ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ. ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ

ΠΗΓΗhttp://www.fonitisydras.com

YDRA - AFALATOSH

Σχετικά με την έναρξη λειτουργίας της αφαλάτωσης στο νησί μας ο Δήμος Ύδρας ανακοίνωσε:

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουμε επισήμως, ότι το Εργοστάσιο Αφαλάτωσης στο Μανδράκι, μετά τους δοκιμαστικούς κύκλους λειτουργίας, έχει πλέον τεθεί σε πλήρη παραγωγή.

Οι μονάδες λειτουργούν σε πλήρη δυναμικότητα, παράγοντας Π Ο Σ Ι Μ Ο νερό με σταθερό ρυθμό 68 μ3 την ώρα, δηλαδή περισσότερα από 1.600 μ3 την ημέρα.

Ταυτόχρονα έχει τεθεί σε λειτουργία και το σύστημα αυτοματισμού που ελέγχει την πληρότητα των δεξαμενών, έτσι ώστε αυτόματα πλέον να τίθενται σε λειτουργία οι αντλίες που προωθούν το πόσιμο νερό από την Δεξαμενή του Μανδρακίου σε αυτήν στα Καλά Πηγάδια αλλά και τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα χρειάστηκαν 2,5 χρόνια υπεράνθρωπης προσπάθειας, η οποία πέρα από τον τεχνικό και οικονομικό σχεδιασμό του έργου, τον οποίο έκανε εξ ολοκλήρου ο Δήμος Ύδρας με τους Συνεργάτες του, περιελάμβανε και την διεξαγωγή ενός διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή του αναδόχου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, στις 20 Σεπτεμβρίου 2013, με την ανάδοχο εταιρία ΤΕΜΑΚ Α.Ε. η οποία μειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για την λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων, γνωμοδοτήσεων και αδειών οι οποίες ανήλθαν σε 21 τον αριθμό.

Έτσι φτάσαμε στην σημερινή ημέρα όπου στις βρύσες μας τρέχει πια άφθονο και άριστης ποιότητας νερό.

Σήμερα, οι δημότες και οι επισκέπτες της Ύδρας, μπορούν να απολαμβάνουν επιτέλους νερό που είναι πραγματικά πόσιμο, αφού και η πρώτη χημική ανάλυση έδειξε ότι το αφαλατωμένο νερό με το οποίο υδρεύεται πλέον το νησί μας, έχει κατά πολύ χαμηλότερες τιμές από αυτές που προβλέπονται στις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η Κοινή Υπουργική Απόφαση περί «Ποιότητας Νερού Ανθρώπινης Κατανάλωσης» (ΦΕΚ 892/Β’/2001).

Επί πλέον η έναρξη λειτουργίας της μονάδας, σημαίνει και την απαρχή εξοικονόμησης ενός σημαντικού ετήσιου ποσού για τον Δήμο Ύδρας. Ενδεικτικά για κάθε ημέρα λειτουργίας της μονάδας το μήνα Αύγουστο ο Δήμος μας θα εξοικονομεί 2.700 ευρώ, ενώ το μέσο ετήσιο όφελος θα ανέρχεται στις 500.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Ύδρας, Άγγελος Λ. Κοτρώνης, πλήρως ικανοποιημένος και συγκινημένος, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι, που καταφέραμε να παραδώσουμε στον Υδραϊκό Λαό, ένα τόσο σημαντικό έργο. Μοιάζει απίστευτο, αλλά η Ύδρα πλέον θα υδροδοτείται μόνο με άριστης ποιότητας πόσιμο νερό, με όλα τα επακόλουθά του, τα οποία θα δώσουν στο νησί μας την άνεση και τον πολιτισμό, που τόσα χρόνια στερήθηκε.

Ένα πρόβλημα που για χρόνια ολόκληρα ταλαιπωρούσε το νησί μας, βρήκε σήμερα την οριστική του λύση.

Η Ύδρα τώρα αλλά και στο μέλλον θα υδρεύεται μόνο με νερό αφαλάτωσης.

Τέλος τα υδροφόρα πλοία, τέλος το κακής ποιότητας νερό.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω το Υπουργείο Πολιτισμού και όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, το Δημοτικό Συμβούλιο, τον συμπατριώτη και φίλο, Πρέσβη κ. Κωνσταντίνο Μπίτσιο, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους που ασχολήθηκαν αμέτρητες ώρες με το έργο, κ.κ Αναστάσιο Σωτηρόπουλο και Ιωάννη Παστό, τις Υπηρεσίες του Δήμου μας και όλους όσοι εργάζονται σε αυτές, τους ειδικούς συνεργάτες και συμβούλους του Δήμου και ιδιαίτερα τον κ. Δαμιανό Μπάμπο, για τις πολύτιμες γνώσεις που κατέθεσαν στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος. Χωρίς την αγάπη όλων τους το έργο αυτό, έργο ζωής για την μοναδική μας Ύδρα, δεν θα είχε πραγματοποιηθεί τόσο γρήγορα και τόσο τέλεια.

Ευχαριστίες πολλές και στην Εταιρία ΤΕΜΑΚ Α.Ε., για την μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία μας, ικανό δείγμα και το μέλλον.

Τέλος είμαι απόλυτα σίγουρος, πως η ολοκλήρωση του πρώτου από τα μεγάλα έργα υποδομής που είχαμε θέσει ως στόχο μας πριν 3,5 χρόνια, θα δώσει την ώθηση που έχει ανάγκη ο τόπος μας στις προκλήσεις του μέλλοντος».

ΠΗΓΗhttp://www.fonitisydras.com

 

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΡΟΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΚΟΥΔΑΚΗ

Σε ανακοίνωση προέβη ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης σχετικά με την έναρξη κανονικής ροής της αφαλάτωσης. Συγκεκριμένα τονίζει:

«Πληροφορηθήκαμε με χαρά, ότι η εγκατάσταση της αφαλάτωσης άρχισε σήμερα να δουλεύει κανονικά και οι πρώτοι 1000 τόνοι αφαλατωμένου νερού έχουν ήδη διοχετευτεί στο δίκτυο ύδρευσης του νησιού μας.
Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους όσους δούλεψαν για την ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού για την Ύδρα έργου: Την Περιφέρεια, την Απερχόμενη Δημοτική Αρχή, τους Υπαλλήλους του Δήμου και την Εταιρία που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την ολοκλήρωσή του.
Ευχόμαστε από καρδιάς το έργο αυτό να αποτελέσει το σημαντικότερο βήμα στην προσπάθεια να αποκτήσει η Ύδρα ένα αξιόπιστο δίκτυο ύδρευσης και νερό τέτοιας ποιότητας, που να καλύπτει όλες τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της.
Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, από την πρώτη μέρα που θα αναλάβουμε τον Δήμο, να αντικατασταθεί και το απαρχαιωμένο και ακατάλληλο δίκτυο από αμιαντοσωλήνες, έτσι που το νερό που προμηθεύονται οι Δημότες να είναι σύντομα και πραγματικά πόσιμο».

ΠΗΓΗhttp://www.fonitisydras.com

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ

Εισήγηση προς την οικονομική επιτροπή που θα συνεδριάσει στις 25 Αυγούστου έκανε με επιστολή του ο Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης προκειμένου να μειωθούν τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης για το 2015, με δεδομένη τη λειτουργία της αφαλάτωσης που διαμορφώνει το κόστος σε λιγότερη δαπάνη για τον Δήμο Ύδρας. Διαβάστε στα download attachments ολόκληρη την εισήγηση του Δημάρχου και τους συγκριτικούς πίνακες.

ΠΗΓΗ: http://www.fonitisydras.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: