιά ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες στην πιο πολυσύχναστη και κεντρική παιδική χαρά του Δήμου μας, στις Αλυκές Αναβύσσου- θέση Πέτρινο.

Την 24η Ιουλίου απόγευμα , ανήλικο παιδί βρέθηκε πάνω στην ξύλινη κατασκευή – καράβι ,όταν ξαφνικά υποχώρησε η κακοσυντηρημενη βάση , η οποία είχε μπάλωμα αυτοσχέδιο με κομμάτια κόντρα πλακέ για ενίσχυση του δαπέδου, και βρέθηκε το πόδι του στο κενό , εγκλωβισμένο μέσα στα σπασμένα ξύλα.
(Σχετική Φώτο συννημενη.)

Δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, καθώς είστε ενήμεροι εδώ και χρονια για τις επικίνδυνες παιδικές χαρές του Δήμου. Στα Δημοτικά Συμβούλια του τελευταίου χρόνου το θέμα έχει τεθεί τουλάχιστον 3 φορές.

Η απλή ανακοίνωση σας σε μια κόλλα χαρτί Α4 το 2014 ότι ΄΄ οι παιδικές χαρές θα μείνουν κλειστές μέχρι να πιστοποιηθούν, και τα παιδιά εισέρχονται με ευθύνη γονεων,΄΄ δεν σας καθιστά λιγότερο υπευθύνους για την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας.

Φώτο συννημενες από το 2014.

Με την με αριθμο υπουργικη απόφαση 28492/2009 καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή και λειτουργία των παιδικών χαρών των δήμων, καθώς και η διαδικασία πιστοποίησης και ελέγχου αυτών.
Ως εκ τούτου, κάθε δήμος οφείλει να τηρεί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, δηλαδή τις υπ΄ αριθμό 28492/2009 (Β΄931) και 27934/2014 (Β΄2029) αποφάσεις, οι οποίες ορίζουν ότι όλες οι παιδικές χαρές που ανήκουν στους ΟΤΑ πρέπει να έχουν συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές, όπως περιγράφονται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου (44/07.08.2014), προκειμένου να εξασφαλίζει την ακίνδυνη χρήση των παιδικών χαρών, αφού προηγουμένως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ενημερώνουμε ότι εμείς οι γονείς που αποφασίσαμε να λάβουμε ενεργό δράση, προς όφελος των ανηλίκων παιδιών μας ΖΗΤΑΜΕ με την παρούσα επιστολή τις άμεσες ενέργειες σας , οφείλετε να την σφραγίσετε , και κατόπιν να την επισκευάσετε.
Όταν την επισκευάσετε οφείλετε να τοποθετήσετε πινακίδες οι οποίες θα αναγράφει ότι ο παιδότοπος λειτούργει σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τέτοιους χώρους.

Ο ασκός του Αίολου έχει ανοίξει για τις παιδικές χάρες μετά το τραγικό δυστύχημα του Ελληνικού.
Η εγκληματική αμέλειας εις βάρος των παιδιών μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη , σε κάθε άλλη περίπτωση θα προσφύγουμε σε κάθε αρμόδια αρχή , προκειμένου να προασπίσουμε την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα των παιδιών

Εν αναμονή άμεσης απάντησης και ενεργειών .

Οι Γονεις
Τηλ Επικοινωνιας ¨
6941 408739
6907 504443″
Ακολουθούν υπογραφές γονέων

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: