ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο σύλλογος «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ» και το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ» (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), διοργανώνουν την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013, και ώρα 9:30 το πρωί, στην αίθουσα «Αμφιτρίτη» του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. στο Μαύρο Λιθάρι Αναβύσσου (46,7ο χλμ της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου), ημερίδα με θέμα: «Περιοχή Αλυκών και Αγίου Νικολάου Αναβύσσου: Ένας άγνωστος περιβαλλοντικός και πολιτισμικός θησαυρός».

Εισηγητές της ημερίδας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 14:00, είναι οι: α) Δημήτρης Κλούρας (δικηγόρος, πρόεδρος του συλλόγου «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ», β) Δρ. Χρήστος Αναγνώστου (γεωλόγος – ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.). και γ) Δρ. Σταμάτης Ζόγκαρης (γεωγράφος-βιολόγος – ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.).

Η ημερίδα στοχεύει σε μία καταγραφή του περιβαλλοντικού και πολιτισμικού πλούτου της περιοχής των Αλυκών και του Αγίου Νικολάου Αναβύσσου, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για την προστασία και ανάδειξή τους, αλλά και για την υγιή – ήπια – αειφόρο οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, η οποία θα στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, δηλαδή στο περιβάλλον, στο μοναδικό φυσικό κάλλος της και στον πολιτισμό της.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας και μετά τις σύντομες εισηγήσεις, θα ακολουθήσει «ανοικτή» συζήτηση για τους τρόπους προστασίας και ανάδειξης των συγκεκριμένων περιοχών.

Καλούνται, λοιπόν, πολίτες, ενδιαφερόμενοι επιστήμονες και εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλόγων και φορέων της περιοχής και όμορων δήμων, να συμμετάσχουν στην ημερίδα, προκειμένου να ενημερωθούν, αλλά και να συμβάλλουν με τη δική τους γνώση και εμπειρία στην κοινή προσπάθεια προστασίας και ανάδειξης των Αλυκών και του Αγίου Νικολάου Αναβύσσου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Χρήστος Κοτσιρέας (γραμματέας του συλλόγου «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»).

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί πλούσιο οπτικό υλικό και θα διανεμηθεί ενημερωτικό έντυπο υλικό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

09:30 – 10:00 : Προσέλευση – Εγγραφές.

10:00 – 10:10 : Εισαγωγή – Χαιρετισμός: Χρήστος Κοτσιρέας, γραμματέας συλλόγου   «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ».

10:10 – 10:30 : «Το νομικό καθεστώς της περιοχής Αλυκών και Αγίου Νικολάου

Αναβύσσου: Περιγραφή – Προβλήματα – Προοπτικές» Δημήτρης Κλούρας, πρόεδρος συλλόγου   «ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ».

10:30 – 10:50 : «Περιοχή Αλυκών και Αγίου Νικολάου Αναβύσσου: Καταγραφή βιοποικιλότητας» Δρ. Σταμάτης Ζόγκαρης, γεωγράφος – βιολόγος ΕΛΚΕΘΕ.

10:50 – 11:10 : «Η ποικιλότητα των γεωμορφών της περιοχής Αναβύσσου και η ένταξη του ανθρώπου σε αυτές» Δρ. Χρήστος Αναγνώστου, διευθυντής ερευνών ΕΛΚΕΘΕ.

11:10 – 11:30 : Διάλειμμα – Καφές.

11:30 – 12:30 :       Παρεμβάσεις προσκεκλημένων επιστημόνων και εκπροσώπων φορέων.

12:30 – 14:00 :  Ανοιχτή συζήτηση – Ερωτήσεις – Τοποθετήσεις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

ALYKES-AFISSA-2

Σχολιάστε