ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 (21:00), ΣΤΟ «ΠΕΤΡΙΝΟ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Την Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014, ώρα 21:00, στο λεγόμενο «Πέτρινο» στην παραλία της Αναβύσσου (περιοχή Αλυκών), ενημερώνουμε, ενημερωνόμαστε, συζητούμε και αποφασίζουμε για το ζήτημα των παραλιών του δήμου μας (παραλίες Λαγονησίου, Σαρωνίδας, Αναβύσσου και Π. Φώκαιας), στο οποίο περιλαμβάνεται το ζήτημα των Αλυκών, των καντινών, των καταπατήσεων, της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, κλπ. Ειδικώς ως προς το ζήτημα των καντινών, επισημαίνουμε, ότι, με κύρια ευθύνη του Δήμου, εξελίσσεται σε πραγματική μάστιγα για τις παραλίες μας (βλέπε εδώ). Ήδη από τις προηγούμενες συγκεντρώσεις, τις οποίες απασχόλησε το ίδιο μείζον ζήτημα των παραλιών του δήμου μας, υπήρξε σημαντική πληροφόρηση των πολιτών, η οποία συνεχίζεται και θα συνεχισθεί. Αποφασίσθηκαν μάλιστα και συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες υλοποιούνται σταδιακά – μεθοδικά και υπεύθυνα. Διευκρινίζουμε, ότι στόχος των συγκεντρώσεων δεν είναι μόνο η ενημέρωση, αλλά η αφύπνιση των πολιτών, η ενεργοποίησή τους και η προώθηση συγκεκριμένων δράσεων, οι οποίες φέρνουν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα.

Παράλληλα με το ζήτημα των παραλιών του δήμου Σαρωνικού, την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014, συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών για το ζήτημα των χρήσεων γης στη Σαρωνίδα, καθώς και για άλλα ζητήματα, που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού, ως προς την ενημέρωση των πολιτών και τη λήψη των αποφάσεων. Ήδη, σε διάστημα ολίγων εβδομάδων έχουν συγκεντρωθεί περί τις 800 υπογραφές Σαρωνιδιωτών! Επίσης, έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές για το ίδιο ζήτημα δεκάδων άλλων δημοτών από άλλες περιοχές του δήμου Σαρωνικού. Επόμενος στόχος, ο οποίος σύντομα θα ξεπερασθεί, είναι οι 1.000 υπογραφές και έπεται συνέχεια. Από τις 800 υπογραφές έχουν κατατεθεί περισσότερες από 500.

Αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός, ότι αυξάνεται ο αριθμός των κατοίκων – δημοτών του δήμου Σαρωνικού (από όλες τις περιοχές), που ανταποκρίνεται και συμμετέχει, κερδίζοντας σε γνώσεις, ως προς τα δικαιώματά τους, αλλά και ως προς διάφορα άλλα ζητήματα. Παράλληλα, βιώνουν την αίσθηση και τη δύναμη της ομάδας και της αλληλεγγύης. Αισθάνονται, και μάλιστα δικαιολογημένα, ότι βρήκαν και βρίσκουν επιτέλους τον τρόπο να διατυπώσουν τις προτάσεις τους, να εκφράσουν τις απόψεις τους, την αγανάκτησή τους για την απαράδεκτη κατάσταση, που βιώνουμε, καθώς και να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους, προωθώντας συλλογικά και μεθοδικά το κοινό συμφέρον και την επίλυση κοινών προβλημάτων.

Συγκεντρωνόμαστε, ενημερώνουμε και ενημερωνόμαστε, συζητούμε δημοκρατικά, αποφασίζουμε δημοκρατικά και διεκδικούμε, ως ενεργοί πολίτες του Δήμου Σαρωνικού το δικαίωμά μας στην ενημέρωση, στο σεβασμό των δικαιωμάτων μας, στην ποιότητα ζωής, στη διαφάνεια, στην καθαριότητα, στην ορθή διαχείριση των χρημάτων, που καταβάλλουμε, ως φορολογούμενοι πολίτες, στην ορθή λειτουργία των υπηρεσιών και των θεσμικών οργάνων του Δήμου, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην οικονομική ανάπτυξη του Δήμου, κλπ. Αφήνουμε τη λογική της ανάθεσης και αποφασίζουμε για τον τόπο μας και τις τύχες μας, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας και τα αυτονόητα. Η δύναμη του πολίτη είναι η ενημέρωση, η συμμετοχή, η αλληλεγγύη και ο διαρκής έλεγχος της εξουσίας (της όποιας εξουσίας). Μόνο, εάν ο πολίτης συνειδητοποιήσει, ότι με τη συμμετοχή του και τη συνένωση των δυνάμεών του με αυτές των συμπολιτών του, μπορεί να αλλάξει τα πάντα στον τόπο του και να ορίσει τη μοίρα του, θα σωθεί η κοινωνία μας και η χώρα μας.

Διευκρινίζουμε, ότι η πρωτοβουλία μας αφορά σε όλους του πολίτες και δημότες του Δήμου Σαρωνικού. Επιδιώκουμε την ενίσχυση των δεσμών αλληλεγγύης μεταξύ των κατοίκων και δημοτών όλων των περιοχών του Δήμου Σαρωνικού (Καλύβια, Ανάβυσσος, Π. Φώκαια, Σαρωνίδα και Κουβαράς). Γι’αυτόν το λόγο οι συγκεντρώσεις αυτές γίνονται και θα γίνονται σταδιακά σε όλες τις περιοχές του Δήμου, με σκοπό να καθιερωθούν, αποτελώντας τοπικό δημοκρατικό θεσμό και κατάκτηση των τοπικών κοινωνιών. Ήδη, μετά τη Σαρωνίδα, ακολουθεί η Ανάβυσσος και έπεται συνέχεια, την οποία τροφοδοτεί η θετική ανταπόκριση των πολιτών – δημοτών. Στόχος είναι να ενισχυθούν σε όλο το Δήμο Σαρωνικού αντίστοιχες διαδικασίες. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα “ακουστεί” η φωνή των πολιτών, αλλά και θα υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα σε βασικά ζητήματα, που απασχολούν τους κατοίκους και τους δημότες του Δήμου Σαρωνικού.

Οδηγός μας είναι η προτροπή του Νίκου Καζαντζάκη από την «Ασκητική» του: Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα!

Σε όσους, για οποιονδήποτε λόγο, αδιαφορούν, απέχουν, δειλιάζουν και φοβούνται, αλλά και σε όσους μεταθέτουν τις ευθύνες σε άλλους και λειτουργούν με τη λογική της ανάθεσης, αφιερώνουμε το ακόλουθο ποίημα («ΛΟΓΟΙ») του ποιητή Έριχ Φριντ (Erich Fried):

ΛΟΓΟΙ

«Επειδή όλ’ αυτά δεν ωφελούν σε τίποτα
Εκείνοι έτσι κι αλλιώς κάνουν ό,τι θέλουν

Επειδή δεν θέλω
να ξανακαεί η γούνα μου

Επειδή θα γελάσουν και θα πουν
Μπας και φαντάστηκες πως εσένα περιμένανε

Κι έπειτα γιατί να τα πληρώνω πάντα εγώ;
Κανείς δεν θα μου πει ευχαριστώ

Επειδή τα πράγματα είναι πολύ μπλεγμένα
κι όποιος πάει να τα ξεμπλέξει τρώει το κεφάλι του

Επειδή κάθε κακό
ίσως νά’χει και την καλή πλευρά του

Επειδή όλα είναι σχετικά
κι άλλωστε ποιον να πρωτοπιστέψεις;

Επειδή είναι προτιμότερο
να τ’ αφήνω αυτά σε πιο αρμόδιους

Επειδή ποτέ δεν ξέρεις
τί κακό μπορείς να πάθεις

Επειδή δεν αξίζει τον κόπο
επειδή τούτοι δω δεν αξίζουν καμία θυσία»

Όλες αυτές είναι αιτίες θανάτου
για να γραφτούν στους τάφους μας

που θα πάψουν να σκάβονται
αν αυτοί είναι οι λόγοι

 

Την Παρασκευή, λοιπόν, 22 Αυγούστου 2014, ώρα 21:00, τα καρεκλάκια σας και στο «Πέτρινο» της παραλίας Αναβύσσου (περιοχή Αλυκών). Ζήστε την εμπειρία της συμμετοχής και δυναμώστε τη φωνή σας.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ

ΟΜΑΔΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: