ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 30-10-2014 – Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Την Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014, κοινοποιήθηκε, μέσω e-mail, στο σύλλογό μας η πρόσκληση του δημάρχου και προέδρου της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, κ. Γ. Σωφρόνη, για τη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης την Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014, με τα ακόλουθα θέματα ημερησίας διαταξεως:

1. Γνωμοδότηση Επιτροπής Διαβούλευσης και υποβολή προτάσεων επί του προσχεδίου του Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Σαρωνικού έτους 2015 (άρθρο 76 παρ.2α του Ν.3852/2010).
2. Γνωμοδότηση Επιτροπής Διαβούλευσης και υποβολή προτάσεων επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού του Δήμου Σαρωνικού έτους 2015 (άρθρο 76 παρ.3 του Ν.3852/2010).

Παράλληλα, με την επιστολή, κοινοποιήθηκαν στο σύλλογό μας διάφοροι ανεπίσημοι και ανυπόγραφοι πίνακες, χωρίς την παραμικρή διευκρίνηση και χωρίς να περιλαμβάνονται όλα όσα προβλέπει ο νόμος και ο Κανονισμός λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

Πέραν, ωστόσο, της έλλειψης των αναγκαίων εκ του νόμου και του Κανονισμού λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης πληροφοριακών εγγράφων και εισηγήσεων, υπάρχει και ζήτημα εκπροθέσμου κοινοποιήσεως της πρόσκλησης, αλλά και ελλιπούς ενημερώσεως των μελών της Επιτροπής. Ειδικότερα:

Σύμφωνα με το άρθρο 76 παρ. 3 εδ. β΄ του Ν. 3852/2010, «Η πρόσκληση κοινοποιείται στα μέλη με κάθε πρόσφορο μέσο επτά (7) εργάσιμες ημέρες πριν τη συνεδρίαση και περιλαμβάνει την ημερήσια διάταξη, τον τόπο, την ημερομηνία και την ώρα της συνεδρίασης και συνοδεύεται από εισήγηση επί των υπό συζήτηση θεμάτων«.

Ο νομοθέτης όρισε τη συγκεκριμένη προθεσμία, ως ελάχιστη αναγκαία, προκειμένου, τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης να έχουν στοιχειωδώς το χρόνο να ενημερωθούν και να προετοιμασθούν κατάλληλα για τη συνεδρίαση της Επιτροπής. Από την Τετάρτη 22-10-2014 μέχρι την Πέμπτη 30-10-2014 (η Πέμπτη, ημέρα της συνεδριάσεως δεν υπολογίζεται) μεσολαβούν μόνο πέντε εργάσιμες ημέρες, συνυπολογίζοντας και την 22η Οκτωβρίου 2014, ημέρα κοινοποίησης της πρόσκλησης. Ακόμη και εάν συνυπολογίσουμε και τη σημερινή ημέρα (Τρίτη, 28η Οκτωβρίου), που είναι η εθνική εορτή και αργία, δεν συμπληρώνονται οι επτά εργάσιμες ημέρες, που επιτάσσει ο νόμος και ο Κανονισμός λειτουργίας της Επιτροπής. Εάν σ’αυτό το γεγονός συνυπολογισθεί η μη κοινοποίηση των απαιτουμένων εκ του νόμου και του Κανονισμού πληροφοριακών στοιχείων και εγγράφων εισηγήσεων, τότε γίνεται αντιληπτός ο εμπαιγμός της δημοτικής αρχής προς τους πολίτες και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης. Ουσιαστικώς, η δημοτική αρχή απαξιώνει, όπως έπραττε και η προηγούμενη δημοτική αρχή, το ρόλο της Επιτροπής, για την οποία, στην καλύτερη των περιπτώσεων, επιφυλάσσει το ρόλο του απλού επικυρωτή προειλημμένων από τη δημοτική αρχή αποφάσεων. Το γεγονός, ότι η δημοτική αρχή δεν επιθυμεί την ουσιαστική ενημέρωση και συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση της πολιτικής του δήμου έχει ήδη διαφανεί. Διεφάνη και στις πρόσφατες συνεδριάσεις του «νέου» δημοτικού συμβουλίου, όπου αποσιωπήθηκαν έγγραφες ενστάσεις – αντιρρήσεις και επισημάνσεις εκατοντάδων πολιτών και ουδέποτε ανεγνώσθησαν ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη της Επιτροπής πρέπει να παραστούν στη συνεδρίαση, για να διαμαρτυρηθούν για τη στάση της δημοτικής αρχής και για να ζητήσουν τα αναγκαία για την εκτέλεση των καθηκόντων τους έγγραφα, τα οποία ο σύλλογός μας θα εξειδικεύσει και ενώπιον της Επιτροπής. Κάποια δε εξ αυτών των εγγράφων, τα οποία σχετίζονται άμεσα με τα θέματα ημερησίας διάταξης, τα έχει ζητήσει ο σύλλογός μας από την 24-9-2014, χωρίς να έχει λάβει μέχρι σήμερα την παραμικρή απάντηση, καίτοι έχουν παρέλθει άνω των τριάντα ημερών, αλλά και δεν προκύπτει η δημοσίευσή τους στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ευθεία παράβαση του νόμου).

Καλούμε, λοιπόν, όλα τα μέλη της Επιτροπής να είναι παρόντα στη συνεδρίαση, απαιτώντας την ορθή λειτουργία της και την ουσιαστική ενημέρωση των μελών της, πριν ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση. Καλούμε, επίσης, τους πολίτες να παραστούν στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, η οποία είναι δημόσια.

Δεδομένου, ότι η δημοτική αρχή δεν έχει μεριμνήσει για την ορθή ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για τον τρόπο λειτουργίας της, καθώς επίσης για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, ως μελών, παραθέτουμε, προς ενημέρωση των μελών και των συμπολιτών μας, α) τον Κανονισμό λειτουργίας της Επιτροπής, β) την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία αναφέρονται τα μέλη της Επιτροπής, καθώς επίσης γ) την πρόσκληση του δημάρχου και προέδρου της Επιτροπής, δ) τους αποσταλέντες με αυτήν πίνακες και ε) τον οδηγό διαβούλευσης από το Υπουργείο Εσωτερικών:

1) ΑΔΑ: 4ΑΘΝΩ1Ξ-Γ – Έγκριση Κανονισμού Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Σαρωνικού (δείτε εδώ τον πίνακα δημοσίευσης)

2) ΑΔΑ: ΒΧΠΔΩ1Ξ-3ΘΝ – Λήψη απόφασης συγκρότησης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Σαρωνικού. (δείτε εδώ τον πίνακα δημοσίευσης)

3) Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στις 30-10-2014

4) Οι αποσταλέντες – κοινοποιηθέντες πίνακες

Λίστα Λογιστικού Σχεδίου Εσόδων 2015

Λίστα Λογιστικού Σχεδίου Εξόδων 2015

Τεχνικό Πρόγραμμα Γενικό

Τεχνικό Πρόγραμμα – ΔΚ Καλυβίων

Τεχνικό Πρόγραμμα – ΔΚ Ανάβυσσος

Τεχνικό Πρόγραμμα – ΔΚ Παλαιάς Φώκαιας

Τεχνικό Πρόγραμμα -ΔΚ Σαρωνίδας

Τεχνικό Πρόγραμμα – ΤΚ Κουβαρά

Τεχνικό Πρόγραμμα Γενικό

 

5) Ο οδηγός διαβούλευσης από το Υπουργείο Εσωτερικών

 

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: