ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την Παρασκευή, 22-4-2016, εορτάζουμε την «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» στις Αλυκές Αναβύσσου με τους επιστήμονες του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. www.hcmr.gr

Δελτίο Τύπου

Διοργάνωση δράσης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στις Αλυκές Αναβύσσου Αττικής.

 

Η Μονάδας Εκπαίδευσης του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., θέλοντας να γιορτάσει την «Ημέρας της Γης»  που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 22 Απριλίου διοργανώνει για  την  Παρασκευή, 22 Απριλίου  και ώρα 9:30- 12:30 ενημερωτική εκδήλωση εντός του υγροτόπου των Αλυκών Αναβύσσου, που είναι ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες υγροτόπους της Αττικής και ο μοναδικός τέτοιου μεγέθους στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.

Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Μονάδας Εκπαίδευσης του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., θα γίνει  ενημέρωση για την πολιτιστική ιστορία και την αξία του συγκεκριμένου υγροτόπου, και βιωματικές δράσεις καταγραφής της βιοποικιλότητας από εξειδικευμένους επιστήμονες του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Την εκδήλωση που είναι ανοιχτή και στο ευρύ κοινό θα παρακολουθήσουν μαθητές  δημοτικού γυμνασίου και λυκείου που φοιτούν σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής (Ανάβυσσος, Σαρωνίδα).

ELKETHE-2

ALYKES-22

ALYKES-23

enotita saronikou

Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως σημαντική εκδήλωση, στα πλαίσια της οποίας αρμόδιο επιστημονικό προσωπικό από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία θα ξεναγήσει μαθητές, καθηγητές και όσους πολίτες παρευρεθούν στον χώρο των πρώην Αλυκών Αναβύσσου, που είναι χαρακτηρισμένος υγρότοπος Α΄ προτεραιότητας, επιδεικνύοντας στοιχεία της χλωρίδας, της πανίδας και της ορνιθοπανίδας του υγροτόπου, καθώς και την αξία του για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για έναν από τους ελάχιστους πλέον εναπομείναντες υγροτόπους της Αττικής και τον μεγαλύτερο στην περιοχή της χερσονήσου της Λαυρεωτικής. Ωστόσο, με πράξεις και παραλείψεις της ιδίας της Διοίκησης, αλλά και πολλών πολιτών, διαρκώς υποβαθμίζεται με τη ρίψη μπάζων και απορριμάτων, με την εκτροπή των ρεμάτων, που κατέληγαν εντός του υγροτόπου, και με τις διάφορες δραστηριότητες εντός του υγροτόπου, που παρεμποδίζουν τη φυσική λειτουργία του. Η άγνοια αποτελεί τον χειρότερο εχθρό σ’αυτές τις περιπτώσεις.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πληροφορηθείτε και σημαντικά στοιχεία για την ιστορία των πρώην Αλυκών Αναβύσσου. Αξίζει, λοιπόν, να παραστείτε στην εκδήλωση, παρακινώντας ιδίως τους νέους να είναι παρόντες και να μάθουν σημαντικά στοιχεία για τον τόπο τους και για τη φύση. Έτσι θα εκτιμήσουν τον πολύτιμο φυσικό θησαυρό, που υπάρχει στην περιοχή τους.  Ο σύλλογός μας εκφράζει τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές, αλλά και την ευγνωμοσύνη του. Η εκστρατεία για τη διάσωση και ανάδειξη των υγροτόπων των Αλυκών και του Αγίου Νικολάου Αναβύσσου συνεχίζεται.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: