ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

ΠΗΓΗhttp://www.notioanatolika.gr

DOYROY-3

Δύο όψεις είχε η συζήτηση επί του μεταβατικού, όπως ανέφερε η Ρένα Δούρου, προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής που εγκρίθηκε εν μέσω αντιδράσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η πρώτη, θετική, όψη αφορά το γεγονός ότι σχεδόν επταπλασιάζεται  το κονδύλι για την ανακούφιση αδύναμων οικονομικά κοινωνικών ομάδων, στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Για την ακρίβεια από τα 1,9 εκατ. ευρώ πλέον ανέρχεται στα 13,1 εκατ., κάτι το οποίο αναμφισβήτητα συνάδει με τις σημερινές ανάγκες των πολιτών.

Τα πρόσθετα κονδύλια αφαιρέθηκαν τόσο από  τον προϋπολογισμό κατασκευής του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων Γραμματικού αλλά και των γηπέδων του ΠΑΟ και της ΑΕΚ.

Η δεύτερη, η αρνητική πλευρά, σχετίζεται με δύο γεγονότα: Το πρώτο είναι το ότι η κα Δούρου, επικαλούμενη την έλλειψη χρόνου και προσθέτοντας ότι ο προϋπολογισμός είναι μεταβατικός και δεν έχει ακόμη κλείσει, έκανε πολλά βήματα πίσω από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και ουσιαστικά πρότεινε τον προϋπολογισμό του προηγούμενου Περιφερειάρχη, ενισχυμένο ως προς το κοινωνικό του μέρος.

Μόνο τυχαίο άλλωστε δεν είναι ότι η παράταξη του Γιάννη Σγουρού τον υπερψήφισε.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το κονδύλι των 2 εκατ. ευρώ για ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, στη θέση Μαύρο Βουνό, αλλά και τα γήπεδα των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Μάλιστα έντονη ήταν η αντίδραση των κατοίκων του Γραμματικού, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό «παρών» στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και στους οποίους η κα Δούρου υποσχέθηκε ότι τίποτα δεν είναι τελικό και ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα υπάρξει ειδική συνεδρίαση για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.

Το δεύτερο είναι ότι, όσον αφορά στα απορρίμματα, συνεχίζει να παραπέμπεται στις καλένδες μια σοβαρή εκκρεμότητα. Ένα ζήτημα που με το να μην το αγγίζεις, απλά σοβαρεύει.

Γιατί η νέα Περιφερειάρχης με την περίληψη στον προϋπολογισμό έργων τα οποία, με επανειλημμένες δηλώσεις της, αναφέρει ως παράνομα, δείχνει ότι δεν ήταν έτοιμη.

Δεν είχε ένα έτοιμο σχέδιο για την περιφέρεια, κάτι ωστόσο που επιτέλους πρέπει να αποκτήσει.

Και εκεί, στην υλοποίηση, θα κριθεί η επιτυχία ή αποτυχία τόσο της ίδιας, όσο και όσων την εμπιστεύθηκαν.

ΠΗΓΗhttp://www.notioanatolika.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: