ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΦΟΥΧΤΕΛ – «ΑΠΟΓΡΑΦΗ»

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

FOYXTEL

Ερωτηματολόγιο στους νέους δημάρχους και περιφερειάρχες για την «απογραφή» των χαρακτηριστικών και των υποδομών των ελληνικών ΟΤΑ, απέστειλε η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» του εντεταλμένου της γερμανικής καγκελαρίας Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, η επονομαζόμενη «Ελληνογερμανική Συμμαχία» έστειλε στις νέες διοικήσεις δήμων και περιφερειών 8σέλιδο ερωτηματολόγιο, ζητώντας λεπτομερή απογραφή για τους κατοίκους, τον δήμο καθώς και τις υποδομές και την περιουσία του.

Το πρώτο δισέλιδο εστιάζει στην «ταυτοποίηση» των δήμων: εάν ο δήμος είναι αγροτικός, τουριστικός, ορεινός κ.λπ., τα πλεονεκτήματα της περιοχής, το είδος των συλλόγων που υπάρχουν κ.ά. Στο επόμενο 6σέλιδο ζητείται να καταγραφεί το σύνολο των κατοίκων, κατηγοριοποιημένο σε ηλικιακή κατανομή πραγματικού πληθυσμού, έως και στοιχεία πληθυσμού ΑμεΑ, αστέγων, Ρομά και μεταναστών εκτός Ε.Ε.

Επίσης, ζητούνται στοιχεία για τις υποδομές του κάθε δήμου στους τομείς των μεταφορών, της εκπαίδευσης, της υγείας, του τουρισμού, της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης, του περιβάλλοντος και, μεταξύ άλλων, της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δούρου: Αποικιοκρατικό το πνεύμα του ερωτηματολογίου

«Με την υπόμνηση ότι η «Ελληνογερμανική Συμμαχία» απέφυγε να αποστείλει το ερωτηματολόγιό της στη νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής, θέτω το εξής ερώτημα: Σε τι αποσκοπεί η αποστολή του Ερωτηματολογίου αυτού σε Περιφέρειες και Δήμους; Η απάντηση είναι απλή. Και μόνο η πρωτοβουλία αποστολής του ερωτηματολογίου φανερώνει το πνεύμα της προσέγγισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκ μέρους των συγκεκριμένων συμφερόντων τα οποία εκφράζει και η προωθεί η «Ελληνογερμανική Συμμαχία». Πρόκειται για ένα αποικιοκρατικό πνεύμα απομύζησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους πόρους της και υποβάθμισής της σε ιμάντα εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών λιτότητας. Απέναντι σε αυτές τις σαφείς βλέψεις όλοι οι αιρετοί οφείλουμε να πάρουμε θέση. Να διαλέξουμε στρατόπεδο. Να πούμε ξεκάθαρα αν είμαστε με τα συμφέροντα των πολιτών ή των ολίγων – εγχώριων ή ξένων», δήλωσε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχουν και όρια

«Υπάρχουν και όρια! Δεν πουλάμε, κύριοι…», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος σε θέματα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης. «Τη στιγμή που ο εντεταλμένος της κ. Μέρκελ αναζητά, και μάλιστα με τόσο απροκάλυπτο τρόπο, νέους επικερδείς χώρους για “μπίζνες” για τα γερμανικά συμφέροντα, αναρωτιέται κανείς τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση», σχολιάζει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Συμπεριφέρονται ως σύγχρονοι κατακτητές

«Ο κ. Φούχτελ και η παρέα του, που υποστηρίζεται από εγχώριους υποτελείς των δανειστών και των συμφερόντων που εξυπηρετούν, συμπεριφέρονται ως σύγχρονοι κατακτητές της Ελλάδας. Θέλουν να γνωρίζουν λεπτομερώς ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε δήμου και περιφέρειας, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει και ποια η τοπική κοινωνική κατάσταση, με στόχο να καταστρώσουν το σχέδιο υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας», αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΠΗΓΗhttp://tvxs.gr

 

Η είδηση είναι πραγματικά ανατριχιαστική. Θυμίζει άλλες εποχές, όταν το ναζιστικό καθεστώς αρεσκόταν σε τέτοιου είδους «απογραφές». Σε κάθε περίπτωση, όταν ζητούνται τόσο λεπτομερή στοιχεία από έναν ξένο (μέχρι και το είδος των συλλόγων, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή …), ο οποίος συμπεριφέρεται, ως κατακτητής, η μόνη απάντηση είναι η ολοκληρωτική άρνηση. Πρέπει να ελεγχθεί κατά πόσο υπάρχει νομική υποχρέωση για παροχή όλων αυτών των στοιχείων σε έναν ξένο παράγοντα και, σε περίπτωση, που έχει συνομολογηθεί μία τέτοια υποχρέωση από την κυβέρνηση, να ελεγχθεί η συνταγματικότητά της. Σε λίγο καιρό θα μας ζητούν, εάν δεν έχει ήδη συμβεί, πλήρη στοιχεία για τις ένοπλες δυνάμεις μας, κλπ. Το ζήτημα αυτό είναι άκρως σοβαρό και καταδεικνύει το βαθμό ανεξαρτησίας της χώρας μας, η οποία ολοένα και περισσότερο εμφανίζει σημάδια προτεκτοράτου. Ελπίζουμε, ότι ο Δήμος Σαρωνικού δεν θα ανταποκριθεί και θα είναι αρνητικός. Αναμένουμε προς τούτο σχετική ανακοίνωση. Εάν μάλιστα κάποιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του κ. Φούχτελ ενδέχεται να τεθούν ζητήματα νομιμότητας της ενέργειάς τους. Επαναλαμβάνουμε, ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό!

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: