ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ν. ΒΟΛΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ (DEBATE)

 

Λαγονήσι, 6 Μαΐου, 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την τάξη των πραγμάτων: Περί Debate o λόγος
 
BOLAKOS-3Από τις αρχές Φεβρουαρίου ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Νίκος Βολάκος πραγματοποίησε έξι ομιλίες και ανοικτές συζητήσεις με τους πολίτες στο Δήμο Σαρωνικού, μεταξύ άλλων απευθύνοντας πρόσκληση προς τους συνυποψηφίους δημάρχους για τη διεξαγωγή από κοινού δημόσιας συζήτησης (Debate). Παραμένοντας συνεπής στις προθέσεις και ανακοινώσεις του κ. Βολάκου, επανειλημμένως έκτοτε η Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού δημοσιοποίησε την ίδια πρόσκληση εκ μέρους του υποψηφίου δημάρχου χωρίς να βρει ανταπόκριση. Και αυτό, παρά τη συνεχιζόμενη δημόσια ρητορική των συνυποψηφίων του περί «ανάγκης ενημέρωσης των πολιτών,» περί «της σημασίας του δημοσίου διαλόγου,» περί «δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών» καθώς και περί «συμμετοχικής δημοκρατίας.»
Τελικώς, έστω και στο παρά πέντε, προ δύο εβδομάδων περίπου, συμφωνήθηκε μεταξύ όλων των υποψηφίων η δημιουργία διαπαραταξιακής Επιτροπής για την υλοποίηση ενός – του πρώτου – debate στο Δήμο μας. Στην Επιτροπή συμμετείχαν αντιπρόσωποι όλων των συνδυασμών εκτός εκείνου του κ. Σωφρόνη, ο οποίος προέβαλε κωλύματα συμμετοχής του  ή αντιπροσώπου του σε κάθε ορισμένη και προαποφασισμένη από όλους συνάντηση. Ωστόσο, ο κ. Σοφρώνης ζήτησε από την επιτροπή να προχωρήσει στις εργασίες της και να τον κρατάει ενήμερο. Η Επιτροπή συνέχισε να επεξεργάζεται τους όρους διεξαγωγής του debate και μάλιστα ο κ. Σοφρώνης με ηλεκτρονικό μήνυμά του το Σάββατο, 3 Μαΐου, ενημέρωσε ότι τους αποδέχεται.
 Παρόλα αυτά, το μεσημέρι της επόμενης Δευτέρας, 5ης Μαΐου, ο συνδυασμός του κ. Σοφρώνη εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην εκδήλωση, την οποία χαρακτηρίζει μάλιστα «κοκορομαχία.»
Κατόπιν αυτού, απεσύρθησαν οι δηλώσεις συμμετοχής του κ. Τσαλικίδη και της κας Ράπτη στο debate, με αποτέλεσμα η προσπάθεια αυτή να καταλήξει σε αδιέξοδο.
Η Σύγχρονη Πόλη θεωρεί ότι η ιστορία μιλάει από μόνη της και ως εκ τούτου δεν επιστρέφει χαρακτηρισμούς στον κ. Σοφρώνη. Ο υποψήφιος δήμαρχος, κ. Νίκος Βολάκος δηλώνει δε διαθέσιμος να μετάσχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση θα προάγει το δημόσιο διάλογο και θα αναδείξει τη βέλτιστη επιλογή για τη δημαρχιακή Αρχή. 
 

ΠΗΓΗhttp://paraktios.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: