ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 236 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3852/2010 («ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»)

LAYRIO

Σύμφωνα με όσα ισχυριζόταν ο Δήμαρχος κ. Π. Φιλίππου κατά τις εκδηλώσεις απολογισμού, τις οποίες έκανε στα τέλη του 2012 σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Σαρωνικού, αλλά και στο πολυτελές φυλλάδιο, το οποίο διένειμε στους παρευρεθέντες δημότες, τίποτε δεν προμήνυε αυτήν την προσφυγή, καθότι ουδόλως εμφάνισε μία εικόνα, η οποία να περιγράφει μία αντίστοιχη κατάσταση και να δικαιολογεί αυτήν την προσφυγή. Ήταν σαφές, ότι υπήρξε έλλειμμα ενημερώσεως τών δημοτών για την κατάσταση σε σχέση με τις εισπράξεις τών λογαριασμών υδρεύσεως, αλλά και με τη συνολική οφειλή του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ. Όσοι βεβαίως είχαν στοιχειώδη γνώση τών πραγμάτων διέβλεπαν τη δυσάρεστη εξέλιξη των γεγονότων. Σε κάθε περίπτωση, όπως αναμέναμε, «τα όργανα» άρχισαν νωρίς το έτος 2013 και η κατάσταση θα χειροτερεύσει για το Δήμο Σαρωνικού, καθώς και για άλλους Δήμους, όπως αυτός τού Λαυρίου (δυστυχώς). Εμείς εγκαίρως είχαμε προειδοποιήσει γι’αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις, οι οποίες θα γίνουν ακόμη πιο δυσάρεστες για εμάς τους φορολογούμενους πολίτες – δημότες (βλέπε εδώ και εδώ). Οι ευθύνες γι’αυτήν την εξέλιξη είναι πολλές και μεγάλες. Ως πολίτες, αναμένουμε τις δέουσες εξηγήσεις από τούς αρμόδιους δημοτικούς άρχοντες, οι οποίοι όφειλαν και οφείλουν να ενημερώνουν εγκαίρως και εγκύρως, όχι μόνο για την εκάστοτε υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και για το πώς προέκυψε αυτή η κατάσταση, βάσει στοιχείων και αριθμών (όσα αναφέρονται, ως δικαιολογία για την προσφυγή τους, δεν είναι πειστικά και δεν είναι δυνατόν να αποτελέσουν άλλοθι για όσα δυσμενή θα συμβούν στο σύνολο τών δημοτών). Όλα αυτά δεν ακούστηκαν στους διάφορους απολογισμούς του δημάρχου Σαρωνικού. Έστω και εκ των υστέρων ζητούμε και αναμένουμε αυτόν τον απολογισμό. Τον πραγματικό και οδυνηρό απολογισμό. Επίσης, ζητούμε και αναμένουμε ενημέρωση για το εάν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις τής παραγράφου 3 τού άρθρου 262, αλλά και για τις συνέπειες της προσφυγής στο άρθρο 262, ως προς το Δήμο και τους δημότες.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 262 ΤΟΥ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΚΤΩ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: