ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ενημερωτική εκδήλωση για τον υγρότοπο Αλυκών Αναβύσσου (Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015 – ώρα 17:30)

ALYKES-19

Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνουμε, ότι ο αγώνας, που ξεκίνησε (και συνεχίζει) ο σύλλογός μας το 2013 για την προστασία και ανάδειξη των αλυκών Αναβύσσου έχει πλέον ευαισθητοποιήσει και άλλους συλλόγους, όπως ο πολιτιστικός σύλλογος «ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ», που διοργανώνει στην έδρα του (Όλυμπος Καλυβίων) το προσεχές Σάββατο, 28-11-2015 και ώρα (17:30), εκδήλωση με θέμα: «Αλυκές Αναβύσσου: Χθες – Σήμερα – Αύριο». Ο αγώνας για τη διάσωση και την ανάδειξη των υγροτόπων της περιοχής μας, με κύριον αυτόν των αλυκών Αναβύσσου, πρέπει να ευαισθητοποιήσει όλους τους συλλόγους του Δήμου Σαρωνικού και τον κάθε δημότη χωριστά. Η εκδήλωση του συλλόγου «ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ» αποτελεί την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση μέσα σε τρία έτη (μία εκδήλωση ανά έτος) για το μείζον ζήτημα των αλυκών Αναβύσσου. Οι δύο πρώτες διοργανώθηκαν από το σύλλογό μας τον Οκτώβριο του 2013 και τον Οκτώβριο του 2014. Ελπίζουμε αυτές οι εκδηλώσεις να συνεχισθούν, ώστε να κρατούν στην επικαιρότητα αυτό το μείζον ζήτημα μέχρι επιτέλους να γίνουν οι δέουσες ενέργειες για την προστασία και ανάδειξη του συγκεκριμένου υγροτόπου, που είναι ο μεγαλύτερος της ευρύτερης περιοχής.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, την οποία ο σύλλογός μας υποστηρίζει ολόψυχα, θα σας δοθεί η ευκαιρία να διαπιστώσετε τον πλούτο της χλωρίδας και της ορνιθοπανίδας, που «φιλοξενείται» στον υγρότοπο των αλυκών Αναβύσσου, όπως έχει καταγραφεί από τον φωτογραφικό φακό της εκλεκτής φίλης, Ήρας Θεοφίλου. Θα σας δοθεί, επίσης, η ευκαιρία να ακούσετε τον εκλεκτό επιστήμονα και φίλο του συλλόγου μας, Σταμάτη Ζόγκαρη, καθώς και άλλους επιστήμονες και ειδικούς ερευνητές, να τεκμηριώνουν τη σημασία του συγκεκριμένου υγροτόπου. Επίσης, θα παρακολουθήσετε και σχετικό βίντεο, που έχει επιμεληθεί το μέλος του συλλόγου μας Χρήστος Κοτσιρέας.

Όσα θα δείτε και θα ακούσετε θα αποτελέσουν αποστομωτική απάντηση στους αβάσιμους και απαράδεκτους ισχυρισμούς του δημάρχου Σαρωνικού, κου Σοφρώνη, ο οποίος, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ισχυρίσθηκε, ότι ο υγρότοπος καταλαμβάνει μόνο 500 τ.μ. και ότι δεν φιλοξενεί το παραμικρό είδος πτηνού και χλωρίδας! Είναι ο δήμος, εξάλλου, ένας από τους βασικούς υπαίτιους για τη συστηματική υποβάθμιση και καταστροφή του υγροτόπου των αλυκών. Σε κάθε περίπτωση, εάν υποτεθεί, ότι οι χονδροειδέστατες ανακρίβειες του δημάρχου οφείλονταν σε πλήρη άγνοια και όχι σε σκοπιμότητα, καλό θα ήταν να παραστεί και αυτός στην εκδήλωση για να αποκτήσει την αναγκαία γνώση, που φαίνεται να μην διαθέτει για μία σημαντική περιοχή του Δήμου. Υπενθυμίζουμε, ότι πέρυσι είχε κληθεί στην αντίστοιχη εκδήλωση του συλλόγου μας, όπως εξάλλου και ο τέως δήμαρχος και νυν αντιπεριφερειάρχης, Π. Φιλίππου, οι οποίοι «έλαμψαν» δια της απουσίας τους.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, για την πρωτοβουλία του συλλόγου «ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ». Ελπίζουμε να υπάρξουν αντίστοιχες εκδηλώσεις και από άλλους συλλόγους. Εμείς, ούτως ή άλλως, θα συνεχίσουμε τον αγώνα, καθότι το ζήτημα της προστασίας και ανάδειξης του υγροτόπου των αλυκών Αναβύσσου, αποτελεί και καταστατικό στόχο του σωματείου μας.

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: