ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ: ΑΝΤΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΜΠΑΖΩΝ, ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗ! (VIDEO)

ΠΗΓΗhttp://paraktios.gr

ALYKES-15

ΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ: ΤΟΠΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΚΛΑΔΕΜΑΤΩΝ;

Πέρα από το γνωστό θέμα του μπαζώματος των Αλυκών  Αναβύσσου για το οποίο είχε γίνει και σχετική συζήτηση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνον, προκύπτει  κι άλλο ένα θέμα με την εναπόθεση κλαδεμάτων και ξερών χόρτων, εντός του χώρου των Αλυκών, από τον ίδιο τον Δήμο Σαρωνικού!!

Τμήμα του κτήματος των Αλυκών χρησιμοποιείται ως Προσωρινός(?) χώρος εναπόθεσης  κλαδεμάτων. (Χρησιμοποιούμε τον όρο «ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ»» γιατί δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το φαινόμενο που πρόσφατα εμφανίστηκε, θα αποτελέσει μόνιμη λύση και επιλογή από την σημερινή Δημοτική Αρχή.

Αλλά ακόμα και ως προσωρινή λύση να το εκλάβουμε, είναι εντελώς εκτός λογικής να χρησιμοποιείται ένας χώρος που πρόσφατα με Νόμο κηρύχτηκε  ΥΓΡΟΤΟΠΟΣ Α” ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ  και αντί ο Δήμος πρώτος να τον εφαρμόσει , είναι αυτός που πρώτος τον καταπατά και απαξιώνει ακόμα περισσότερο τις Αλυκές Αναβύσσου.

Ελπίζουμε ότι ο Δήμαρχος Σαρωνικού, ο οποίος με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, έχει επιληφθεί  του ζητήματος της απομάκρυνσης των μπάζων και σε πρόσφατη συνέντευξή του μας διαβεβαίωσε ότι θα πράξει ό,τι ο Νόμος προβλέπει αν ο εργολάβος δεν συμμορφωθεί, δεν είναι γνώστης της καινούργιας διαδικασίας  που έχει επινοηθεί από τους συνεργάτες του και θα πράξει τα δέοντα.

Δείτε το σχετικό video στο οποίο με την ευκαιρία καταγράφεται και το μπάζωμα των Αλυκών. Να σημειωθεί επίσης ότι στη σημερινή επίσκεψη στο χώρο των Αλυκών δεν αντιληφθήκαμε δραστηριότητα ρίψης μπάζων αλλά ούτε και αποκομιδής.

ΠΗΓΗhttp://paraktios.gr

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ DARIUS ΟΙ ΣΩΡΟΙ ΤΩΝ ΚΛΑΔΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΞΕΡΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ

Ο Κος Σόφος Δ. τέως Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της  Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού, βλέποντας το σχετικό δημοσίευμα στον Paraktios, για την εναπόθεση κλαδιών και ξερών χόρτων στις ΑΛΥΚΕΣ, μας τηλεφώνησε και μας ενημέρωσε ότι τα κλαδέματα και τα ξερά χόρτα που είναι συγκεντρωμένα εκεί, θα χρησιμοποιηθούν για της ανάγκες της ΑΣΚΗΣΗΣ DARIUS που είναι η ΠΡΩΤΗ σε Πανευρωπαικό Επίπεδο, ΑΣΚΗΣΗ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΓΕΙΩΝ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩΝ υπό την εποπτεία του ΕΜΠ και άλλων φορέων.

Μας είπε επίσης, ότι οι δύο σωροί κλαδιών με υπόδειξη των υπευθύνων του προγράμματος  ενώθηκαν το απόγευμα γιατί η φωτιά που πρέπει να προκληθεί στα πλαίσια της άσκησης, πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Η Άσκηση θα γίνει 17-24  Οκτωβρίου και έχουν ενημερωθεί Αστυνομια,πυροσβεστικη κλπ.

Αύριο πρωί μας υποσχέθηκε να μας στείλει ενημερωτικά έγγραφα ώστε να μπορούμε με τη σειρά μας να διερευνήσουμε το ζήτημα.

Τον ευχαριστούμε θερμά για την ενημερωτική του Παρέμβαση.

ΥΓ. Βεβαίως παραμένει πάντα σε ισχύ ο Νόμος για την Προστασία του Υγρότοπου των Αλυκών και διευρύνεται σε ακόμα περισσότερους φορείς το ερώτημα «ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ;»

ΠΗΓΗhttp://paraktios.gr

 

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΟΛΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ (VIDEO)

Μπορεί το Κτήμα Αλυκών Αναβύσσου να είναι πασίγνωστο σε όλους όσους έχουν ασχοληθεί με το θέμα, όμως υπάρχουν Δημότες που προσφάτως  εγκαταστάθηκαν στον Δήμο μας και δεν έχουν οπτική άποψη  περί Αλυκών. Έτσι, τους προσφέρουμε την ευκαιρία με μία γρήγορη πεντάλεπτη «βόλτα», να γνωρίσουν μέσω λήψης κάμερας, περιμετρικά  το Κτήμα Αλυκών καθώς πολλά θα διαβάζουν από αυτήν και άλλες ιστοσελίδες.

Ελπίζουμε για όσους δεν γνώριζαν, αυτό το μικρό video να γίνει αφορμή για να ψάξουν περισσότερο και να ενημερωθούν για το ζήτημα της περίφημης Αξιοποίησης των Αλυκών και του Παράκτιου Μετώπου.

ΠΗΓΗhttp://paraktios.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: