ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απαράδεκτη συμπεριφορά του δημάρχου Σαρωνικού με εκ μέρους του πρόσκληση των μελών της Επιτροπής Διαβούλευσης σε ώρα εργάσιμη, που αδυνατούν να παραστούν – Διαμαρτυρίες – Έλλειψη απαρτίας και αναβολή

cropped-enotita-saronikou.jpg
Ο Δήμαρχος Σαρωνικού και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης, συνεχίζοντας την απαράδεκτη συμπεριφορά της περσινής σύγκλησης της Επιτροπής Διαβούλευσης (δείτε εδώ), της οποίας η συνεδρίαση δεν είχε την επιθυμητή γι’αυτόν κατάληξη (καταψηφίστηκαν οι εισηγήσεις του από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών), επέλεξε να συγκαλέσει για το έτος 2015 την Επιτροπή σε ώρα, που ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατη η συμμετοχή των μελών και των εκπροσώπων τους, που εργάζονται. Συγκεκριμένα, συγκάλεσε την Επιτροπή για σήμερα στις 14:00! Παράλληλα, για μία ακόμη φορά, απέστειλε στα μέλη της Επιτροπής πίνακες, όπου καταγράφονται αορίστως διάφορα χρηματικά ποσά, χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και οι σχετικές – απαραίτητες διευκρινήσεις. Ο σύλλογός μας, που αποτελεί μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης, απέστειλε σήμερα το πρωϊ, με e-mail, έντονη διαμαρτυρία και αίτηση για αναβολή της συνεδρίασης σε ώρα, που να διευκολύνει τη συμμετοχή των μελών της Επιτροπής, που είναι εργαζόμενοι. Αξίζει να διαβάσετε το περιεχόμενο της διαμαρτυρίας – αίτησης, η οποία έχει ως ακολούθως:
«Λυπούμαστε για το γεγονός, ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης και Δήμαρχος στο Δήμο Σαρωνικού επέλεξε, ως ώρα συνεδριάσεως της επιτροπής, το μεσημέρι (14:00) της Πέμπτης, 29-10-2015, προκαλώντας, κατ’αυτόν τον τρόπο, την εξ αντικειμένου αδυναμία μας να παραστούμε στη συγκληθείσα συνεδρίασή της Επιτροπής. Το πλέον πιθανό είναι να προκαλείται αδυναμία και σε άλλα μέλη της Επιτροπής, τα οποία εργάζονται την ώρα, που ο Πρόεδρος της Επιτροπής επέλεξε για να συγκαλέσει την Επιτροπή. Θέλουμε να ελπίζουμε, ότι αυτό δεν αποτελούσε τον στόχο του Προέδρου, πλην όμως αδυνατούμε να αντιληφθούμε τον λόγο, για τον οποίο επέλεξε τη συγκεκριμένη ώρα, όταν η προηγούμενη συνεδρίαση είχε γίνει απογευματινή ώρα, που εξυπηρετούσε όλα τα μέλη, με αποτέλεσμα να υπάρχει απαρτία και μάλιστα με αυξημένη συμμετοχή, για πρώτη φορά στα χρονικά της Επιτροπής. Σε όλα αυτά προσθέτουμε το γεγονός, ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής, δεν έλαβε καν υπόψη την πλειοψηφούσα άποψη της Επιτροπής κατά την προηγούμενη συνεδρίασή της, αλλά και ότι μέχρι σήμερα δεν μας έχουν δοθεί επικυρωμένα αντίγραφα των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης της Επιτροπής, καίτοι τα είχαμε ζητήσει εγγράφως, αλλά και προφορικώς. Η δε απόφαση της Επιτροπής, εάν δεν κάνουμε λάθος, ουδέποτε δημοσιεύθηκε στον ιστοχώρο του Δήμου Σαρωνικού. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι στα πλαίσια της προηγούμενης συνεδριάσεως είχαμε επισημάνει την μη ορθή τήρηση συγκεκριμένων διαδικασιών, που προβλέπονται στο νόμο σε σχέση με την Επιτροπή Διαβούλευσης. Τέλος, επισημαίνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι τα έγγραφα, τα οποία αποστέλλονται και όποτε αποστέλλονται στα μέλη της Επιτροπής, δεν περιέχουν εκείνες τις αναγκαίες πληροφορίες, διευκρινίσεις, που θα καθιστούσαν παραγωγικό και ουσιαστικό το έργο της Επιτροπής, όπως και το γεγονός, ότι ο Πρόεδρος αρκείται στην ελάχιστη μία φορά ανά έτος σύγκληση της Επιτροπής.
Κατόπιν όλων των προαναφερθέντων, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, ιδίως για την ώρα, που επέλεξε να συγκαλέσει την Επιτροπή ο Πρόεδρός της και νυν Δήμαρχος Σαρωνικού και αιτούμασθε την αναβολή συνεδριάσεώς της, προκειμένου να ορισθεί σε ώρα, που δίνει τη δυνατότητα στα εργαζόμενα μέλη της Επιτροπής να παρασταθούν, όπως ακριβώς είχε γίνει και στην προηγούμενη συνεδρίασή της πριν από ένα έτος. Ζητούμε, επίσης, η παρούσα μας να αναγνωσθεί κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, αλλά και να περιληφθεί το περιεχόμενό της στα πρακτικά».
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε και το μέλος μας και μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης, Χρήστος Κοτσιρέας, με το ακόλουθο περιεχόμενο:
«Κυρία Δέδε καλημέρα,
Θεωρώ, ότι είναι απαράδεκτο εκ μέρους του κυρίου Δημάρχου να ορίζει την συνεδρίαση της επιτροπής Διαβούλευσης στις 2:00 το μεσημέρι, ενώ γνωρίζει ότι οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εργαζόμενοι.
Αυτές είναι πρακτικές που δείχνουν την αντίληψη για τον τρόπο διοίκησης του Δήμου. Κανένας έλεγχος έστω κι από ένα όργανο που έχει καθαρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα.
Σας παρακαλώ να μεταβιβάσεται το μήνυμά μου στον κύριο Δήμαρχο.
Ευχαριστώ
Με εκτίμηση
Χρήστος Κοτσιρέας»

Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε, ότι η περσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης είχε οριστεί για τις 19:00, δηλαδή ώρα, που επέτρεπε σε όλα τα εργαζόμενα μέλη τη Επιτροπής να παραστούν στη συγκληθείσα συνεδρίαση. Απλώς, τότε είχαν επιλεγεί άλλες τακτικές (δείτε εδώ). Ευλόγως, λοιπόν, ερωτάται ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής με ποίο σκεπτικό συγκάλεσε την Επιτροπή σε ώρα ακατάλληλη για τα εργαζόμενα μέλη της, όταν μάλιστα είχαν καταγγελθεί παρατυπίες και για την περσινή σύγκληση της Επιτροπής;

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Επιτροπή δεν κατέστη δυνατό να συνεδριάσει σήμερα, διότι δεν είχε την απαιτούμενη απαρτία. Γι’αυτόν το λόγο η συνεδρίαση υποχρεωτικώς ανεβλήθη για την αυριανή ημέρα. Προκειμένου δε να διασκεδάσει τις δυσμενείς εντυπώσεις, που δημιούργησε η επιλογή του για σύγκληση της Επιτροπής σήμερα στις 14:00, αλλά και υπό την πίεση των παραπάνω αντιδράσεων, ο Δήμαρχος επέλεξε, ως νέα ώρα συνεδρίασης της Επιτροπής, την 17η νωρίς το απόγευμα, γνωρίζοντας, ότι και αυτή η ώρα είναι άκρως οριακή για ένα εργαζόμενο μέλος της Επιτροπής να προλάβει να παραστεί στη συνεδρίαση. Για ποίο λόγο δεν συγκάλεσε την Επιτροπή στις 19:00 ή έστω στις 18:00; Εν ολίγοις, η απαράδεκτη συμπεριφορά και ο εμπαιγμός μας εκ μέρους του Δημάρχου συνεχίζεται.

Παραθέτουμε τη νέα πρόσκληση του Δημάρχου και στη συνέχεια όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά έγγραφα, προκειμένου να εξάγετε τα αναγκαία συμπεράσματα:

«Προς: Τα μέλη Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Σαρωνικού
 
Σας ενημερώνουμε ότι η Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Σαρωνικού αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Δυνάμει του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010 παρ. 3. η Συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Επομένως η Επιτροπής θα συνεδριάσει εξ αναβολής την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 17:00 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Σαρωνικού.
 
Ο Δήμαρχος
Σωφρόνης Γεώργιος»

1) ΑΔΑ: 4ΑΘΝΩ1Ξ-Γ – Έγκριση Κανονισμού Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Σαρωνικού (δείτε εδώ τον πίνακα δημοσίευσης)

2) ΑΔΑ: ΒΧΠΔΩ1Ξ-3ΘΝ – Λήψη απόφασης συγκρότησης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Σαρωνικού. (δείτε εδώ τον πίνακα δημοσίευσης)

3) Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στις 29-10-2015

4) Οι αποσταλέντες – κοινοποιηθέντες πίνακες

Α’: ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2016

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2016

ΕΡΓΑ – ΜΕΛΕΤΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ (ΓΕΝΙΚΟ)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΟΥΒΑΡΑ

Β’: ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2016

Κ.Α. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ (1)

Αντίγραφο του ΚΑ ΕΣΟΔΩΝ 2016

Αντίγραφο του ΚΑ ΕΞΟΔΩΝ 2016

5) Ο οδηγός διαβούλευσης από το Υπουργείο Εσωτερικών

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: