ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

LAYRIO - DHMOTIKO SYMBOYLIO

To forkeratea.com βρέθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 27 Αυγούστου όπου και συζητήθηκε το ζήτημα της χάραξης της γραμμής του Προαστιακού Κορωπί-Λαύριο μήκους περίπου 31 χλμ. και πλάτους 13 μ.(διπλή γραμμή). Η πρόταση για διέλευση της γραμμής από την θέση «Τογάνι» και η δημιουργία σήραγγας κάτω από τα Βίλλια απορρίφθηκε από όλους.

Το θέμα λόγω της σημαντικότητας του συγκέντρωσε πολύ κόσμο στο ακροατήριο.

Η διαδρομή που προτάθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα ήταν αυτή που διέρχεται από: 

  • Κερατέα 
  • ΒΙΟΠΑ Κερατέας 
  • Παλιός σταθμός Δασκαλειό
  • Φανάρια προς Τουρκολίμανο, Περιγιάλι 
  • Θορικό 
  • Λαύριο 
  • Λιμάνι Λαυρίου.


Είναι η λεγόμενη ‘Παραλιακή’ διαδρομή που ακολουθεί γενικά την παλιά γραμμή του σιδηρόδρομου προς το Λαύριο και βρίσκεται κοντά στους παραλιακούς οικισμούς της Κερατέας. Αναλυτικά όπως παρουσιάστηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ρόζη η διαδρομή της γραμμής που προτείνεται είναι η εξής.

Η γραμμή μετά τον Κουβαρά περνά ανατολικά του πρώην εργοστασίου «Καμσίσογλου» και κοντά στην κεντρική λεωφόρο, συνεχίζει πίσω από το νεκροταφείο και μετά περνά δυτικότερα από τον νέο κόμβο της Κακής Θάλασσας και του κρεοπωλείου του κ. Κων. Μπαλτά και συνεχίζει σχεδόν πάνω στην παλιά γραμμή με κατεύθυνση το ΒΙΟΠΑ.

Ο κεντρικός σταθμός που θα εξυπηρετεί την Κερατέα προτείνεται να γίνει μετά το εργοστάσιο του Καμσίσογλου (είναι η γνωστή περιοχή που έγιναν οι μάχες με τα ΜΑΤ το 2011, ανατολικά της Κάβας Παπαγιάννη).

Στο ΒΙΟΠΑ θα γίνει νέα στάση καθώς και νέα είσοδος σ΄αυτό, η οποία θα είναι κοντά στην θέση Μητραντώνη (στο δυτικό σημείο του ΒΙΟΠΑ κοντά στην πόλη της Κερατέας). Επόμενη στάση στοπαλιό Δασκαλειό (ανάμεσα σε Δασκαλειό 1 και Δασκαλειό 2 όπως αναφέρεται στο χάρτη), και έπειτα η άλλη στάση στα φανάρια προς Περιγιάλι και Τουρκολίμανο. 

Συνεχίζει προς την επόμενη στάση στο Θορικό και έπειτα παραλιακά προς το Λαύριο.

Επόμενη στάση το ‘Λαύριο’ (Εκπαιδευτικό κέντρο το αναφέρει η μελέτη) ανατολικά της πόλης, έπειτα η γραμμή ‘τρυπάει’ το λόφο του Οξυγόνου και τερματίζει στο Λιμάνι του Λαυρίου. Ζητείται απαραίτητα σε κάθε στάση και δημιουργία παρκινγκ.

ΠΗΓΗhttp://www.forkeratea.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: