ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΕΚΤΟΜΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ (ΦΕΤΒΑΣ)

IRAK-19

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εξέδωσαν θρησκευτικό διάταγμα (φετβάς) που ορίζει ότι όλα τα κορίτσια και οι γυναίκες 11 έως 46 ετών εντός και γύρω από τη Μοσούλη να υποστούν κλειτοριδεκτομή. Άμεση αντίδραση ζητά ο ΟΗΕ.

Η εντολή αφορά περίπου 4 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες, όπως υπολόγισε η Ζακλίν Μπάντκοκ, αντιπρόσωπος του ΟΗΕ και συντονίστρια ανθρωπιστικής δράσης, προσθέτοντας ότι «αυτό είναι κάτι πολύ καινούργιο για το Ιράκ. Είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να αντιμετωπισθεί».

Υπενθυμίζεται οτι μετά την ανακήρυξη του «χαλιφάτου» από το Ισλαμικό Κράτος – πρώην ΙΚΙΛ – οι χριστιανοί της Μοσούλης έλαβαν διορία να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ πλέον στην περιοχή έχουν μείνει 20 οικογένειες Χριστιανών που έχουν πληρώσει πρόστιμο στους τζιχαντιστές. Την προηγούμενη εβδομάδα οι αρχές του «ισλαμικού χαλιφάτου» είχαν ενημερώσει τους χριστιανούς ότι ή θα πληρώσουν τον φόρο θρησκείας ή θα θανατωθούν. Σύμφωνα με τον Guardian, χιλιάδες χριστιανοί έχουν φύγει από την πόλη αλλά και τις γύρω περιοχές.

Διαβάστε επίσης: Οι χριστιανοί του Ιράκ ζουν υπό τον φόβο των τζιχαντιστών

To θρησκευτικό διάταγμα δημοσιεύθηκε στο Twitter, αλλά μέχρι στιγμής εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους δεν το έχει σχολιάσει. Επίσης, φιλικά προς αυτούς ΜΜΕ απορρίπτουν την αυθεντικότητά του.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Σχολιάστε