ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+» ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ

«ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+»

Δελτίο τύπου, 12-2-2015

Με αίτημα της μειοψηφίας, για πρώτη φορά το θέμα της αποχέτευσης στο Δημ. Συμβούλιο.

Μ. Τσαλικίδης: Ικανοποίηση και δικαίωση από την ομόφωνη επανατοποθέτηση του νέου συμβουλίου στην πρότασή μας για Ψυτάλλεια. Παρά τις διαφωνίες μας για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς της νέας διοίκησης, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Δήμο στη λύση της Ψυτάλλειας.

Το δημοτικό συμβούλιο της 11ης Φεβρουαρίου με αποκλειστικό θέμα: «Συζήτηση ενημέρωση σχετικά με την αποχέτευση του παραλιακού τμήματος του Δήμου Σαρωνικού (Π. Φώκαια, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Λαγονήσι)”, προκάλεσαν με αίτημά τους 10 δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+» και «ΡΙΖΕΣ».

Το συμβούλιο ξεκίνησε με εισήγηση του επικεφαλής της «μείζονος μειοψηφίας κ. Τσαλικίδης, ο οποίος:

ενημέρωσε αναλυτικά το σώμα για όλα όσα κατάφερε η προηγούμενη διοίκηση (θετικές αποφάσεις ΕΥΔΑΠ και Κυβέρνησης, χρηματοδότηση της πρότασή μας για Ψυτάλλεια, εκπόνηση και έγκριση μελετών εσωτερικών δικτύων),

υπογράμμισε ότι «την προηγούμενη περίοδο τα καταφέραμε, γιατί πιστέψαμε στην υλοποίηση της πρότασης μας, είχαμε την συμπαράσταση των πολιτών στην προσπάθεια μας και αποδείξαμε ότι είχαμε ως διοίκηση την ικανότητα να διαχειριστούμε τα δεδομένα και να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες»,

δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και δικαιωμένος για την ομόφωνη επανατοποθέτηση του νέου δημοτικού συμβουλίου υπέρ των όσων έχουν επιτευχθεί την προηγούμενη περίοδο και υπέρ της πρότασής μας για την Ψυτάλλεια.

για να καταλήξει ότι, «παρά τις διαφωνίες μας για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς της νέας διοίκησης, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Δήμο στη λύση της Ψυτάλλειας».

Στο ίδια κατεύθυνση με τον κ. Τσαλικίδη κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των συμβούλων του «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+» κ.κ. Ζεκάκου και Κωνσταντέλου.

Το συμβούλιο που παρακολούθησαν δεκάδες συμπολίτες μας, εκπρόσωποι συλλόγων, καθώς και οι Βουλευτές κ.κ. Π. Σκουρολιάκος και Θ. Μπούρας και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου, οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους δήλωσαν ότι θα στηρίξουν το Δήμο Σαρωνικού στην λύση της Ψυτάλλειας.

Υ.Γ. Για την αναλυτική ενημέρωση των συμπολιτών μας, ακολουθεί ένα μέρος της εισήγησης του κ. Τσαλικίδη στο δημοτικό συμβούλιο της 11ης Φεβρουαρίου και ένα συνοπτικό χρονολόγιο με τις σημαντικότερες αποφάσεις για το θέμα της αποχέτευσης.

 

«ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+»

11-2-2015

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μέρος της εισήγησης του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δημοτικού συμβούλου κ. Μανώλη Τσαλικίδη, στο δημοτικό συμβούλιο της 11ης Φεβρουαρίου.

Το δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα: «Συζήτηση ενημέρωση σχετικά με την αποχέτευση του παραλιακού τμήματος του Δήμου Σαρωνικού (Π. Φώκαια, Ανάβυσσος, Σαρωνίδα, Λαγονήσι)”, προκάλεσαν με αίτημά τους 10 δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+» και «ΡΙΖΕΣ».

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Νομίζουμε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ επιβεβαιώνεται στην πολιτική εκείνη η αντίληψη που μάχεται, που διαβουλεύεται, που πιέζει, προκειμένου να υπερασπιστεί το ορθό, το δίκαιο, το λογικό και το πάνδημο.

Ορθό, δίκαιο και λογικό από την άποψη των τεκμηριώσεων.

Πάνδημο από την άποψη της καθολικής αποδοχής της τοπικής κοινωνίας.

Και βέβαια μιλώ για το αποχετευτικό ζήτημα στην περιοχή μας.

Όταν μάλιστα για το ζήτημα αυτό, όλες ανεξαιρέτως οι παρατάξεις προεκλογικά είχαμε αναλάβει τη δέσμευση της επίλυσής του στην κατεύθυνση των αποφάσεων της προηγούμενης διοίκησης, στην κατεύθυνση της Ψυτάλλειας, η σύνδεσή μας με την Ψυτάλλεια εκτός από ορθή, δίκαιη, λογική και καθολικά αποδεκτή λύση,

αποτελεί και ζήτημα συνέπειας, ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης.

Κατά αυτήν την έννοια, είναι κατά την άποψη μας λάθος ότι το νέο δημοτικό συμβούλιο Σαρωνικού δεν έχει συζητήσει ούτε μια φορά το μεγαλύτερο ζήτημα που απασχολεί τον Δήμο μας, αυτό της αποχέτευσης, δεν έχει κινητοποιηθεί και δεν έχει συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς, παρότι υπάρχουν ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για την ομαλή συνέχιση της χρηματοδότησης στη νέα προγραμματική περίοδο, παρότι υπήρξαν και υπάρχουν πολύ σοβαρές εξελίξεις που αφορούν και επηρεάζουν καθοριστικά το θέμα και τέλος, παρότι πολλές φορές εγγράφως και προφορικά το είχαμε ζητήσει.

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους, κάνοντας χρήση του νόμου, ζητήσαμε τη σύγκληση συμβούλιο είναι οι ακόλουθοι:

 1. Ενημέρωση των μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Είναι αναγκαίο και απαραίτητο οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι να ενημερωθούν διεξοδικά για όλες τις παραμέτρους του ζητήματος.

Το αποχετευτικό, παρότι το τρέξαμε συγκεκριμένοι άνθρωποι στην προηγούμενη περίοδο, πρέπει αφενός να γίνει κτήμα όλων, αφετέρου η υλοποίησή του ανήκει σε όλους, αφού αποτελεί πάνδημο αίτημα, η υλοποίηση του οποίου αναβαθμίζει ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας.

Είναι πολύ χρήσιμο και αναγκαίο να ενημερωθούν όλοι για τα εξής

 • ü τι έχουμε καταφέρει από την προηγούμενη περίοδο.
 • ü τι απομένει συγκεκριμένα να ολοκληρωθεί για την έναρξη των εργασιών.
 • ü ποιοι είναι αυτοί που αντιδρούν και τι επικαλούνται.
 1. Καταγραφή και αξιολόγηση των σημερινών δεδομένων και συνθηκών.

Οφείλουμε να καταγράψουμε και να αξιολογήσουμε όλες αυτές τις αντιδράσεις που εξακολουθούν να εμφανίζονται από αιρετούς και άλλους παράγοντες ενάντια στην λύση της Ψυτάλλειας,

και επειδή ακριβώς έχουν μείνει, σε όλα τα επίπεδα αναπάντητες, έχουν δυστυχώς διαμορφώσει ένα αρνητικό κλίμα.

ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΝΑ ΜΗ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ.

ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ DE FACTO ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Επίσης οφείλουμε να καταγράψουμε και να αξιολογήσουμε την πρόσφατη αλλαγή του νέου κυβερνητικού και θεσμικού περιβάλλοντος στο οποίο θα εξελιχθεί η υπόθεση.

 1. Το δημοτικό συμβούλιο οφείλει ενωμένο να οργανώσει τη δράση μας.

Ένα ενημερωμένο και εφοδιασμένο με όλες τις πληροφορίες δημοτικό συμβούλιο,

οφείλει άμεσα, μεθοδικά και αποφασιστικά να οργανώσει τη δράση μας για να υπερασπίσουμε τη λύση της Ψυτάλλειας.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 1. Σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και άλλους αρμόδιους φορείς, να επαναδιατυπώσουμε με σαφήνεια και απόλυτη τεκμηρίωση τη θέση μας, ότι η σύνδεση μας με την Ψυτάλλεια, είναι λύση τεχνικά εφικτή, περιβαλλοντικά αποδεκτή και οικονομικά πιο συμφέρουσα.
 2. Να έρθουμε άμεσα σε επαφή και να ενημερώσουμε όλους τους φορείς και τους   νέους Υπουργούς και υπευθύνους, ξεκαθαρίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η λύση της Ψυτάλλειας αποτελεί μονόδρομο για τη λύση του αποχετευτικού προβλήματος.
 3. Να ενημερώσουμε, να συντονίσουμε και να αξιοποιήσουμε όλους τους συμπολίτες μας, τους φορείς και τους συλλόγους του Δήμου μας, καθώς και όλους τους θεσμικούς παράγοντες (Βουλευτές Περιφέρειας, Περιφερειάρχη Αττικής, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους κ.α.).
 4. Να έρθουμε σε επαφή και να εγκαταστήσουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας, διαλόγου και ενημέρωσης με όλους τους αιρετούς, Βουλευτές και φορείς του Πειραιά που προβάλλουν αντιρρήσεις και ενστάσεις.
 5. Να συντονίσουμε τις δράσεις μας με τους Δήμους Παλλήνης και Κορωπίου.

Οι παραπάνω προτάσεις τίθενται προς συζήτηση με σκοπό, ύστερα από τον διάλογο που θα ακολουθήσει, να υπάρξει ένα ομόφωνο ψήφισμα το οποίο θα προωθεί τη σύνδεσή μας με την Ψυτάλλεια και την επίλυση του προβλήματος της αποχέτευσης σύμφωνα με το σχεδιασμό και τις εγκρίσεις που έχουμε ήδη αποσπάσει.

Είναι προφανές ότι διαφωνούμε με τους μέχρι σήμερα και χωρίς αποτέλεσμα χειρισμούς της νέας διοίκησης, αλλά στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη λύση της Ψυτάλλειας.

Υ.Γ. Για την αναλυτική ενημέρωση σας ακολουθεί ένα συνοπτικό χρονολόγιο με τις σημαντικότερες αποφάσεις και ενέργειες του Δήμου για το θέμα της αποχέτευσης την περίοδο 2011-2014.

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 5+ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ 2011-2014

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: