ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ»: Η ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

enotita saronikou

Ο σύλλογός μας, «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ», υλοποιώντας έναν από τους βασικούς στόχους του, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τη νέα και ιδιαιτέρως σημαντική υπηρεσία ενημέρωσης, που προσφέρει από σήμερα στους πολίτες του Δήμου Σαρωνικού, αλλά και στους πολίτες όλων των Δήμων του νότιου παράκτιου μετώπου της Αττικής (Σαρωνικός Κόλπος), συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Μαρκοπούλου. Συγκεκριμένα, ο σύλλογός μας θα συλλέγει και θα αναρτά, κατά μήνα, α) ό,τι σχετικό θα δημοσιεύει περιστασιακά ο Δήμος Σαρωνικού στην επίσημη ιστοσελίδα του σχετικά με τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων του και των νομικών προσώπων του (προσκλήσεις και πίνακες αποφάσεων), β) τις βασικότερες αποφάσεις, που θα αναρτώνται στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», σε πλήρες κείμενο και γ) όσα βίντεο αναρτώνται στο διαδίκτυο από συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου Σαρωνικού (π.χ. βλ. εδώ). Σ’ό,τι αφορά στους υπόλοιπους Δήμους του νότιου παράκτιου μετώπου της Αττικής, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Μαρκοπούλου, ο σύλλογός μας θα συλλέγει από τη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και θα αναρτά, κατά μήνα, τις σημαντικότερες αποφάσεις Περιφέρειας Αττικής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που τους αφορούν (π.χ. ακυρώσεις αποφάσεων δημοτικών συμβουλίων, κανονιστικές πράξεις, κλπ – βλ. εδώ).

Παράλληλα, θα αναρτήσουμε τα βασικά στοιχεία της νομοθεσίας σε σχέση με τον τρόπο προσφυγής των δημοτών κατά αποφάσεων των συλλογικών οργάνων των Δήμων, ώστε ο πολίτης να γνωρίζει τα δικαιώματά του και να τα ασκεί ορθώς και εγκαίρως – εμπροθέσμως. Γι’αυτόν, εξάλλου, το λόγο θα γίνεται προσπάθεια οι αναρτήσεις να γίνονται το συντομότερο δυνατόν, αλλά και να προκύπτει ο χρόνος δημοσίευσής τους στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», που αποτελεί, κατά κανόνα, και τον χρόνο έναρξης της προθεσμίας προσβολής κυρίως των κανονιστικών αποφάσεων των συλλογικών οργάνων των Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και των νομικών προσώπων τους. Σ’ό,τι δε αφορά στο Δήμο Σαρωνικού, έχουμε συλλέξει και αναρτήσει το σύνολο των ψηφισθέντων Κανονισμών λειτουργίας των συλλογικών οργάνων του, καθώς και των Κανονισμών υδρεύσεων, αποχετεύσεως, καθαριότητας, κλπ.

Πρόκειται για μία νέα υπηρεσία του συλλόγου μας προς τους πολίτες – δημότες, που απαιτεί αφιέρωση σημαντικού χρόνου από μέλη του συλλόγου μας, ο οποίος, δυστυχώς, δεν αφθονεί. Ωστόσο, θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, ώστε να στηριχθεί επαρκώς από το σύλλογό μας αυτή η υπηρεσία. Αυτήν την υπηρεσία όφειλαν να την παράσχουν οι δήμοι, αλλά δεν το πράττουν στη συντριπτική πλειοψηφία τους, εάν όχι στο σύνολό τους.

Τη νέα υπηρεσία, που προσφέρουμε στους πολίτες την ονομάζουμε «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ» και στοχεύει στην πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους, στον καλύτερο έλεγχο της Διοίκησης από τους πολίτες, αλλά και στη διευκόλυνση των πολιτών στην άσκηση των δικαιωμάτων τους. Όσοι επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στη νέα υπηρεσία, που προσφέρει ο σύλλόγος μας, αρκεί να ανατρέξουν στο λήμμα «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ» στο «μενού» του ιστοχώρου μας ή στο λήμμα «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ» και στη σχετική εμφανιζόμενη υποκατηγορία.

Ειδικώς για το Δήμο Σαρωνικού, το «Παρατηρητήριο» θα έχει αφετηρία τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και των νομικών προσώπων του Δήμου Σαρωνικού, καθώς και των αποφάσεων του Δημάρχου, από τον Σεπτέμβριο του 2014. Ήδη έχουν καλυφθεί οι μήνες ΝοέμβριοςΔεκέμβριος 2014 και θα συμπληρωθούν και οι μήνες Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2014. Διευκρινίζουμε, ότι, δυστυχώς, ο Δήμος Σαρωνικού δεν αναρτά όλα όσα πρέπει να αναρτά στην επίσημη ιστοσελίδα του και πολλές φορές το πράττει με μεγάλη καθυστέρηση, ιδίως σ’ότι αφορά στις αναρτήσεις στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ». Σε κάθε περίπτωση, ενδεικτικά αναφέρουμε, ως παράδειγμα, ότι μία απόφαση του Νοεμβρίου ενδέχεται να δημοσιευθεί στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» το μήνα Δεκέμβριο ή και αργότερα. Γι’αυτό το λόγο, ο σύλλογός μας θα ενημερώνει τους παρελθόντες μήνες με όσες αποφάσεις ελήφθησαν στους μήνες αυτούς, αλλά αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο με μεγάλη καθυστέρηση στους επόμενους μήνες.

Σας ενημερώνουμε, τέλος, ότι από τον Ιανουάριο του 2015 θα αναβαθμιστεί ο ιστοχώρος του συλλόγου μας, προσφέροντάς στους επισκέπτες του τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ένα πιο λειτουργικό και εμφανίσιμο περιβάλλον. Σας ευχόμαστε, λοιπόν, καλό «σερφάρισμα» στον ιστοχώρο μας.

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»

1 Trackback / Pingback

  1. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΜΗΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 – ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: