ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

H «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ», σε μία κρίσιμη και ιστορική για την επιβίωση τής πατρίδα μας και τού λαού μας καμπή, αποσκοπεί στην αντικειμενική και πολύπλευρη ενημέρωση τών πολιτών τού Δήμου Σαρωνικού, αλλά και τής ευρύτερης περιοχής (Δήμοι παραλιακού μετώπου τού Σαρωνικού), στην καλλιέργεια τού δημοκρατικού πολιτικού διαλόγου και τής συνεργασίας – συνεννοήσεως τών πολιτών, στην αφύπνιση συνειδήσεων, στην καταπολέμηση διχαστικών αντιλήψεων και πρακτικών, στην άρση ιδεολογικών αγκυλώσεων και προκαταλήψεων και, εν τέλει, στην ΕΝΟΤΗΤΑ τών πολιτών (μόνο οι ενημερωμένοι, συνειδητοποιημένοι και ΕΝΩΜΕΝΟΙ πολίτες θα κατορθώσουν να αντιστρέψουν την καταστροφική τροχιά, στην οποία έχει τεθεί η πατρίδα μας και ο λαός μας). Επιδιώκουμε τη δημιουργική ενεργοποίηση τών πολιτών προς την κατεύθυνση τής γνήσια συμμετοχικής δημοκρατίας και τής αυτοδύναμης ανάπτυξης τής περιοχής μας, αλλά και τής χώρας μας, βασιζόμενοι, αποκλειστικώς, στις παραγωγικές δυνάμεις τού τόπου. Βασικός στόχος τής «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ» είναι  η επίλυση τοπικών και ευρύτερων προβλημάτων και η αναζήτηση, η δημιουργία και η εφαρμογή ενός νέου μοντέλου πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής, πνευματικής και πολιτιστικής ανάπτυξης τού Δήμου Σαρωνικού, αλλά και τών υπολοίπων Δήμων τού παραλιακού μετώπου, πάντοτε με σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον τής περιοχής, τού οποίου την προστασία και ανάδειξη θέτει το σωματείο, ως μία από τις κύριες προτεραιότητές του. Απώτερος σκοπός είναι η διάδοση τών παραπάνω αντιλήψεων μας και τού τρόπου δράσεώς μας στο σύνολο τής χώρας, προκειμένου να επιτευχθεί η αναγέννηση της σε καθεστώς πλήρους δημοκρατίας, αξιοκρατίας και ευημερίας  τού λαού μας. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη να αφυπνισθούν συνειδήσεις και να μεταβληθούν νοοτροπίες, ώστε η απογοήτευση, η μοιρολατρία, ο ατομικισμός και ο κομματικός, αλλά και ιδεολογικός, φανατισμός να δώσουν τη θέση τους στη δημιουργική συμμετοχή και στη δημιουργική αναζήτηση διεξόδων σε όλα τα προβλήματα (τοπικά και ευρύτερα). Ο φυσικός πλούτος τής χώρας, οι αστείρευτες δυνάμεις τού ελληνικού λαού, η εργατικότητα και η εφευρετικότητά του, αλλά και η μακραίωνη ιστορία του, αποτελούν τις καλύτερες εγγυήσεις για τη διάσωση και την αυτοδύναμη ανάπτυξη τής χώρας μας, αλλά και την ευημερία τού λαού μας.

H «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ» έχει τούς ακόλουθους ειδικότερους σκοπούς:

1. Τη σύσφιγξη τών σχέσεων μεταξύ τών μελών και φίλων της και την ανάπτυξη πνεύματος ενότητας, συναδελφώσεως και αλληλεγγύης μεταξύ τους.

2. Την πολύπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση τών πολιτών – δημοτών τού Δήμου Σαρωνικού, αλλά και τής ευρύτερης περιοχής (Δήμοι παραλιακού μετώπου τού Σαρωνικού), για τοπικά και ευρύτερου ενδιαφέροντος ζητήματα.

3. Την προαγωγή τού δημοκρατικού πολιτικού διαλόγου και την καταπολέμηση διχαστικών αντιλήψεων και πρακτικών.

4. Την προστασία και ανάδειξη τής πολιτιστικής – πνευματικής κληρονομιάς τής ευρύτερης περιοχής.

5. Την προστασία τού φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος τής ευρύτερης περιοχής σε συνεργασία με τις αρμόδιες τοπικές και κρατικές αρχές (π.χ. προστασία και ανάδειξη δασικών εκτάσεων, παραλιών και αρχαιολογικών χώρων, συμμετοχή σε δράσεις καθαριότητας αυτών τών περιοχών και σε αναδασώσεις δασικών εκτάσεων, αύξηση τού αστικού και περιαστικού πρασίνου, κλπ).

6. Την καθιέρωση και διατήρηση ειδικών προστατευτικών όρων δομήσεως για την περιοχή μας, ώστε η όποια οικιστική ανάπτυξη τής περιοχής να γίνει αρμονικά προς το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της και με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών.

7. Τη διατήρηση τού δημόσιου χαρακτήρα τών παραλιών και την ελεύθερη πρόσβαση τών πολιτών σ’αυτές.

8. Την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων δημοσίων εκτάσεων, όπως οι Αλυκές Αναβύσσου, προς όφελος τών κατοίκων τής περιοχής και στα πλαίσια τής αυτοδύναμης οικονομικής αναπτύξεως της, χωρίς αυτές οι εκτάσεις να απωλέσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους και πάντοτε με σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον τής περιοχής (σε όσες δε περιπτώσεις υπάρχει σαφής έλλειψη πρασίνου στην περιοχή, τότε αυτές οι εκτάσεις να μετατρέπονται, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, σε πάρκα, όπως πρέπει να γίνει ο χώρος τού πρώην αεροδρομίου τού Ελληνικού).

9. Την αναζήτηση λύσεων για προβλήματα κυρίως τού Δήμου Σαρωνικού, αλλά και τής ευρύτερης περιοχής (Δήμοι παραλιακού μετώπου τού Σαρωνικού), καθώς και την προώθηση – υποστήριξη αυτών τών λύσεων.

10. Τη διατύπωση προτάσεων για την αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και για τη βελτίωση τής ποιότητας ζωής τών δημοτών της, πάντοτε με σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον. Στα πλαίσια αυτά αναφέρουμε ενδεικτικώς, ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα, ώστε να διατηρηθούν και να αυξηθούν οι τοπικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις (δεν πρέπει να υπάρξει συνέχιση τής άναρχης – απρογραμμάτιστης επέκτασης τού σχεδίου πόλεως, χωρίς μέριμνα για τη στήριξη τής αγροτικής οικονομίας και παραγωγής), να αναπτυχθεί η τοπική κτηνοτροφία, με την παροχή κινήτρων και τη χωροθέτηση βοσκοτόπων, να αναπτυχθεί ο τουρισμός (θερινός και χειμερινός), με την προστασία, ανάδειξη και προβολή τού φυσικού κάλλους τής περιοχής και τών αρχαιολογικών χώρων της, με τη δημιουργία θεματικών πάρκων, κλπ.

11. Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη, με κάθε πρόσφορο νόμιμο μέσο, σε αναξιοπαθούντες πολίτες κυρίως τού Δήμου Σαρωνικού, αλλά και τής ευρύτερης περιοχής (Δήμοι παραλιακού μετώπου τού Σαρωνικού).

12. Τη διενέργεια εκδηλώσεων σε σχέση με τούς παραπάνω ειδικότερους σκοπούς τής «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ» και για την επίτευξη αυτών.

13. Την παρέμβαση στις αρμόδιες αρχές για την επίλυση προβλημάτων τής περιοχής και τών δημοτών.

14. Την έκδοση ενημερωτικών εντύπων και τη δημιουργία ενημερωτικής ιστοσελίδας για την επίτευξη τών παραπάνω σκοπών.

2 Comments on ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

  1. ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΥ // 8 Νοεμβρίου 2012 στο 12:22 μμ // Απάντηση

    Καλή αρχή και καλό αγώνα!

  2. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: