ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η εκδήλωση του συλλόγου «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ» με θέμα: «Η γνώση είναι δύναμη. Μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου, ως δημότης και ως πολίτης»

Ο σύλλογος μας, «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ», διοργάνωσε στις 9-4-2016, στην αίθουσα  του δημοτικού Κ.Α.Π.Η. Αναβύσσου (Μεγάλου Αλεξάνδρου – Ανάβυσσος), ενημερωτική εκδήλωση, με τίτλο «Η γνώση είναι δύναμη. Μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου, ως δημότης και ως πολίτης».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Όσοι δημότες παρέστησαν σ’αυτήν την εκδήλωση είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν από τον πρόεδρο του συλλόγου και δικηγόρο, Δημήτρη Κλούρα, την οργανωτική δομή του Δήμου Σαρωνικού, τα δικαιώματα, που δίνει ο νόμος στους δημότες, αλλά και τον τρόπο αποτελεσματικής άσκησής τους. Δόθηκαν, επίσης, και πολύτιμες πρακτικές συμβουλές. Παράλληλα, οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν για τη διαδικτυακή υπηρεσία, που προσφέρει ο σύλλογός μας στους δημότες, την οποία αποκαλεί «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ» και με την οποία ο σύλλογός μας δίνει στους δημότες πρόσβαση σε όλους τους Κανονισμούς, που ισχύουν στο Δήμο Σαρωνικού (π.χ υδρεύσεως, αποχετεύσεως, κλπ), καθώς και σε όλες τις βασικές αποφάσεις, που λαμβάνονται από τα όργανα του Δήμου Σαρωνικού, ταξινομημένες κατά μήνα και όργανο λήψης αυτών των αποφάσεων. Τέλος, οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν για ό,τι προβλέπει το τρίτο μνημόνιο σε σχέση με το ασφαλιστικό, το φορολογικό, την περιουσία του δημοσίου, κλπ, δηλαδή πληροφορίες, τις οποίες οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς και τα Μ.Μ.Ε., κατά κανόνα,  αποσιωπούν.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στη συνέχεια ακολούθησε ανοικτή συζήτηση. Με το πέρας της εκδήλωσης διανεμήθηκε σε όσους ήταν παρόντες ένας συνοπτικός οδηγός του δημότη Σαρωνικού, τον οποίο έχει επιμεληθεί ο σύλλογός μας και τον οποίο παραθέτουμε σε ηλεκτρονική μορφή: ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ_ΟΔΗΓΟΣ_ΤΟΥ_ΔΗΜΟΤΗ_2016.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δείτε και τα βίντεο της εκδήλωσης, την οποία βιντεοσκόπησε ο διαχειριστής του paraktios.gr, Αγαμέμνων Ξυγκάκης, τον οποίο και ευχαριστούμε. Ο σύλλογός μας θα επαναλάβει τη συγκεκριμένη ενημερωτική εκδήλωση και σε άλλες περιοχές του Δήμου Σαρωνικού.

Α΄ ΜΕΡΟΣ

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται τα σχετικά με το Δήμο Σαρωνικού, τα δικαιώματα του δημότη και η υπηρεσία του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ:

Β΄ ΜΕΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος θα παρακολουθήσετε την ενημέρωση για τα βασικά σημεία του τρίτου μνημονίου, καθώς και την ανοικτή συζήτηση, που ακολούθησε:

enotita_afisa4

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: