ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΕΔΕ: ΜΕ 40 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

enotita saronikou

Μετά από επιστολή της ΚΕΔΕ προς του αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, κλπ, σε σχέση με την αδυναμία κάλυψης όλων των αιτούντων για θέσεις σε παιδικούς σταθμούς, λόγω ελλείψεως επαρκών κονδυλίων, και μετά από σύσκεψη εκπροσώπων της ΚΕΔΕ με τους αρμοδίους Υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, ανακοινώθηκε και από τις δύο πλευρές, ότι λύθηκε το πρόβλημα με μία πρόσθετη επιχορήγηση ύψους 40.000.000 ευρώ. Χαρακτηριστική είναι η φράση στο δελτίο τύπου της ΚΕΔΕ, αντίστοιχη του οποίου επαναλαμβάνεται και στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία: «Με την αύξηση της χρηματοδότησης αυτής η ΚΕΔΕ εκτιμά ότι καλύπτεται το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων που προσφέρουν οι Δημοτικοί και Ιδιωτικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ/ΜΕΑ». 

Σύμφωνα με την επιστολή της ΚΕΔΕ προς τον Υπουργό Εσωτερικών, οι πιστοποιημένες θέσεις Παιδικών Σταθμών (Δήμων και ιδιωτικών) ανέρχονται σε 89.900 μετά το οριζόντιο κούρεμα κατά 30% στις πιστοποιημένες θέσεις, ενώ οι οικονομικές δυνατότητες επιτρέπουν την ικανοποίηση αιτήσεων μόνο για 62.000 παιδιά. Οι δε αιτήσεις αφορούν σε περισσότερα από 111.800 παιδιά. Τώρα, μετά την πρόσθετη επιχορήγηση των 40.000.000 ευρώ, θα καλυφθούν, τουλάχιστον, το σύνολο σχεδόν των πιστοποιημένων θέσεων, ήτοι 89.000 από τις 89.900 θέσεις, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΚΕΔΕ. Το σίγουρο είναι, ότι, σύμφωνα με τους παρατιθέμενους αριθμούς, χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειές τους.

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΤΑΘΜΟΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: