ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΕΡΡΕΣ: ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ 26 ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ («ΠΤΩΧΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ» Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ)

Σέρρες: Φωτοβολταΐκά συστήματα σε 26 σχολεία του Δήμου

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

«Με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, τοποθετούμε φωτοβολταΐκά  συστήματα σε 26 σχολεία του Δήμου Σερρών , στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού». Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σήμερα κατά την επίσκεψη του στο Γυμνάσιο του Λευκώνα,  όπου τοποθετούνται  φωτοβολταΐκά συστήματα. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 572.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου.

Τα σχολεία στα οποία τοποθετούνται τα συστήματα  θα πωλούν την ηλεκτρική ενέργεια στη ΔΕΗ. Από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας θα εισπράττουν συνολικά περίπου 70.000-80.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό θα αφαιρείται το ποσό που πρέπει να πληρώσουν για κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη ΔΕΗ, τα σχολεία που έχουν στις στέγες τους φωτοβολταϊκά συστήματα, όπως άλλωστε προβλέπεται από το νόμο.

Το καθαρό ποσό που θα απομένει, οι σχολικές επιτροπές θα το διανέμουν στα σχολεία για τις λειτουργικές τους ανάγκες.

ΠΗΓΗhttp://www.aftodioikisi.gr

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.  ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΙ ΥΣΤΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ Ή ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΠΡΑΞΕΙ Ό,ΤΙ ΕΠΡΑΞΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΟΡΑΜΑ, ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ Η ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ.

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»

1 Trackback / Pingback

  1. ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΩΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. | ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: