ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΚΤΩΝ / ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ – ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ – ΦΡΟΝΤΙΔΑ»: Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO)

KAKTOI-10

Μεγάλη επιτυχία είχε η χθεσινή εκδήλωση, όπου δεκάδες συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικές παρουσιάσεις από τους Ανδρέα Λαρά, Χρήστο Ματσούκα και Ιωάννη Σιγάλα, οι οποίοι είναι ειδικοί σε ό,τι αφορά στους κάκτους και στα παχύφυτα, αλλά και να απολαύσουν δεκάδες είδη σπάνιων κάκτων και παχυφύτων, τα οποία μεταφέρθηκαν από μέλη του συλλόγου μας και της Ελληνικής Εταιρείας Κάκτων και άλλων Παχυφύτων και εκτέθηκαν για τους σκοπούς της εκδήλωσης. Παράλληλα, εκτέθηκαν καταπληκτικές φωτογραφίες του Δρ Ιωάννη Σιγάλα.

Όσοι συμπολίτες μας παρευρέθησαν στην εκδήλωση απέκτησαν σημαντικές γνώσεις για τους φυσικούς βιοτόπους των κάκτων και των παχυφύτων, για τη φυσιολογία τους, για τις ιδιαιτερότητές τους σε σχέση με τα υπόλοιπα φυτά και για τις μεθόδους καλλιέργειας και φροντίδας τους. Σε κάθε περίπτωση, έμειναν έκπληκτοι με την ποικιλία και την ομορφιά αυτών των εξαιρετικών φυτών, μεταβάλλοντας την εικόνα, που είχαν γι’αυτά. Εντυπωσιάστηκαν και από τις φωτογραφίες καταπληκτικών κακτόκηπων, αντίστοιχοι των οποίων θα μπορούσαν ευχερέστατα να δημιουργηθούν στην περιοχή μας. Παράλληλα, επισημάνθηκε η δυνατότητα εκτεταμένης καλλιέργειας κάκτων και παχυφύτων για εμπορικούς σκοπούς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σαρωνικού και των όμορων δήμων, καθότι το κλίμα της περιοχής είναι ιδανικό για τέτοιου είδους καλλιέργειες (π.χ. φραγκόσυκων, αλόης (vera), μπλε αγαύης, από την οποία παράγεται η τεκίλα, κλπ). Ήδη ένας συμπολίτης μας έχει ξεκινήσει την καλλιέργεια φραγκόσυκων για εμπορικούς σκοπούς. Η καλλιέργεια κάκτων και παχυφύτων στην περιοχή μας αποτελεί μία αναπτυξιακή πρόταση – διέξοδο, η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί από παραγωγούς και φυτωριούχους, νέους και παλαιότερους, της ευρύτερης περιοχής.

Για όσους συμπολίτες μας δεν κατόρθωσαν, για διάφορους λόγους, να παρευρεθούν στην εκδήλωση, τους υποσχόμαστε, ότι θα επαναληφθεί αντίστοιχη εκδήλωση. Παράλληλα, η εκδήλωση έχει βιντεοσκοπηθεί προς ανάρτηση στο διαδίκτυο (εντός των επόμενων ημερών θα γίνει η σχετική ανάρτηση)

Ευχαριστούμε ολόψυχα α) τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Λάκκας Αναβύσσου και τον πρόεδρό του, Οδυσσέα Μανουσαρίδη, για την υλικοτεχνική υποδομή και την φιλοξενία, που μάς παρείχαν, β) την Ελληνική Εταιρεία Κάκτων και άλλων Παχυφύτων για τη σημαντική συνδρομή των μελών της, με πρωτεργάτες τους Ανδρέα Λαρά, Χρήστο Ματσούκα και Ιωάννη Σιγάλα, γ) τον Δημήτριο Βλασσόπουλο για την εκ μέρους του προσφορά πρόσθετων καθισμάτων για το κοινό, δ) τη Σίσσυ Καψιμαλοπούλου για την εξαιρετική αφίσα, που φιλοτέχνησε για τις ανάγκες της εκδήλωσης, και εόλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας, που συνέδραμαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Παραθέτουμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση, καθώς και κάκτων – παχυφύτων. Παραθέτουμε, επίσης, βίντεο με αποσπάσματα της εκδήλωσης. Ενδιαφέρουσες φωτογραφίες και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στον ιστοχώρο http://kaktoi.wordpress.com

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»

 

 

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, κατά την προσέλευση του κοινού

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης – Οι παρουσιάσεις – προβολές

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η έκθεση σπάνιων ειδών κάκτων και παχυφύτων

DSC00106

Καλλιέργεια Φραγκόσυκων στα Καλύβια (οδός Αναβύσσου – Καλυβίων)

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εμπορική καλλιέργεια κάκτων και παχυφύτων

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Οι κάκτοι έχουν τα ωραιότερα λουλούδια

SISSY-1

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 (20:30): «Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΚΤΩΝ / ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ – ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ – ΦΡΟΝΤΙΔΑ»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: