ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 (20:30), ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΙΟΣΚΙ “ME GUSTA” ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΛΙΘΑΡΙ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ, H ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014, ώρα 20:30, στο τουριστικό κιόσκι “ME GUSTA”, στο 47ο χλμ της Λ. Αθηνών – Σουνίου (μεταξύ “EDEN BEACH” και “ALEXANDER HOTEL”, – Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου), ενημερώνουμε, ενημερωνόμαστε, συζητούμε και αποφασίζουμε.
Στη συγκέντρωση αυτής της Παρασκευής θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Δήμο Σαρωνικού μετά και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (πλειοψηφική και όχι ομόφωνη) για την αύξηση των δημοτικών φόρων και τελών, καθώς και για τη συνέχιση της μελέτης για της χρήσεις γης στη Σαρωνίδα. Ήδη, πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, είχε συνταχθεί κείμενο διαμαρτυρίας – επιφύλαξης δικαιωμάτων ενεργών πολιτών  του Δήμου, που υπεγράφη εντός 48ώρου από περισσότερους των 100 δημοτών και κατετέθη στο Δήμο (δείτε εδώ). Στη συνέχεια θα συζητηθούν οι επόμενες δράσεις στο ζήτημα των αλυκών και του Αγίου Νικολάου Αναβύσσου, όπου, τόσο ο Δήμος Σαρωνικού, όσο και η Περιφέρεια, μέχρι στιγμής, αποφεύγουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πράξουν ό,τι προβλέπει ο νόμος. Ο μήνας Οκτώβριος θα είναι και μήνας εκδηλώσεων για τις αλυκές και τον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου. Τέλος, έχει προγραμματισθεί η συζήτηση για το  ζήτημα εφαρμογής της νομοθεσίας για τα αδέσποτα ζώα από το Δήμο Σαρωνικού, που δεν προλάβαμε να συζητήσουμε στην προηγούμενη συγκέντρωση.
Σ’ό,τι αφορά στα οργανωτικά ζητήματα οι Ενεργοί Πολίτες απέκτησαν δική τους φωνή στο διαδίκτυο (facebook) στη διεύθυνση «Ενεργοί Πολίτες Σαρωνικού», όπου θα δημοσιεύονται οι ανακοινώσεις, οι δραστηριότητες και ό,τι αφορά στους Ενεργούς Πολίτες Σαρωνικού. Επίσης, θα δημιουργηθεί και forum, όπου, όσοι ενεργοί πολίτες το επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν.
Σας καλούμε, λοιπόν, να προσέλθετε και να συμμετάσχετε στη διαδικασία, πολλαπλασιάζοντας τη δύναμή σας και τη δύναμη όλων των ενεργών – συνειδητοποιημένων πολιτών. Ήδη οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές έχουν αντιληφθεί, ότι δεν θα είναι εύκολο πλέον να αγνοούν τους πολίτες και ότι θα υπόκεινται στον διαρκή έλεγχό τους, όπως πρέπει ένας γνήσιος πολίτης να πράττει. Όποιος συμμετέχει στις συγκεντρώσεις των Ενεργών Πολιτών Σαρωνικού, αποκτά πολύτιμες γνώσεις για τα δικαιώματά του, ως πολίτη – δημότη, αλλά και για τις υποχρεώσεις του Δήμου, του Κράτους και της Περιφέρειας. Παράλληλα, μαθαίνει πώς να διεκδικεί αυτά τα δικαιώματα και μάλιστα αποτελεσματικά, συνεργαζόμενος με τους συμπολίτες του. Ήδη στους λίγους μήνες δραστηριοποιήσεως των ενεργών πολιτών τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά σε διάφορους τομείς (ενημέρωσης και δράσης), επηρεάζοντας σημαντικά τις εξελίξεις στην περιοχή.
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: