ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο «ΙΜΠΡΑΗΜ» ΑΠΕΙΛΕΙ (ΚΑΙ) ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! – Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΙΚΙΛ

IRAK-17

Αν η Ιστορία είναι ένα σφαγείο, όπως είχε πει κάποτε ο Χέγκελ, όπου θανατώνονται πόθοι και αξίες, ενώ βασίλεια, δυναστείες και κοσμοθεωρίες γεννιούνται μόνον για να πεθάνουν, τότε σε τι «μεταφράζεται» ο διακαής, πλην νοσηρός πόθος των τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ να βαδίσουν με ευλαβική συνέπεια στα χνάρια της «νεκρής» πλέον Οθωμανικής Αυτοκρατορίας; Οπως όλα δείχνουν, στην αναβίωση του κομματιασμένου οθωμανικού ονείρου -δηλαδή στην επέκταση των Ισλάμ και την επιβολή του νόμου της σαρίας ακόμα και σε τόπους όπου δεν κυριαρχεί το μουσουλμανικό στοιχείο- μέσα από την αναδιαμόρφωση των συνόρων της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και της Ευρώπης, με έναν από τους βασικούς σταθμούς απόβασης την Ελλάδα.

Οι ιεροί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, αφού κήρυξαν την ίδρυση χαλιφάτου και κάλεσαν τζιχαντιστικές οργανώσεις από ολόκληρο τον κόσμο να εκφράσουν την πίστη τους σε αυτό, προχώρησαν στην έκδοση ενός χρονοδιαγράμματος του επεκτατικού πολέμου τους.

Σε έναν κόσμο όπου όλα χαρτογραφούνται… διέρρευσε, φυσικά, και ο χάρτης του ιερού πολέμου, αποκαλύπτοντας τις βλέψεις των ιερών μαχητών για την επιβολή του ισλαμικού νόμου: από την Τουρκία και την Κύπρο, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια θα περάσουν έως και την Ιβηρική Χερσόνησο.

Σύμφωνα με το πενταετές σχέδιο του επεκτατικού πολέμου των ισλαμιστών, η χώρα μας, η Βουλγαρία και η Ρουμανία εντάσσονται στο πρώτο μέρος του σχεδίου, ενώ η Ιβηρική Χερσόνησος -όπου το ισλαμικό στοιχείο έχει γράψει τη δική του ιστορία για 700 χρόνια, έως τα τέλη του 15ου αιώνα- προβλέπεται να έχει κατακτηθεί έως το 2020.

Ο χάρτης του ιερού πολέμου είχε «κυκλοφορήσει» νωρίτερα από την τούρκικη ιστοσελίδα Son Dakika, η οποία είχε χαρτογραφήσει τις «βλέψεις» του ΙΚΙΛ. Μετά όμως την κήρυξη του χαλιφάτου από τη σουνιτική οργάνωση των οπαδών του «ιερού πολέμου», η οποία έχει μάλιστα αποκηρυχθεί ακόμα και από την Αλ Κάιντα, ο χάρτης του επεκτατικού ιερού πολέμου αποκτά ειδικό βάρος. Η ανακήρυξη δε του ηγέτη του ΙΚΙΛ Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντισε σε χαλίφη και ηγέτη όλων των μουσουλμάνων και η αλλαγή ονόματος του ΙΚΙΛ σε Ισλαμικό Κράτος προσδίδουν στον «ιερό επεκτατικό πόλεμο» έναν «πανμουσουλμανικό χαρακτήρα», γεγονός που το καθιστά πιο επικίνδυνο. Αν προσθέσουμε σε αυτό ότι ο νέος χαλίφης που «κάνει τον κόσμο να τρέμει», όπως σχολίαζε το γαλλικό περιοδικό «Marianne», δηλώνει ότι επιθυμεί να αποκαλείται στο εξής Ιμπραήμ -όνομα του υιού του Μωάμεθ-, έτσι ώστε να συστηθεί ως διάδοχος και προφήτης, τότε αυξάνει τις πιθανότητές του να κάνει τουλάχιστον τον μουσουλμανικό κόσμο να τον «ακολουθήσει» στο «επεκτατικό όραμά του». Είναι άλλωστε ενορχηστρωτής του πρώτου «ιερού πολέμου» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.Αν λάβουμε, τέλος, υπόψη τους 5.000 Ευρωπαίους και Βορειοαφρικανούς τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ, τότε ο κίνδυνος μεγαλώνει, ιδίως αφού «αυτοί οι σε υπαρξιακή κρίση Ευρωπαίοι και Βορειοαφρικανοί» επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Το χαλιφάτο του 21ου αιώνα -91 χρόνια μετά τη διάλυση του τελευταίου χαλιφάτου, εκείνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας- είναι η «νέα απειλή για τον κόσμο», όπως σχολίαζε το γαλλικό περιοδικό «Nouvel Observateur».

Σε αυτό το σημείο ας ορίσουμε τι είναι χαλιφάτο, το οποίο στα αραβικά σημαίνει διαδοχή. Πρόκειται για ένα ισλαμικό κράτος που περιλαμβάνει το σύνολο των μουσουλμάνων πιστών (ουμά), που βασίζεται στον ισλαμικό νόμο (σαρία) και που κυβερνάται από έναν μοναδικό χαλίφη, που θεωρείται διάδοχος του προφήτη Μωάμεθ.Χαλίφης στη θέση του χαλίφη λοιπόν. Η ατέρμονη επαναλαμβανόμενη φράση του Ιζνογκούντ δεν αφορά αυτή τη φορά φυσικά πρόσωπα αλλά κράτη… Και δεν θα είναι μέρος ακόμα μίας γαλλικής κομεντί, αλλά πιθανόν το επόμενο μεγάλο παγκόσμιο δράμα της ανθρωπότητας.

 

– Ο ΧΑΛΙΦΗΣ ΙΜΠΡΑΗΜ

Κάποιοι τον αποκαλούν «αόρατο σεΐχη», ενώ άλλοι τον αντιμετωπίζουν ως τον «νέο Μπιν Λάντεν». Εκείνος όμως συστήνεται ως χαλίφης Ιμπραήμ -ο διάδοχος του Μωάμεθ και κατ’ επέκταση και όλων των μουσουλμάνων- ενώ παράλληλα διατυμπανίζει ότι θέλει να σβήσει από τον χάρτη την Αλ Κάιντα. Και το έχει ήδη καταφέρει, αφού τελευταία κανείς δεν μιλά για το έως τώρα μεγαλύτερο «δίκτυο τρόμου». Ο 43χρονος Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ο έως τώρα αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) και νυν χαλίφης του Ισλαμικού Κράτους, που ενσαρκώνει το νέο σύμβολο του «σύγχρονου τρόμου», προέρχεται από θρησκευόμενη οικογένεια, είναι κάτοχος διδακτορικού στις Ισλαμικές Σπουδές από το πανεπιστήμιο της Βαγδάτης και επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ για 10.000.000 δολάρια.

 

Δήμητρα Αθανασοπούλου

ΠΗΓΗhttp://www.dimokratianews.gr

 

Η Ευρώπη και η Ελλάδα στο στόχαστρο του ΙΚΙΛ

Μεγαλεπήβολα σχέδια εκπονούν οι τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ όπως προκύπτει από τον χάρτη του χαλιφάτου και των συμμαχιών που δόθηκε στη δημοσιότητα.

ISLAM-3

Πρόκειται για έναν χάρτη που υποτίθεται ότι δείχνει τις περιοχές που το ΙΚΙΛ σχεδιάζει να έχει υπό τον έλεγχό του την επόμενη πενταετία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο αφορά και χώρες που δεν επικρατεί το μουσουλμανικό στοιχείο.
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και μεγάλες περιοχές της Ασίας, ενώ αποκαλύπτει επίσης τη φιλοδοξία του χαλιφάτου να επεκταθεί στην Ευρώπη.

Η Ισπανία, στην οποία οι μουσουλμάνοι κυριαρχούσαν μέχρι τα τέλη του 15ου αιώνα, θα αποτελέσουν μέρος του χαλιφάτου, όπως και οι χώρες των Βαλκανίων (φυσικά και η Ελλάδα) και της Ανατολικής Ευρώπης,συμπεριλαμβανομένη μέχρι και την Αυστρία.
Εξάλλου, το ΙΚΙΛ όρισε τον αρχηγό του Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι “χαλίφη” και άρα “ηγέτη των μουσουλμάνων σε ολόκληρο” τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Associated Press σε ηχητικό μήνυμα, ο Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι, εκπρόσωπος του ΙΚΙΛ, δηλώνει:

“Κατά τη διάρκεια συνάντησης, η “σούρα” (το συμβούλιο) του Ισλαμικού Κράτους αποφάσισε να ανακοινώσει την εγκαθίδρυση του ισλαμικού χαλιφάτου και να ορίσει έναν χαλίφη για το Κράτος των μουσουλμάνων. Ο τζιχαντιστής σεΐχης αλ Μπαγκντάντι ορίστηκε χαλίφης των μουσουλμάνων”.
Ένα χαλιφάτο είναι ένα ισλαμικό κράτος που περιλαμβάνει το σύνολο των μουσουλμάνων πιστών (ουμά), βασίζεται στον ισλαμικό νόμο (σαρία) και κυβερνάται από έναν μοναδικό χαλίφη, που θεωρείται διάδοχος του προφήτη Μωάμεθ.
Ο όρος “χαλιφάτο” σημαίνει “διαδοχή” στα αραβικά.
Το τελευταίο Χαλιφάτο που υπήρχε στον κόσμο ήταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία διαλύθηκε πριν από 91 χρόνια, το 1923.
Οι λέξεις «Ιράκ» και «Λεβάντε» θα καταργηθούν από το αρκτικόλεξο ΙΚΙΛ, το επίσημο όνομα του οποίου θα είναι «Το Ισλαμικό Κράτος» προσέθεσε ο Αντνάνι.

Στο στρατιωτικό πεδίο:
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αποκλείσει τη Ράκα, στη βόρεια Συρία και έχουν μεταφέρει στην περιοχή νέο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων και πυραύλων, από το γειτονικό Ιράκ, ανέφεραν τη Δευτέρα ακτιβιστές που βρίσκονται μέσα στην πόλη.
“Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στη Ράκα έχουν αποκλειστεί. Κανείς δεν μπορεί να μπει ή να φύγει από τη Ράκα τώρα. Έχουν μεταφέρει και πυραύλους εδάφους-εδάφους”, είπε ένας ακτιβιστής που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, μιλώντας μέσω Διαδικτύου στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Μια φωτογραφία που έστειλε ο ακτιβιστής στο πρακτορείο δείχνει έναν μεγάλο πύραυλο πάνω σε ένα στρατιωτικό όχημα μέσα στην πόλη της Ράκα η οποία είναι προπύργιο του ΙΚ.
Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε και από τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
“Το Ισλαμικό Κράτος μεταφέρει βαριά όπλα στη Ράκα καθημερινά. Η οργάνωση διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κράτους, εκτός από αεροπορία”, τόνισε.
Ένας άλλος ακτιβιστής από την ίδια πόλη, ο Άμπου Ιμπραχίμ, δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook πολλές φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται πύραυλοι και ανέφερε ότι οι άνδρες της οργάνωσης παρελαύνουν στη Ράκα με άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και κανόνια.
Την ίδια ώρα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε απειλούν ότι θα διαρρήξουν και άλλα, πέραν της Συρίας, σύνορα, του Ιράκ, της Ιορδανίας και του Λιβάνου.
Σε βίντεο που ανέβηκε στο Ιντερνετ, με τίτλο “Τέλος της Σάικς-Πικό” (γαλλο-βρετανική συμφωνία του 1916 για τον καταμερισμό των ζωνών επιρροής στη Μέση Ανατολή μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας), εκπρόσωπος του ΙΚΙΛ δηλώνει μπροστά σε συνοριακό πέρασμα στη συρο-ιρακινή μεθόριο, υποσχόμενος και την απελευθέρωση της Παλαιστίνης: “Αυτά δεν είναι τα μόνα σύνορα που θα διαρρήξουμε, θα διαρρήξουμε και άλλα σύνορα”.
Την ίδια στιγμή στο Ιράκ, ο ιρακινός στρατός έχει εξαπολύσει τη μεγαλύτερη αντεπίθεση για την ανακατάληψη του Τικρίτ και άλλων πόλεων του βορείου Ιράκ, οι οποίες κατελήφθησαν κατά την αστραπιαία επέλαση των δυνάμεων ου ΙΚΙΛ που ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου.
Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) που πρωτοεμφανίστηκε στη Συρία το 2013, μετονομάστηκε επίσης την Κυριακή σε Ισλαμικό Κράτος, χωρίς γεωγραφικούς προσδιορισμούς.
* Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι στέλνει και νέα αποστολή 200 αμερικανών στρατιωτών για την προάσπιση της αμερικανικής Πρεσβείας στη Βαγδάτη. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 800 στρατιώτες βρίσκονται μέσα στο Ιράκ.
Από την ιστοσελίδα www.nooz.gr Με πληροφορίες και φωτό από Daily Mail, BBC και ΑΠΕ

ΑΠΟhttp://infognomonpolitics.blogspot.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: