ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΠΗΓΗhttp://www.mesogianews.grKOROPI-3

Για αδράνεια της Δημοτικής Αρχής Κορωπίου στην απώλεια του παραλιακού μετώπου Λουμπάρδας και Αγίας Μαρίνας, κάνει λόγο η αντιπολιτευτική δημοτική παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών Κορωπίου.

Σε σχετική ανακοίνωση επιρρίπτουν ευθύνες στον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κιούση, σύμφωνα με την οποία τον τελευταίο 1,5 χρόνο ο Δήμαρχος δεν πληροφόρησε τους δημότες και δεν ανέδειξε το θέμα στη διάσταση του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Αγαπητοί συμπολίτες,

 

   Στο φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης ΦΕΚ 2424/Β΄/11−09−2014 δημοσιεύθηκε απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Τουρισμού με την οποία παραχωρείται και περιέρχεταιχωρίς αντάλλαγμα κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στην εταιρεία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» το παραλιακό μέτωπο της Λουμπάρδας και της Αγίας Μαρίνας.

Είναι η τελευταία πράξη με την οποία ολοκληρώνεται ένα καλά μελετημένο σχέδιο, καθώς επί μήνες τώρα διακινείτο το σενάριο παραχώρησης της έκτασης στην πιο πάνω εταιρεία και σε ιδιώτες που θα βαφτιστούν «επενδυτές».

Η εξέλιξη αυτή ήταν προβλέψιμη μετά την ψήφιση του Ν.4146/2013 τον Απρίλιο του 2013 με τον οποίο συστάθηκε η «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.». Στο διάστημα του 1,5 έτους που μεσολάβησε η Δημοτική Αρχήαδράνησε. Αν και ήταν ενήμερη, δεν πληροφόρησε τους δημότες και δεν ανάδειξε το θέμα στη διάσταση του. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19/9/2014 απλά περίμενε να κληθεί σε συνάντηση για να ενημερωθεί για τις προθέσεις της «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» και της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

 

Καλούμε το Δήμαρχο κο Δημήτρη Κιούση έστω και καθυστερημένα να:

 

  • εγκαταλείψει την τακτική της αδράνειας και του συμβιβασμού, που τον κατατάσσει σε παρατηρητή των εξελίξεων και ουραγό της μνημονιακής πολιτικής
  • να αγωνιστεί χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, συντονισμένα με τους γειτονικούς δήμους, τους βουλευτές της περιοχής μας, την Περιφέρεια Αττικής ,τους φορείς της πόλης μας και όλους τους δημότες  ενωμένους για την ανατροπή της παραπάνω απόφασης και τη μεταβίβαση της κυριότητας του παραλιακού μετώπου Λουμπάρδας-Αγίας Μαρίνας στο Δήμο μας.

Πρωτοβουλία Πολιτών Κορωπίου

 

Δημοτικοί Σύμβουλοι – Συντονιστική Επιτροπή

ΠΗΓΗhttp://www.mesogianews.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: