ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΖΑΧΑΡΩ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΥ: ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΡΙΖ.Ε.Σ.» – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ

ΖΑΧΑΡΩ ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΥ
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Παλαιάς Φώκαιας, για τον Δήμο Σαρωνικού, με την Υποψήφια Δήμαρχο Σαρωνικού ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΠΤΗ (ΡΙΖ.Ε.Σ.)

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και κατοικώ στην Παλαιά Φώκαια.
Είμαι συνταξιούχος Υποδιευθύντρια της ΕΤΒΑ.
Διετέλεσα Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Παλ. Φώκαιας, επί προεδρίας Δημητρίου Μάγειρα, όταν καταρτίστηκαν οι μελέτες   και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για το έργο ανάπλασης της παραλίας και θωράκισης του λιμανιού της πόλης.
Τότε οργανώθηκαν για πρώτη φορά τα ΦΩΚΑΙΚΑ, πολιτιστικές εκδηλώσεις που αφορούν την ιστορία και τον πολιτισμό της Π. Φώκαιας.
Ξεκινώντας από την αλησμόνητη πατρίδα την Π. Φώκαια Μικράς Ασίας ,   ταξίδεψα σ όλη τη Μεσόγειο, επισκεπτόμενη τις αποικίες των θαλασσοπόρων ΦΩΚΑΕΩΝ, Μασσαλία, Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, για να δραστηριοποιηθώ στη συνέχεια στην αδελφοποίηση της Π.Φώκαιας με τις αρχαίες της αποικίες.
Προσπαθησα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, με φάκελλο που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, να ιδρυθεί το Πολιτιστικό Δίκτυο οι Φωκαείς στην Μεσόγειο. Η προσπάθεια αυτή, που δυστυχώς εγκαταλείφθηκε από την Δημοτική Κοινότητα,   μπορεί να συνεχιστεί, προς όφελος της   τουριστικής ανάπτυξη του τόπου μας.
Ημουν Γεν. Γραμματέας του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Παλ. Φώκαιας ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, όταν ανακαινίστηκε το παλιό Δημοτικό Σχολείο σε Κέντρο Νεότητας, το οποίο από το 1999 δυστυχώς έγινε αποθήκη της Κοινότητας.
Υπήρξα ιδρυτικό μέλος του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Π. Φώκαιας Ο ΠΥΘΕΑΣ, του οποίου σήμερα είμαι Πρόεδρος. Τα τελευταία χρόνια, για πρώτη φορά οργανώθηκαν δυο φορές ιστιοπλοϊκοί αγώνες στο Λιμάνι της Π. Φώκαιας, για παιδιά, και θεσμοθετήθηκε το κύπελλο ΠΥΘΕΑΣ.
Είμαι διαχειριστικό μέλος στην Πολιτιστική Εταιρία ΦΩΚΑΕΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, υπεύθυνη για την διοργάνωση συναυλιών, διαλέξεων, εκθέσεων, βιβλιοπαρουσιάσεων, κλπ. που αφορούν την ιστορία της Π. Φώκαιας και γενικότερα θέματα.

Εχω λάβει μέρος σε κινητοποιήσεις και Επιτροπές Πρωτοβουλίας κατοίκων για :

–          την αξιοποίηση της έκτασης των Αλυκών στην Ανάβυσσο,

–          το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμάτων και λυμάτων της περιοχής.

–          το πρόβλημα των εγκαταστάσεων ιχθυοκαλλιέργειας στο 59ο χλμ.

Έχω συγγράψει τα βιβλία «ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ» και «Ένας Φωκιανός Πρόεδρος θυμάται». .

Αρθρογραφώ στην εφημερίδα ΝΤΕΛΑΛΗΣ.

Η γνώση της ιστορίας και του πολιτισμού της Παλαιάς Φώκαιας και τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια που έζησα σε τούτο τον απείρου κάλλους θαλασσινό τόπο, ενέπνευσαν σε μένα, όλα αυτά τα χρόνια, την αγάπη και το πάθος να ασχοληθώ με την προβολή της πατρίδας μου και την προσπάθεια για να μην κακοποιηθεί η τουριστική αυτή περιοχή από κάθε είδους συμφέροντα.

Ανοιχτή Επιστολή προς τους/τις συμπολίτες μου της Παλαιάς Φώκαιας

 

RIZES-7Γιατί κατεβαίνω στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΡΑΠΤΗ (ΡΙΖ.ΕΣ.)
Γιατί τα τελευταία χρόνια, κανείς από το απερχόμενο πολιτικό προσωπικού του Δήμου Σαρωνικού, που ζητάει πάλι την ψήφο μας, δεν ενδιαφέρθηκε για τον τόπο μας, για να γίνει έστω μια πλατεία, να διαμορφωθεί ένας χώρος, να φυτευθεί ένα δενδρο, να πραγματοποιηθεί ένα έργο ανάπτυξης και υποδομής όπως, η αποκατάσταση της χωματερής, ν’ αρχίσει η διαχείριση των απορριμάτων και η επεξεργασία των λυματων, για   να πάψουμε πια να έχουμε βόθρους.

Κατεβαίνω στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Αγγελικής Ράπτη:
Για να προωθηθεί ο πολιτισμός, με την ίδρυση του Ιστορικού Μουσείου της Π. Φώκαιας, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο, που δυστυχώς χρησιμοποιείται σαν αποθήκη αχρήστων της Κοινότητας.
Για να ξεκινήσουν πάλι τα πολιτιστικά ταξίδια των Φωκαέων στην Μεσόγειο, και να ξαναρχίσει η διοργάνωση των ΦΩΚΑΙΚΩΝ,   που κάθε καλοκαίρι μάζευε χιλιάδες κόσμο στο θεατράκι.
Για ν αρχίσει επί τέλους το έργο του αλιευτικού καταφυγιού, που θα σώσει τα αλιευτικά μας σκάφη από τις φουρτούνες και θα δώσει ζωή στο λιμάνι.
Για να αρχίσει η κατασκευή του νέου νεκροταφείου, έξω από το κέντρο της πόλης, που είναι χωροθετημένο στη Γερακίνα, από το 1999.
Για να γίνει επι τέλους Γυμνάσιο και στην Παλαιά Φώκαια, και το Δημοτικό μας Σχολείο να αναβαθμιστεί σε 12θέσιο.
Για νάρθει το λεωφορείο Ε22 μέχρι και το Θυμάρι, γιατί οι Φωκιανοί δεν είναι πολίτες δευτέρας κατηγορίας και να μπει επι τέλους μια εσωτερική συγκοινωνία, που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους μέσα στο Δήμο Σαρωνικού.
Για να συνεχιστούν οι ενέργειες για την επέκταση του σχεδίου πόλης της Παλ. Φώκαιας, που έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια, χωρίς να έχουν οι πολίτες καμμία πληροφόρηση.
Για να σταματήσουν οι πελατειακές σχέσεις με τις οποίες ευνοούνται οι λίγοι συγγενείς και φίλοι των διοικούντων, με τους υπόλοιπους να αρκούνται στις υποσχέσεις και να περιμένουν ματαίως να ευνοηθούν μιαν άλλη φορά.
Για να αξιοποιηθεί επι τέλους η έκταση των Αλυκών, προς όφελος του Δήμου και των κατοίκων και να μείνει η παραλία ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους.
Είναι ευνόητο, ότι όλα τα παραπάνω έπρεπε νάχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια, γιατί υπήρχαν στα προγράμματα των υποψηφίων. Εξαγγελίες έγιναν και υποσχέσεις δόθηκαν, όμως τίποτα δεν πραγματοποιήθηκε. Ο τόπος και οι κάτοικοι αρκετά περίμεναν.
Τώρα, ήρθε η ώρα ν αλλάξουν τα πράγματα, ήρθε η ώρα να αναλάβουν την Διοίκηση του Δήμου άνθρωποι   με όρεξη για δουλειά, που θα συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του τόπου. Άνθρωποι με διαφορετική νοοτροπία, απ αυτήν του να μαζέψουμε ψήφους για να πάρουμε την εξουσία και «μετά βλέπουμε» αυτά που δυστυχώς τόσα χρόνια δεν είδαμε.
Η Αγγελική Ράπτη και το επιτελείο που την περιβάλλει, εγγυάται μιαν άλλη διοίκηση στο Δήμο, εγγυάται το νοικοκύρεμα των υπηρεσιών του ώστε να μην έχει ο Δήμος χρέη,   εγγυάται τη δραστηριοποίηση των επιστημόνων και όλων των συνεργατών της   για αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, για την υλοποίηση των έργων, που χρόνια εξαγγέλονται και ποτέ δεν γίνονται.
Προσωπικά συμμετέχω σ αυτήν την ειλικρινή προσπάθεια γιατί δεν μπορώ παρά να συνεχίσω να προσφέρω στον τόπο μου, όπως έκανα τόσα χρόνια. Και πιστεύω ότι οι συμπολίτες μου θα με δικαιώσουν.

Ζαχαρώ Φρατζέσκου
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σαρωνικού
με τον Συνδυασμό της Αγγελικής Ράπτη (ΡΙΖ.ΕΣ.)

ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ?                   

Γράφει η Ζαχαρώ Φρατζέσκου

Αυτή την φορά, το ξέρουμε όλοι πολύ καλά, δεν είναι σαν τις άλλες.

Αυτή τη φορά (και δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για όλη τη Χώρα), στον τόπο μας , υπάρχουν πολλοί άνεργοι και ειδικά νέοι, χωρίς ελπίδα.

Αυτή τη φορά τα μαγαζιά της περιοχής μας κλείνουν το ένα μετά το άλλο.Οι ταβέρνες της παραλίας ειδικότερα, κυνηγάνε τον πελάτη με το τουφέκι.

Αυτή τη φορά, νοικοκυραίοι άνθρωποι, μετράμε και το ευρώ που θα δώσουμε ακόμα και για φάρμακα.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ:

Υποψήφιους που ξέρουμε ότι είναι σε θέση και μπορούν με τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους,   να διαχειριστούν προγράμματα ανεργίας, περιβάλλοντος, ανάπτυξης και πολιτισμού, γιατι η εγκατάλειψη της περιοχής δεν πάει άλλο.

Υποψήφιους που έχουν αποδείξει ότι είναι δυναμικοί και ξέρουν να διεκδικούν για την αναβάθμιση της πόλης μας και την δημιουργία σ αυτήν θέσεων εργασίας, αν είναι δυνατόν για όλους και οχι μόνο για τους λιγοστούς ημέτερους.

Υποψήφιους που είναι ειλικρινείς και αποτελεσματικοί   και ξέρουν να παλεύουν για να πάει μπροστά ο τόπος και όλοι οι πολίτες που ζούμε σ αυτόν, εκμεταλλευόμενοι την απείρου κάλλους περιοχή μας, προς το συμφέρον το δικό μας και όχι των ξένων.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ, ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΤΙΜΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ.

ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!

Ζαχαρώ Φρατζέσκου

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: