ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΡΩΤΗ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ»

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Την Κυριακή, 16-11-2014, μέλη και φίλοι του συλλόγου μας, καθώς και μέλη των “Young Volunteers in Action” και της Ομάδας Εθελοντών στο Δήμο Σαρωνικού, εγκαινιάσαμε την πρώτη «Πράσινη» Κυριακή. Συγκεντρωθήκαμε, δηλαδή, στην παραλία του Αγίου Νικολάου και συνεχίσαμε την επιχείρηση καθαριότητας από εκεί που είχαμε σταματήσει την 25η Οκτωβρίου 2014 (δείτε εδώ και εδώ).

Οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι μας στενοχώρησε η διαπίστωση, ότι η παράκτια περιοχή του Αγίου Νικολάου και ιδίως ο πυρήνας του υπάρχοντος υγροτόπου έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Η τραγική εικόνα της κοινωνίας μας και της νοσηρής νοοτροπίας της ήταν παρούσα στην περιοχή. Βρήκαμε απορρίμματα όλων των ειδών, πολλά εκ των οποίων επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων, στην είσοδο της παράκτιας ζώνης του Αγίου Νικολάου, η πρώτη εικόνα, που αντικρίζει κανείς είναι μία παράνομη χωματερή, δίπλα σε μερικούς κάδους απορριμάτων. Η εικόνα ήταν θλιβερή. Αυτήν δε την παράνομη χωματερή είχαν προσφάτως καταγγείλει στο Δήμο ενεργοί πολίτες. Πλην όμως, εξακολουθεί να υφίσταται και να γιγαντώνεται. Όταν μάλιστα επικρατούν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι, τότε τα απορρίμματα σκορπίζονται σε όλη την παράκτια ζώνη του Αγίου Νικολάου και πολλά εξ αυτών εγκλωβίζονται στον πυρήνα του υγροτόπου. Πρέπει, λοιπόν, να δοθεί ένα τέλος σ’αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Ο σύλλογός μας θα επιδιώξει, από κοινού με τον σύλλογο του Αγίου Νικολάου, να δοθεί οριστική λύση σ’αυτό το πραγματικό όνειδος για την τοπική κοινωνία και το Δήμο Σαρωνικού.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τα απορρίμματα, που συλλέξαμε ήταν πολλά, όπως και τα μεγάλα αντικείμενα, που βρήκαμε πεταμένα στην περιοχή. Ωστόσο, μεγάλη δυσκολία μάς προκάλεσε το γεγονός, ότι δεν είχαμε τη συνδρομή του Δήμου ούτε καν στο ελάχιστο, δηλαδή στη μεταφορά των απορριμμάτων και αντικειμένων, που συλλέξαμε. Αναγκαστήκαμε, λοιπόν, να μεταφέρουμε σάκους γεμάτους απορρίμματα, καθώς και μεγάλα αντικείμενα, σε μεγάλη απόσταση, όπου υπήρχαν κάδοι απορριμμάτων. Μεγάλη βοήθεια έδωσε ο Μανώλης Δήμου, μέλος του συλλόγου μας,  ο οποίος χρησιμοποίησε τη σχάρα του αυτοκινήτου του για τη μεταφορά σάκων με απορρίμματα και διάφορα μεγάλα αντικείμενα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η πρώτη «Πράσινη» Κυριακή ήταν απολύτως επιτυχημένη στους στόχους της. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε και για την επόμενη περιοχή, στην οποία θα υπάρχει ανάλογη δράση. Ξεκινήσαμε και δεν θα σταματήσουμε, αγωνιζόμενοι παράλληλα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, για την αλλαγή της νοοτροπίας τους, αλλά και για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο Σαρωνικού.

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: