ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΜΟΦΩΝΟ «ΟΧΙ» ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΒΙΟΜΑΖΑΣ. ΤΡΙΑ, ΟΜΩΣ, ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΗΔΗ

 

Ομόφωνα αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις Μονάδες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, οι οποίες συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι σχετικές εισηγήσεις του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Ιάκωβου Προμπονά ήταν αρνητικές και αυτό ικανοποίησε τους εκπροσώπους του Δήμου Μαρκοπούλου, οι οποίοι με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Βασίλη Μεθενίτη, ήταν παρόντες και… ετοιμοπόλεμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δημοσθένης Μπαρούτας και Γιάννης Δημόπουλος είχαν εν τω μεταξύ διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπήρχε περίπτωση να υπερψηφίσουν οποιαδήποτε αντίθετη θέση της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου.

Αυτό όμως που δημιουργεί αναστάτωση είναι η επισήμανση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ότι ήδη έχουν εγκριθεί τρεις άδειες δημιουργίας τέτοιου είδους εργοστασίων από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και μάλιστα χωρίς να τεθούν όροι και προϋποθέσεις για την προστασία του περιβάλλοντος αφού οι ανάλογες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων είχαν απορριφθεί από το περιφερειακό συμβούλιο.

Αυτό που δεν απαντήθηκε ήταν ποιες ήταν οι συγκεκριμένες τρεις περιοχές στις οποίες δόθηκε το «πράσινο φως» αφού η επιχείρηση που επιθυμεί τη δημιουργία τους είχε καταθέσει σχετικές αιτήσεις για αρκετά σημεία της ανατολικής Αττικής.

Όπως ανέφεραν πηγές τόσο της Περιφέρειας όσο και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο notioanatolika.gr η αδειοδότηση έγινε στη λογική της αναγκαιότητας προώθησης επενδύσεων και αυτού του είδους στην Αττικής.

Και η Αποκεντρωμένη διοίκηση έχοντας μια καθαρά τεχνοκρατική αντίληψη και μη λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις των πολιτών και των δήμων προχώρησαν στην έγκρισή τους!

Σημειώνεται τέλος ότι οι εγκαταστάσεις που αδειοδοτήθηκαν ενδεχομένως να μην είχαν λάβει θετική γνωμοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο όμως οι επιχειρηματίες – όπως είχαν το δικαίωμα με βάση τον ισχύοντα νόμο – προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία τους δικαίωσε και έτσι απέκτησαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στη δημιουργία των τριών μονάδων.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες είχαν ζητήσει την εγκατάσταση τέτοιων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και σε περιοχές του Κορωπίου, του Γέρακα, της Κερατέας, της Κηφισιάς και του Ωρωπού.

ΠΗΓΗhttp://notioanatolika.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: