ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΤΩΝ ΑΛΥΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. ΑΓΟΝΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΔ (VIDEO)

ΑΛΥΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ (ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΛΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ)

Άγονος κατέστη ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ για τις Καντίνες Αλυκών Αναβύσσου και ήδη ο Δήμος με παράταση Μίσθωσης, ανέθεσε στους περσινούς επιχειρηματίες την εκμετάλλευση των ίδιων Καντινών ενώ ταυτόχρονα λειτούργησε και το ΠΕΤΡΙΝΟ υπό την ευθύνη της Μονομετοχικής.

Αυτά τόνισε ο Δήμαρχος Π.Φιλίππου ενημερώνοντας το Σώμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26/6/14.

Ως γνωστόν, ο Δήμαρχος έχει ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό, ότι θα ενημερώνει σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις που θα υπάρχουν σε αυτό το καυτό ζήτημα, όχι τόσο για τις Καντίνες αλλά κυρίως γιατί μέσω των Καντινών, η ΕΤΑΔ επιχειρεί πλέον να παίξει κυρίαρχο ρόλο στην παραλία  και τις ΑΛΥΚΕΣ,  ώστε  το Δημοτικό Συμβούλιο, αν χρειάζεται να αποφασίζει  κάθε φορά για τους ανάλογους χειρισμούς.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το Δημοτικό Συμβούλιο προχθές θα έπρεπε με απόφασή του να στηρίξει τις επιλογές της Μονομετοχικής για την Παράταση εκμίσθωσης και την λειτουργία του ΠΕΤΡΙΝΟΥ, κάτι που δεν κατέστη δυνατό αφού είχαν απομείνει στην Αίθουσα μόνον 6 Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Με αυτή την αφορμή ακολούθησαν έντονοι διάλογοι μεταξύ του κου Κωνστανέλου, της Προέδρου και του Δημάρχου καθώς ο πρώτος επέρριψε ευθύνες στην κα Κόλλια  για το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχή φορά έβαλε το θέμα των Αλυκών τελευταίο στην ημερήσια Διάταξη.  Ο κος Κωνσταντέλλος έκανε  επίθεση και στον Δήμαρχο, ο οποίος του απάντησε με  καυστικό τρόπο, ενώ ο κος Γκέραλης καταδίκασε τον τρόπο με τον οποίον εκφράστηκε ο κος Κωνσταντέλλος για το πρόσωπο της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η κα Περπερίδου κατήγγειλε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι απαξιώνουν με την μη προσέλευσή τους όσους τους έχουν εκλέξει.

Κλείνοντας την συνεδρίαση η κα Κόλλια δήλωσε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τις Αλυκές.

ΠΗΓΗhttp://paraktios.h-d-s.gr

 

Ο «πόλεμος της …. καντίνας» και ο εμπαιγμός συνεχίζονται. Δυστυχώς, έχουμε την αίσθηση, εάν όχι τη βεβαιότητα, ότι η δημοτική αρχή εμπαίζει τους δημότες και ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για ελεύθερες παραλίες. Αντιθέτως, με την τακτική της δίνει διαρκώς το άλοθι στην ΕΤΑΔ και στην κυβέρνηση να αναλάβουν την κατάσταση στις παραλίες, υλοποιώντας τα σχέδιά τους, τα οποία προβλέπουν δραστικό περιορισμό της πρόσβασης των δημοτών – πολιτών στις παραλίες.  Μέχρι σήμερα, έχουμε δημοτικές καντίνες, που παράγουν ελλείμματα (;), αλλά και ιδιωτικές καντίνες, κατά παραχώρηση από το Δήμο σε συγγενικά ή φίλια πρόσωπα δημοτικών αρχόντων, όπως καταγγέλλεται κάθε χρόνο, οι οποίες προκαλούν με τον τρόπο, που λειτουργούν, με την ανοχή του Δήμου. Ενώ, μάλιστα, εμφανίζεται ο δήμος να «αγωνίζεται» κατά της ιδιωτικοποίησης των παραλιών, την ίδια στιγμή παραχωρεί σε ιδιώτες τη διαχείριση τμημάτων των παραλιών του Δήμου, αδιαφορώντας για την καθαριότητα και την περιποίηση των παραλιών του Δήμου, όπου οι κάτοικοι αντιδρούν στην τοποθέτηση καντινών, ώστε να τους αναγκάσει να αποδεχθούν την τοποθέτησή τους. Εάν πραγματικά ενδιαφέρονταν για τις Αλυκές και τις παραλίες του Δήμου, υπήρχαν τρόποι να αντιδράσουν δημιουργικά επί σειρά ετών. Όμως δεν το έπραξαν και δεν το πράττουν. Η έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων προκύπτει, επίσης, τόσο από την τοποθέτηση του θέματος των Αλυκών Αναβύσσου, ως τελευταίου, στην ημερήσια διάταξη, όσο και από την παρουσία ελαχίστων δημοτικών συμβούλων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εμείς ενδιαφερόμασθε για δημόσιες και καθαρές παραλίες και είμαστε αντίθετοι, τόσο στην παραχώρηση της διαχείρισής τους σε μικροϊδιώτες – μικροεπιχειρηματίες, όπως παγίως γίνεται από την εκάστοτε δημοτική αρχή, όσο και στην παραχώρηση της διαχείρισής τους σε μεγαλοϊδιώτες – μεγαλοεπιχειρηματίες, που επιδιώκει η κυβέρνηση, μέσω της ΕΤΑΔ και του ΤΑΪΠΕΔ. Το αποτέλεσμα και στη μία και στην άλλη περίπτωση είναι αρνητικό για τους δημότες – πολίτες. Πληρώνουμε, ως δημότες, τους δημοτικούς φόρους και τα δημοτικά τέλη και απαιτούμε ανταποδοτικότητα και καλές υπηρεσίες από το Δήμο. Απαιτούμε, επίσης, και την άμεση εφαρμογή του νόμου. Σε κάθε περίπτωση, θα επανέλθουμε συντόμως στο ζήτημα των καντινών, των παραλιών και των Αλυκών Αναβύσσου.

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: