ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27-09-2013: ΒΡΑΔΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ

 

Βραδιά Ερευνητή 2013
Γνωρίστε τους ερευνητές μας από κοντά!

Το μέλλον μας περνάει από αυτούς!
είναι το μήνυμα που ενώνει πέντε πόλεις για τη διοργάνωση της
«Βραδιάς Ερευνητή 2013» στις 27 Σεπτεμβρίου

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιοι είναι οι ήχοι του διαστήματος; Ή μήπως έχετε φανταστεί πως ένα μπουκάλι ξύδι μπορεί να φουσκώσει ένα μπαλόνι; Μήπως πάλι θα θέλατε να φτιάξετε τη δική σας «χλαπάτσα» ή τρελόμπαλα; Μπορεί ένα τρενάκι να πετάει πάνω από τις ράγες χωρίς να είναι του Χάρι Πότερ; Πώς το σταφιδόψωμο συνδέεται με τα κουάρκ;
Όλα αυτά και άλλα πολλά περίεργα, δημιουργικά και…. άκρως επιστημονικά θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», στην Αγία Παρασκευή, στις 27 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα από τις 06:00 μέχρι αργά το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για όλους και τη μεταφορά από/προς το σταθμό του Νομισματοκοπείου στον «Δημόκριτο», δωρεάν με το «Τρενάκι της Πόλης» και πούλμαν ανά μισάωρο!
Τι είναι όμως η Βραδιά του Ερευνητή;
Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου δίνοντας την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να έρθει σε επαφή με τους ερευνητές και να γνωρίσει το επιστημονικό έργο και την κοινωνική προσφορά τους. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 36 χώρες και 300 ευρωπαϊκές πόλεις. Ανάμεσά τους και η Ελλάδα μέσα από τη δυναμική συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), σε ρόλο συντονιστή, και του ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη, του ΕΚΕΦΕ«Δημόκριτος» στην Αθήνα, του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο και των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Πατρών στις πόλεις του Βόλου και της Πάτρας, αντίστοιχα.
Τι μπορεί να δει κανείς;
Μέσα από ομιλίες, συζητήσεις, πειράματα, θεατρικά και επιστημονικά δρώμενα, προβολές και επισκέψεις σε εργαστήρια – που ανοίγουν ειδικά για το κοινό αυτή τη βραδιά – οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τα πρόσφατα επιτεύγματα της έρευνας αλλά και τις εφαρμογές τους στην καθημερινή μας ζωή, θα συνομιλήσουν με τους ίδιους τους ερευνητές και θα μυηθούν στα μυστικά της επιστημονικής γνώσης με τρόπο προσιτό και ευχάριστο.
Τη Βραδιά θα κλείσει ένα συναρπαστικό πάρτι με παρατήρηση του αττικού ουρανού μέσα από τηλεσκόπια και ζωντανή κλασική, παραδοσιακή και σύγχρονη, ελληνική και ξένη μουσική από ερευνητές/μουσικούς. Να είστε όλοι εκεί!

Δραστηριότητες για παιδιά τη Βραδιά του Ερευνητή

Θεατρικό επιστημονικό δρώμενο από την ομάδα του FameLab με τίτλο «Ατομικοί Διάλογοι: Από το… Σταφιδόψωμο στα Κουάρκ»

Επιστημονικές / Τεχνολογικές παρουσιάσεις των φορέων που συμμετέχουν

Συνοπτικό Πρόγραμμα

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Έναρξη: 18:00  –  Λήξη: 24:00, Είσοδος Ελεύθερη
Θα υπάρχει χώρος στάθμευσης μέσα στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

 

dimokritos

Σχετικά links:

Πληροφορίες για τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης:http://ec.europa.eu/research/researchersnight/

Πληροφορίες για την ελληνική διοργάνωση: http://ren.certh.gr/http://www.demokritos.gr/,https://www.facebook.com/ResearchersNight2013Greece

Παρακολουθήστε σχετικό βίντεο του «Δημόκριτου» στο: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xoBYRmXv2pU

Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς: Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον – Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
Τηλ. 210-650-3002, 3040
Fax: 210-650-3260
E-mail: pr@central.demokritos.gr

ΠΗΓΗhttp://www.demokritos.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: