ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τί συμβαίνει με το περίπτερο στην πλατεία της Σαρωνίδας; Ο Δήμος Σαρωνικού το σφράγισε στις 23-5-2016. Αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων

20160529_235122

(φωτογραφία: ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ)

Τον περασμένο Απρίλιο, στα πλαίσια παρακολούθησης των αποφάσεων των οργάνων του Δήμου για την κατάρτιση του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ«, εντοπίσαμε την αριθμ. 6/4-4-2016 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού, που αφορούσε το περίπτερο στην πλατεία της Σαρωνίδας, το παλαιότερο στην περιοχή της Σαρωνίδας (δείτε εδώ και εδώ). Με αυτήν αποφασίστηκαν, κατά πλειοψηφία (δεν ήταν ομόφωνη), τα ακόλουθα:

1. Η διοικητική αποβολή του κ. Σµπόνια Μιχαήλ, από το περίπτερο που βρίσκεται επί της οδού Χλόης στην ∆ηµοτική Κοινότητα Σαρωνίδας, δεδοµένου ότι η παραµονή του στο περίπτερο µετά τη λήξη της µίσθωσης δεν έχει νόµιµο έρεισµα, και συνιστά αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου και

2. Η εξουσιοδότηση στο ∆ήµαρχο για την έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής.

Από την ανάγνωση της απόφασης, είχαμε την ευκαιρία να πληροφορηθούμε το ιστορικό του περιπτέρου, σύμφωνα με το οποίο δικαιούχος της αδείας του περιπτέρου είναι ο κ. Ε. Δινιέρης, ο οποίος είχε εκμισθώσει το περίπτερο στον κ. Μ. Σμπόνια μέχρι την 25η Αυγούστου 2015. Μήνες πριν τη λήξη της μίσθωσης, ο κ. Σμπόνιας απέστειλε εξώδικη ειδοποίηση στον κ. Δινιέρη, με την οποία τον ενημέρωνε για την επιθυμία του να παραταθεί η διάρκεια της της μίσθωσης. Όμως, ο κ Δινιέρης διαφώνησε και προέκυψε η μεταξύ τους αντιδικία.

Στη συνέχεια, αναγνώσαμε δημοσίευμα στον ενημερωτικό ιστότοπο paraktios.gr, από το οποίο πληροφορηθήκαμε, ότι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι είχαν συμφωνήσει με την εισήγηση του Δημάρχου στις 4-4-2016 και είχαν ψηφίσει υπέρ της αποβολής, ζήτησαν την εκ νέου σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να ληφθεί νέα – ορθή απόφαση επί του ζητήματος του περιπτέρου, επικαλούμενοι ελλιπή πληροφόρησή τους και, ως εκ τούτου, εσφαλμένη αρχική κρίση τους. Συγκεκριμένα, ισχυρίζονται, ότι το δημοτικό συμβούλιο ήταν αναρμόδιο να παρέμβει, διότι η όλη υπόθεση αφορούσε σε ιδιωτική διαφορά. Οι αιτούντες δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι κ.κ. Ανδρέας Κωνσταντέλος, Μανώλης Τσαλικίδης, Ανδρέας Πέγκας και Δημήτρης Κατσούλης.

Έκτοτε το ζήτημα του περιπτέρου άρχισε να συζητείται έντονα μεταξύ των κατοίκων της Σαρωνίδας, πολύ περισσότερο, όταν ο Δήμος εκτέλεσε πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής του κ. Σμπόνια και σφράγισε το περίπτερο στις 23-5-2016. Πολλοί κάτοικοι υιοθέτησαν τις απόψεις των δημοτικών συμβούλων και μιλούν με αγανάκτηση για εσφαλμένη κρίση του δημοτικού συμβουλίου και για εξάντληση κάθε αυστηρότητας από την πλευρά της δημοτικής αρχής, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις (όχι περιπτέρων) καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε κάθε περίπτωση, από την ανάγνωση της απόφασης, προκύπτει, ότι δεν αποφασίσθηκε η ανάκληση της αδείας, που είχε χορηγηθεί στον κ. Δινιέρη, ώστε να προκύπτει μετά βεβαιότητας ζήτημα αυθαίρετης κατάληψης και έκδοσης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής. Ο μόνος δημοτικός σύμβουλος, που εξαρχής αντέδρασε και διαφώνησε ήταν ο κ. Σπ. Δημητρίου, που είναι και κάτοικος Σαρωνίδας.

Εάν αποδειχθεί, ότι η διαφορά δεν ήταν διοικητική, αλλά ιδιωτική, τότε ενδέχεται να δημιουργηθούν αποζημιωτικές καταστάσεις σε βάρος του Δήμου, με αντίστοιχες επιβαρύνσεις του προϋπολογισμού του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους δημότες. Απαιτείται, λοιπόν, ιδιαίτερη προσοχή και άμεση αποκατάσταση τυχόν σφαλμάτων. 

Αναμένουμε τις εξελίξεις με ενδιαφέρον.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΔΑ: ΨΗΠΜΩ1Ξ-ΛΞ3 – Λήψη απόφασης περί έκδοσης ( ή μη) πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής του κ. Σμπόνια Μιχαήλ, από το περίπτερο που βρίσκεται επι της οδού Χλόης στην Δημοτική Κοινότητα Σαρωνίδας.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

(πηγη: http://paraktios.gr)

PERIPTERO

Το περίπτερο στην πλατεία, όπως ήταν τη δεκαετία του 1970

(παραχώρηση από τον Μπάμπη Γαλάνη)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: