ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΥΡΙΟ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Δ.Κ. ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αύριο, 25 Σεπτεμβρίου 2014, και ώρα 17:30 μ.μ., στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων επί της Λ. Σαρωνίδας, αρ. 14Α., συνεδριάζει το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σαρωνίδας με τα ακόλουθα θέματα ημερησίας διατάξεως (δείτε εδώ την πρόσκληση):

1) Γνωμοδότηση για την παραλαβή της Α΄ Φάσης και την παράταση χρονοδιαγράμματος της μελέτης «Καθορισμός χρήσεων Γης του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Δημοτικού Διαμερίσματος Σαρωνίδας του Δήμου Σαρωνικού».
2) Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ, ιδιοκτησίας Μπισιώτη Δήμητρας.
3) Καθορισμός χώρων για άσκηση υπαίθριων εμπορικών στάσιμων δραστηριοτήτων.

Καλό είναι στη συνεδρίαση να παραστούν, όπως και την προηγούμενη φορά, όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι η συνεδρίαση ορίσθηκε σε ώρα, που δυσχεραίνει την παρουσία πολιτών, σε αντίθεση με την προηγούμενη συνεδρίαση.

Σ’ό,τι αφορά στο πρώτο θέμα (χρήσεις γης) καλούμε τους συμβούλους να σεβαστούν τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών (οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 1.000). Καλούμε, επίσης, του δύο συμβούλους, που επίσης έχουν υπογράψει το γνωστό πλέον κείμενο για την υποβληθείσα προμελέτη, να σεβαστούν την υπογραφή τους.

Σ’ό,τι αφορά στο δεύτερο θέμα (προέγκριση ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος), επισημαίνουμε, ότι δεν γνωρίζουμε σε ποίο σημείο της Σαρωνίδας επιχειρείται να ανοίξει η συγκεκριμένη επιχείρηση. Εάν είναι στην περιοχή Ζ, τότε καλώς να δοθεί η προέγκριση, εφόσον βεβαίως πληρούνται οι υπόλοιπες νόμιμες προϋποθέσεις. Εάν, όμως, αφορά στην εντός σχεδίου περιοχή της Σαρωνίδας, υπενθυμίζουμε το αριθμ. πρωτ. 27331/16-07-2008 έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ (ΓΕΝ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ – Δ/ΝΣΗ ΠΟΛ/ΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ), το οποίο είχε κοινοποιηθεί στην Πολεοδομική Υπηρεσία Μαρκοπούλου, αλλά και στην τότε Κοινότητα Σαρωνίδας, όπου υπενθύμιζε, ότι η εντός σχεδίου περιοχή της Σαρωνίδας είναι αποκλειστικής κατοικίας (δείτε εδώ) αναφέροντας παράλληλα και τί ισχύει με τα ήδη υπάρχοντα καταστήματα, για τα οποία είχε μέχρι τότε εκδοθεί παρατύπως σχετική άδεια. Έκτοτε ακολούθησαν και άλλα έγγραφα του ΥΠΕΚΑ, με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Σ’ό,τι αφορά στο τρίτο θέμα (υπαίθριο εμπόριο στάσιμων δραστηριοτήτων) εφιστούμε την προσοχή των συμβούλων να μην προστρέξουν να καθορίσουν θέσεις για «καντίνες» στην παραλία της Σαρωνίδας ή οτιδήποτε παρόμοιο, χωρίς να υπάρξει διαβούλευση με τους τοπικούς συλλόγους και με τους κατοίκους. Πρόκειται για σοβαρό ζήτημα. Δεδομένου, λοιπόν, ότι το θέμα τίθεται αόριστα στην πρόσκληση και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την εισήγηση, οφείλουμε να κάνουμε τις σχετικές επισημάνσεις.

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: