ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μελέτη για τα σύκα του Μαρκόπουλου

SYKA

Προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο αναπληρωτής διευθυντής του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, Παναγιώτης Μυλωνάς, με αντικείμενο την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος αναφορικά με τη διερεύνηση των προβλημάτων φυτοϋγείας που παρουσιάζονται στην καλλιέργεια της συκιάς στην ευρύτερη περιοχή του Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Τα τελευταία χρόνια η καλλιέργεια πλήττεται από σοβαρά προβλήματα φυτοϋγείας που υποβαθμίζουν την παραγωγή και την ποιότητα του προϊόντος.

Το πρόγραμμα, με έμφαση στο πρόβλημα της ενδόσηψης, θα διαρκέσει ένα χρόνο και αναμένεται να συμβάλει στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 19.500 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Η επιστημονική μελέτη και τα αποτελέσματά της θα ενισχύσουν την παραγωγή των σύκων στην ευρύτερη περιοχή του Μαρκοπούλου, η οποία συνεισφέρει στην τοπική οικονομία περίπου 1.000.000 Ευρώ σε εξαγώγιμο προϊόν (νωπά σύκα άριστης ποιότητας) και αντίστοιχο ποσό στην εγχώρια κατανάλωση.

Η εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος φυτοϋγείας και κατ’ επέκταση στην αύξηση της παραγωγής και της ποιότητας του προϊόντος, καθώς και στην ανάπτυξη βιολογικής παραγωγής σύκων, δίνοντας τη δυνατότητα περαιτέρω αύξησης των εξαγωγών.

ΑΠΟhttp://www.mesogianews.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: