ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ: Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ «ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ»

ENOTHTA SARONIKOYΗ παρακάτω ανακοίνωση του συλλόγου μας, με συνημμένο το αριθμ. πρωτ. 5264/12-4-2016 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας (Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού & Τράπεζας Γης) του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, διανέμεται από χθες σε κατοίκους της Σαρωνίδας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο ζήτημα των χρήσεων γης στη Σαρωνίδα, αλλά και για να πληροφορηθούν για το γεγονός, ότι οι υπογραφές των κατοίκων της «έπιασαν τόπο». Επισημαίνουμε, ότι μόνο έγγραφα – ανακοινώσεις – δελτία τύπου, που δημοσιεύονται στον επίσημο ιστοχώρο του συλλόγου μας διανέμονται από το σύλλογό μας. Κάθε άλλο έγγραφο – ανακοίνωση – δελτίο τύπου, που διανέμεται, χωρίς να έχει αναρτηθεί στον επίσημο ιστοχώρο του συλλόγου μας, έστω και εάν φέρει διακριτικά ή άλλα στοιχεία του συλλόγου μας, δεν προέρχεται από το σύλλογό μας και θα είναι ενδεχομένως υπόπτου προελεύσεως.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ: Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ «ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ»

Αγαπητοί συνδημότες μας,

Κόλαφος για το Δήμο Σαρωνικού είναι το αριθμ. πρωτ. 5264/12-4-2016 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας (Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού & Τράπεζας Γης) του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας (το επισυνάπτουμε), το οποίο κοινοποιείται στο Δήμο Σαρωνικού και αφορά στη μελέτη, που είχε παραγγείλει και προωθούσε ο Δήμος Σαρωνικού για τη μεταβολή των χρήσεων γης στη Σαρωνίδα, παρά τις αντιδράσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της Σαρωνίδας και σε αντίθεση με τις προβλέψεις της νομοθεσίας, αλλά και της πάγιας νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο σύλλογός μας, «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ», σε συνεργασία με ενεργούς πολίτες στη Σαρωνίδα, αλλά και στον ευρύτερο Δήμο Σαρωνικού, ξεκίνησε το 2014 μία εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων της Σαρωνίδας, αλλά και κατοίκων άλλων περιοχών του Δήμου Σαρωνικού με αντίστοιχο καθεστώς χρήσεων γης με αυτό της Σαρωνίδας (π.χ. Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου, οικισμός Α.Τ.Ε., κλπ), προκειμένου να αποτραπούν οι απαράδεκτοι σχεδιασμοί του Δήμου Σαρωνικού για μεταβολή των χρήσεων γης στη Σαρωνίδα. Στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης των κατοίκων της Σαρωνίδας, αλλά και συνολικώς των κατοίκων του Δήμου Σαρωνικού, υπήρξε και συλλογή υπογραφών. Περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι της Σαρωνίδας υπέγραψαν κείμενο – ένσταση, με το οποίο αντιτάχθηκαν στην επιχειρούμενη μεταβολή των χρήσεων γης, διατύπωσαν την πρότασή τους και παράλληλα, παρέπεμψαν στο κείμενο των ενστάσεων του συλλόγου μας.

Πλην όμως, η δημοτική αρχή, αλλά και το τοπικό συμβούλιο της Σαρωνίδας, αγνόησαν επί της ουσίας τη βούληση των κατοίκων, αλλά και τα πλείστα νομικά επιχειρήματα, που προβλήθηκαν νομίμως και εμπροθέσμως, συνεχίζοντας τη διαδικασία μεταβολής των χρήσεων γης και μάλιστα με τη διαδικασία, που είχαν εξαρχής δρομολογήσει.  Ο σύλλογός μας, ωστόσο, δεν πτοήθηκε και συνέχισε, μαζί με ενεργούς πολίτες στη Σαρωνίδα, να ενημερώνει και να ενεργεί προς την κατεύθυνση αποτροπής μίας μη αποδεκτής και άκρως προβληματικής διαδικασίας μεταβολής των χρήσεων γης στη Σαρωνίδα. Σ’αυτά τα πλαίσια ο σύλλογός μας απευθύνθηκε κατ’ευθείαν στην καθ’ύλην αρμόδια υπηρεσία του Υ.Π.Α.ΠΕ.Ν., η οποία και θα εκκαλείτο στο μέλλον να δώσει την οριστική έγκριση της προωθούμενης από το Δήμο Σαρωνικού μελέτης.

Σε απάντηση η αρμόδια υπηρεσία του Υ.ΠΑ.ΠΕ.Ν. (επισυνάπτεται), αφενός επιβεβαιώνει τα βασικά σημεία των ενστάσεων του συλλόγου μας, αλλά και ρητώς προειδοποιεί το Δήμο Σαρωνικού, ότι δεν πρόκειται να εγκρίνει τη μελέτη αναθεώρησης χρήσεων γης, διότι εκπονήθηκε χωρίς να έχει εγκριθεί προηγουμένως Τοπικό Χωρικό Σχέδιο, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 7 του Ν. 4269/2014. Ιδιαιτέρως ενδιαφέρον είναι το γεγονός, ότι η αρμόδια υπηρεσία του Υ.ΠΑ.ΠΕ.Ν. ρητώς αναφέρει, ότι είχε ενημερώσει για τη θέση της το Δήμο Σαρωνικού και προφορικά («Μετά τα παραπάνω θεωρούμε, όπως και προφορικά έχουμε ενημερώσει το Δήμο Σαρωνικού, ότι δεν είναι δυνατή η προώθηση για έγκριση της μελέτης αναθεώρησης χρήσεων γης που εκπονήθηκε πριν την έγκριση Τοπικού Χωρικού Σχεδίου σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 7 του Ν. 4269/2014″).

Επισημαίνουμε δε, ότι γι’αυτήν τη μελέτη, για την οποία η ίδια η αρμόδια υπηρεσία του Υ.ΠΑ.ΠΕ.Ν. αναφέρει, ότι δεν πρόκειται να την εγκρίνει για τους λόγους, τους οποίους αναφέρει, επιβαρύνθηκε το σύνολο των δημοτών του Δήμου Σαρωνικού με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό (τουλάχιστον 144.000 ευρώ). Ως εκ τούτου, αυτό το χρηματικό ποσό πρέπει άμεσα να επιστραφεί στα ταμεία του Δήμου, με ευθύνη όσων έλαβαν τις σχετικές αποφάσεις.

Αυτό, ωστόσο, στο οποίο πρέπει οι πολίτες – δημότες να σταθούμε είναι, ότι, όταν συνδυάζονται η γνώση, με την ενότητα και την ομόνοια των πολιτών, με την ενιαία δράση και στόχευση και με την επιμονή και υπομονή, τότε, κατά κανόνα, οι μάχες κερδίζονται και στο τέλος ο ίδιος ο πόλεμος. Μία σημαντική μάχη κερδήθηκε. Συνεχίζουμε μέχρι την ολοκληρωτική επίτευξη του αρχικού στόχου: την αποτροπή μεταβολής των χρήσεων γης στη Σαρωνίδα και την αποδοχή – υλοποίηση της πρότασης της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της Σαρωνίδας, όπως έχει αποτυπωθεί σε κείμενο, που έχει υπογραφεί από 1.100 περίπου από εσάς. Αντίστοιχες μάχες θα δώσουμε όλοι μαζί οι κάτοικοι του Δήμου Σαρωνικού και για άλλα μεγάλα ζητήματα του Δήμου.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

https://enotitasaronikou.wordpress.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Χρήσεις γης Σαρωνίδας: Στοπ του Υ.Π.Α.ΠΕ.Ν. στη μελέτη, που παρήγγειλε ο Δήμος Σαρωνικού. Δικαίωση του συλλόγου μας και του κοινού αγώνα κατοίκων της Σαρωνίδας

SKMBT_C22016051009480_0001

SKMBT_C22016051009480_0002

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: