ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ν. ΒΟΛΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ «ΜΑΥΡΟ ΛΙΘΑΡΙ»

Λαγονήσι, 7 Μαΐου, 2014
Δελτίο Τύπου
Για τις φωτογραφικές τροποποιήσεις σχεδίου πόλης στην Ανάβυσσο

BOLAKOS-3Με αφορμή τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με μεμονωμένες ρυθμίσεις του σχεδίου πόλης στο Μαύρο Λιθάρι με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων αιρετού και δύο ακόμη ιδιοκτητών γης, η δημοτική Κίνηση Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού καταγγέλλει:
1. Τις μεμονωμένες, φωτογραφικές και μάλιστα επανειλημμένες παρεμβάσεις στα σχέδια πόλης – και όχι μόνον, προς ίδιο συμφέρον. Ένα τέτοιο γεγονός είναι διπλά κατακριτέο και καταδικαστέο όταν αιρετοί, στους οποίους ανατίθεται η ευθύνη συγκεκριμένων Υπηρεσιών, – εν προκειμένω της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σαρωνικού – καταχρώνται την ιδιότητά τους και την εμπιστοσύνη των πολιτών για την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων.
2. Την υποκριτική στάση αιρετών, οι οποίοι προΐστανται εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων κατά «μεγαλοεπενδυτών,» ενώ μεθοδεύουν οι ίδιοι και προς ίδιο συμφέρον την προσέλκυση και εγκατάσταση μεγάλων συμφερόντων στην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού.
3. Τις κατά κανόνα μεθοδεύσεις Υπηρεσιών και παραγόντων του Δήμου Σαρωνικού, με τις οποίες αρνούνται στην πράξη την ενημέρωση των πολιτών, συντηρούν την αδιαφάνεια στο Δήμο και ακόμη – ακόμη φέρουν τους πολίτες προ τετελεσμένων και αδιεξόδων, συχνά ζημιώνοντάς τους όπως και συνολικά τις τοπικές κοινωνίες.
Η Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού και ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Νίκος Βολάκος, λόγω και της επαγγελματικής του ιδιότητας ως πολιτικός μηχανικός, επαναλαμβάνουν ότι τα σχέδια πόλεις, οι αλλαγές χρήσεις γης, κ.λ.π. αποτελούν αναπτυξιακά εργαλεία για τον τόπο, απαιτούν μακρόπνοο και συνολικό σχεδιασμό και πρέπει να αποφασίζονται και να προωθούνται με γνώμονα τις ανάγκες του τόπου και των πολιτών. Οι φωτογραφικές ρυθμίσεις αποτελούν σκανδαλώδη πρόκληση του κοινού αισθήματος και συχνά κινούνται στα όρια του νόμου.
Η δημοτική Κίνηση Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού ανακοινώνει  ότι ως δημοτική Αρχή θα ανοίξει προς έλεγχο όλους τους φακέλους που αφορούν σε πράξεις αλλαγών χρήσεων γης και ρυθμίσεων στα σχέδια πόλης σε όλο το Δήμο Σαρωνικού, θα αποκαταστήσει την τάξη για τη δικαίωση πολιτών που έχουν τυχόν θιγεί από αδιαφανείς και φωτογραφικές ενέργειες και ασφαλώς δεσμεύεται για άλλη μια φορά για τη διαφάνεια σε όλες τις λειτουργίες, υπηρεσίες και αποφάσεις του Δήμου και για την ενημέρωση των πολιτών.

ΠΗΓΗhttp://paraktios.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: